به گزارش ایرنا از اداره کل دامپزشکی استان اردبیل ، دکتر مهدی فیضی روز یکشنبه با بیان اینکه علاوه بر مایهکوبی دامها، برنامه تست و کشتار دامهای آلوده جزو اولویتهای کاری دامپزشکی بوده که به طور مستمر از دامها خونگیری به عمل آمده و دامهای آلوده روانه کشتارگاه میشود، خاطرنشان کرد: از دیگر برنامههای انجام شده در حوزه بیماری بروسلوز انجام تست شیر در دامداریهای صنعتی است که در ۱۰ واحد دامداری صنعتی ۲۰ هزار راس دام پایش شده است.
وی افزود: بیماری بروسلوز (تب مالت) یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که خطر جدی برای بهداشت عمومی جامعه بوده و واکسیناسیون دامها هم از مهمترین و اساسیترین راههای پیشگیری از بیماری و کنترل آن در جمعیت دامی است.
این مقام مسئول دامپزشکی استان تصریح کرد: بیماری هم در جمعیت دامی و هم جمعیت انسانی بیشتر در مناطق روستایی گزارش میشود که بیشتر در نتیجه تماس با دام آلوده و ترشحات آن، مصرف فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه نظیر پنیر سنتی و شیر خام است ، لذا آموزش دامداران و روستاییان در ارتباط با عادت غذایی و نهادینه کردن فرهنگ مصرف فرآوردههای لبنی پاستوریزه از نکات مهمی است که باید حتما مورد توجه قرار بگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه مطالعات نشان داده هر قدر میزان مایهکوبی بروسلوز در جمعیت دامی افزایش داشته به همان میزان موارد بروز تب مالت در جمعیت انسانی با کاهش همراه بوده است، خاطر نشان کرد: سرمایهگذاری برای مایهکوبی جمعیت دامها بسیار مقرون به صرفهتر از هزینههای درمانی است که از ناحیه تب مالت بر سیستم بهداشتی و سلامت تحمیل میشود در حالیکه دامپزشکی در این حوزه سهمی از بودجه سلامت دریافت نمیکند.
فیضی در عین حال افزود: در کنار افزایش ایمنی دامها آموزش دامداران و شهروندان و ترویج راههای پیشگیری از انتقال عفونت با تغییر الگوی مصرف و عادت و رفتار مردم در استفاده از محصولات لبنی خام محلی و غیر پاستوریزه به دلیل پایین بودن اطلاعات و سطح آگاهیهای عمومی از جمله چالشهای پیش روی مبارزه با بیماری بروسلوز در جامعه است که اگر به آن توجه کافی نداشته باشیم قطعا پیشگیری از این بیماری را با مشکل مواجه میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان بر ضرورت تعامل و هماهنگی بینبخشی در کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت تاکید کرد و یادآور شد: در این راستا اجماع و همکاری بینبخشی خوبی بین ادارات و مجموعههای مرتبط حاکم است.
منبع