نقشه‌برداری یکی از غارهای کشور با دستگاه اسکنر لیزری برای اولین بار

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، محمدرضا اشرف‌زاده افزود: برای اولین بار نقشه‌برداری از غار دمه با دستگاه اسکنر لیزری سه بُعدی به منظور مستندسازی ساختار فیزیکی غار با هدف تعیین درجه حفاظتی آن با حضور تعدادی از نمایندگان دستگاه‌های متولی و بخش غیردولتی انجام شد.

وی اظهار داشت: در این نقشه‌برداری تخصصی که در هر ۲ سانتیمتر یک برداشت داده انجام شد، بیش از ۱۵ گیگابایت اطلاعات فیزیکی از غار دمه جمع‌آوری شده است، تاکنون نقشه‌برداری از غارها با استفاده از ابزارهایی مانند متر، قطب‌نما و شیب‌سنج و نیز مترلیز و به صورت دو بُعدی انجام شده است.

اشرف‌زاده اضافه کرد: پس از پردازش داده‌های اسکن سه‌بُعدی و بررسی‌های تکمیلی شامل شرایط زیستی، اجتماعی، زمین‌شناسی، باستان‌شناسی و سایر شاخص‌های موثر، درجه‌بندی حفاظتی این غار در کارگروه ملی غارشناسی کشور انجام می‌شود.

وی بیان کرد: امید می‌رود با تعامل و همکاری نزدیک بین دستگاهی به ویژه استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی بتوان در مدیریت، حفاظت و بهره‌برداری از غارها به عنوان اکوسیستم‌های حساس و میراث طبیعی ارزشمند کشور گام موثری برداشت.

بر اساس آیین نامه مدیریت، حفاظت و بهره برداری از غارهای کشور مصوبه سال ۱۳۸۹ هیأت وزیران، دبیرخانه کارگروه ملی غارشناسی ایران در معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست مستقر است.

شناسایی، مطالعه و تهیه طرح جامع حفاظت و بهره‌برداری از غارها، برنامه‌ریزی و تنظیم دستورالعمل‌های مربوطه، امور فرهنگی، آموزشی و همکاری‌های بین‌المللی در خصوص نحوه حفاظت و بهره‌برداری از غارهای کشور و هماهنگی بین دستگاه‌های ذی‌ربط با رعایت قوانین و مقررات مربوط، از وظایف این کارگروه است.

در این آیین‌نامه، وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت ورزش و جوانان، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان نقشه‌برداری ‏کشور، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، تشکل غیردولتی ذی‌ربط، به عنوان دستگاه‌های مسئول یا همکار شناخته می‌شوند.

به گزارش ایرنا، پناهگاه حیات وحش موته با وسعت ۲۰۵ هزار هکتار در شمال غربی استان اصفهان، شمال بخش میمه و جنوب غربی شهرستان دلیجان قرار دارد. پناهگاه حیات وحش موته در مابین شهرستان شاهین‌شهر و میمه، شهرستان محلات، جنوب شهر نیم ور و شهرستان گلپایگان واقع شده است، این منطقه زیستگاه تعداد زیادی از گونه های آهو، کل و بز ، قوچ و میش است از این رو از این منطقه حفاظت‌شده به عنوان مهم‌ترین پناهگاه آهوی ایرانی یاد می‌شود.

تنوع جانوری

۲۵ گونه پستاندار، ۸۸ گونه پرنده، ۲۵ گونه خزنده و یک گونه دو زیست در پناهگاه حیات‌وحش موته شناسایی و ثبت شده‌اند، یوزپلنگ ایرانی نیز زمانی در این منطقه زندگی می‌کرد، آهوی ایرانی شاخص‌ترین جانوری است که در دشت موته زیست می‌کند؛ قوچ و میش، کل و بز، پلنگ، گربه وحشی، کفتار، گرگ، شغال، روباه، گراز، انواع جوندگان، خزندگان، آگامای پولک شاخی و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، کوکر شکم‌سیاه، انواع چکچک، انواع چکاوک، شاهین، بالابان، دلیجه، عقاب و کرکس از گونه‌های جانوری دیگر این منطقه هستند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

بارندگی حریف آلودگی هوای خوزستان نشد/هوای ۹ شهر در وضعیت آلوده

به گزارش ایرنا سامانه بارشی از عصر روز یکشنبه در شمال شرقی، شرقی، جنوب شرقی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ