به گزارش ایرنا، مسعود امامی یگانه روز یکشنبه در جریان بازدید از کارخانه آرتاویل تایر گفت: بحث استمهال بدهی و سرمایه در گردش کارخانه آرتاویل تایر با کمک رییس بانک صنعت و معدن برطرف شد و برای تامین سوخت هم مسئولان دستگاه مربوطه قول مساعد دادند.
وی بیان کرد: برای سرعتبخشی به ثبت سفارش قطعات و تخصیص ارز مورد نیاز تامین مواد اولیه هم در صورت نیاز پیگیری لازم انجام خواهد گرفت اما بحث قیمتگذاری، موضوعی در سطح ملی است که از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری خواهد شد.
استاندار اردبیل با اشاره به ناترازی انرژی اظهار کرد: تامین برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر یک دغدغه است که رییس جمهور نیز در آخرین نشست با استانداران بر لزوم استفاده از آن تاکید کرد.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشکلی از نظر تامین برق وجود ندارد، اضافه کرد: استانها در این زمینه در فضای رقابتی قرار گرفتند تا سال آینده با توجه به کسری هر استان، نیاز خود را از محل انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند.
امامی یگانه با اشاره به اینکه برای این مهم یک کارگروه تخصصی تشکیل شده است که نشستهای آن از سوی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل برگزار میشود، عنوان کرد: برای کلنگزنی ۲۵ مگاوات با حضور رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق در دهه فجر در حال برنامهریزی هستیم.
وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی دیگر هم به جد پیگیر هستند، افزود: با توجه به اینکه آرتاویل تایر یک مجتمع صنعتی بسیار بزرگ است، صدور مجوزهای لازم پیگیری میشود تا در این زمینه هم پیشگام باشد.
استاندار اردبیل توضیح داد: انجام این بازدیدهای میدانی موجب میشود تا دغدغههای تولیدکنندگان از نزدیک با حضور مسئولان دستگاههای مربوطه و مدیران بانکهای عامل بررسی شود و مشکلهای احتمالی را در قالب صورتجلسههای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید پیگیری کنیم.
لزوم بازنگری در قیمتگذاری دستوری صنعت لاستیک/تابستان پارسال ۹ هزار تن ظرفیت تولید را از دست دادیم
مدیرعامل آرتاویل تایر هم در این بازدید گفت: امسال با برنامهریزی و تعامل صورت گرفته، مشکل تامین برق بسیار کمتر از سال گذشته بود و به طور تقریبی افت تولید بسیار کمی داشتیم، در حالی که تابستان ۱۴۰۲ نزدیک به ۹ هزار تن از ظرفیت تولید را از دست دادیم.
حمیدرضا عبدالمالکی با بیان اینکه شرکتهای آرتاویل تایر و سبلان رازی جزو مجموعههای پیشرو در استان اردبیل هستند، افزود: مجموعه آرتاویل تایر در حدود ۳۰ هزار تن انواع لاستیک اتوبوس، سواری، باری و کشاورزی تولید میکند و سبلان رازی هم که شرکتی تازه تاسیس است و از سه سال پیش راهاندازی شده است، نزدیک به ۱۱ هزار تن ظرفیت عملی تولید انواع لاستیکهای اتوبوسی و باری رادیال را دارد.
وی با اشاره به اشتغال در مجموع یک هزار و ۶۰۰ نفر دراین مجموعه تولیدی و صنعتی بیان کرد: یک هزار و ۳۵۰ نفر در آرتاویل تایر و ۲۵۰ نفر در سبلان رازی در سه نوبت کاری مشغول به کار هستند.
مدیرعامل آرتاویل تایر در ادامه قیمتگذاری دستوری را از بزرگترین مشکلات پیش روی این مجموعه ذکر کرد و افزود: با توجه به تاکید رییس جمهور بر اساس ماده ۴۸ قانون برنامه توسعه هفتم مبنی بر اینکه محصولات شرکتهایی که ارز ترجیحی نمیگیرند، قیمتگذاری نشود، با تاسف هنوز لاستیک جزو کالاهایی است که هنوز مشمول قیمتگذاری است و این مساله موجب شده تا با توجه به شناور بودن نرخ ارز زیانده شویم.
وی بزرگترین مشکل را تامین سرمایه در گردش دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه ارز مورد نیاز صنعت لاستیک از طریق اتاق مبادله تامین میشود، درخواست داریم تا محصولات بر اساس قیمت تمام شده زیر نظر سازمان حمایت از مصرفکنندگان نرخگذاری شود.
عبدالمالکی گفت: در حال حاضر شرکت سبلان رازی با ظرفیت تولید سه هزار تن فعالیت میکند که اگر تسهیلات مورد نیاز را دریافت کند، میتوان ۱۱ هزار تن را عملیاتی کند و علاوه بر این با توجه به آماده بودن زیرساختها، در صورت دریافت ارز چهار تا پنج میلیون دلاری واردات ماشینآلات میتوانیم حتی ظرفیت تولید کارخانه را تا ۲۵ هزار تن هم افزایش دهیم و ظرفیت اشتغال آن را به ۶۰۰ نفر برسانیم.
وی با اشاره به استاندارد بالای محصولات و صادرات محدود به کشورهای روسیه، افغانستان، پاکستان و عراق با توجه به نیاز داخلی، بیان کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد مواد اولیه از جمله کائوچو و سیم فولادی از طریق واردات و ۷۰ درصد دیگر که بیشتر شامل مواد پتروشیمی است، از داخل کشور و از طریق بورس تامین میشود.
منبع