دنبال امیدآفرینی در دانشگاه‌ها باشیم

محمد روشن، معاون عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوریبه گزارش ایکنا از فارس، محمد روشن، معاون عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز، ۷ بهمن‌ماه در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید دانشگاه علوم صنعتی شیراز ضمن تسلیت سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) بیان کرد: گذر زمان به سرعت وجود دارد و امیدواریم که در راستای امنیت دانشجویان در دانشگاه و دور بودن از اضطراب آن‌ها تلاش کنیم.

وی با تأکید بر اینکه باید در بین دانشجویان و اساتید امیدآفرینی کرد، افزود: این قشر از جامعه بدانند که در این دوره هم شایسته‌سالاری صورت خواهد گرفت و عالمان در صدر می‌نشیند. اقتضای نگاه داشتن نخبگان، همین رفتار و منش است. ان‌شاءالله که دانشگاه به ماموریت‌های خاص خود بپردازد و ابزاری برای قدرت‌نمایی نباشد، دانشگاه فهم سیاسی دارد اما پادگان برای احزاب سیاسی نخواهد بود.

روشن افزود: یکی از مشکلاتی که در دانشگاه وجود دارد، فرآیندهای تعریف شده است؛ این فرایندها گاهی ملال‌آور، طولانی و گاهی اوقات تحقیرکننده است. امید است که اساتید هیئت علمی با همان اشتیاقی که به دانشگاه می‌آیند با همان شوق در دانشگاه زندگی کنند.

معاون عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر رفع مشکلات معیشتی اظهار کرد: موضوع معیشت استادان و کارکنان باعث می‌شود گاهی با مهاجرت آنان روبه‌رو شویم.

وی با تأکید بر رفع اضطراب در استادان بیان کرد: استادان باید در اظهار نظر آزاد باشند و از گفتمان و نظریه‌پردازی خود احساس امنیت کند. باید بدانیم که استادان هرگز به دنبال تخریب نیستند، بلکه برای پیشرفت تلاش می‌کنند.

روشن بیان کرد: استادان همیشه نگران مقاله و ارتقای خود هستند اما گاهی اوقات نظام‌های تنظیم شده بر ضد خود عمل می‌کند، لذا باید در نظام‌ها بازنگری شود چون باعث از دست دادن سرمایه‌های اصلی کشور می‌شود.

معاون عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر استفاده از همه ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها گفت: خط‌کشی‌های سیاسی ممنوع و مطرود است اما قرار نیست کسی یا کسانی از امکانات دولتی برای یک تفکر خاص سیاسی به تخریب دولت بپردازند.

روشن با بیان اینکه قانون میثاق ملی، اخلاق مداری و مدارا با استاد آرمان ماست، گفت: دانشگاه صنعتی شیراز یکی از دانشگاه‌های پیشرو کشور بوده و در رتبه‌بندی‌های مختلف دستاورد داشته است.این دانشگاه ۱۰ سند با دانشگاه عراق امضا کرده که یکی از آن‌ها سند تفاهم با دانشگاه بغداد بوده و البته تحقق و اجرای این تفاهم‌نامه‌ها مهم است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اگر قرار باشد اشاعه فرهنگ ایرانی اسلامی را در بیرون از مرزها داشته باشیم، باید سفیر اعزام کنیم و هیچ سفیری همانند عالمان نیستند. ان‌شاءالله که در دوره جدید به کرامت انسانی بیشتر توجه شود.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

زمینه‌سازی برای تقویت روابط بین‌المللی دانشگاه‌ها در همایش امام حسین(ع)

حجت‌الاسلام داود مهدوی‌‌زادگان، رئیس سازمان مطالعه‌ و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی(سمت) …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ