به گزارش ایرنا حمایت از بخش خصوصی بهعنوان موتور محرک اقتصاد یکی از اصول اساسی در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی محسوب میشود زیرا اقتصاد کشور زمانی میتواند مسیر رشد پایدار را طی کند که بخش خصوصی با بهرهگیری از ظرفیتها و توانمندیهای خود بتواند سهم بیشتری در تولید ناخالص داخلی، ایجاد اشتغال و افزایش بهرهوری داشته باشد.
سیاست دولت چهاردهم هم میدان دادن به بخش خصوصی و همچنین بهبود فضای کسب و کار است که این مهم بدون اقتصاد دستوری قابلیت اجرا دارد.
از همین رو استاندار خراسان جنوبی یک روز در هفته را به نام یکشنبههای صنعتی نامگذاری کرده و در این روز، صبح را صرف بازدید چند طرح تولیدی کرده و ظهر در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مصوبه صادر میکند تا اینگونه به شکل میدانی و عملیاتی مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی رفع شود.
امروز ششم بهمن نیز کاروانی از مدیران استانی به فرماندهی استاندار خراسان جنوبی راهی چهار مجموعه تولیدی در شهرک صنعتی بیرجند شدند؛ اولین مقصد، گلخانه تولید گل رز در ورودی شهرک صنعتی بود.
طبق آنچه در تابلو ورودی خواندیم ۱۱ سال از بهرهبرداری این گلخانه میگذرد و این مجموعه با ۱۰ نیرو در نیم هکتار زمین، روزانه هزار و ۲۰۰ شاخه گل رز تولید میکند.
توسعه گلخانه با کار ضربتی
مدیر این گلخانه که بیش از ۴۰ سال عمرش را در کار صنعت طیور صرف کرده اکنون بخشی از سرمایهاش را به حوزه گلهای زینتی آورده تا چرخ تولید استان به نفع مردم و جامعه کارگری بچرخد.
استاندار خراسان جنوبی نیز چنین سابقه صنعتی را قابل قدردانی دانست و ضمن بازدید گلخانه سوالاتی برای آشنایی بیشتر با این صنعت از تولید کننده پرسید.
در میان شوخیهایی که میان مدیران گل انداخته بود، استاندار خراسان جنوبی از میزان درآمد این واحد تولیدی پرسید که وقتی برداشت روزانه را تولید کننده اعلام کرد عده ای متناسب با نرخ هر شاخه گل رز در بازار، چرتکه انداختند و برآورد مالی را همانجا انجام دادند.
اما خواسته مهم این سرمایه گذار، طرح توسعه گلخانه در زمین بایر مجاور بود که نیاز به منابع آبی داشت و در همان قدم زدنهای میان راهروها، چاره ای برای آن اندیشیده شد گرچه باید ظهر امروز در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان به تصویب برسد.
زمان بهره برداری طرح توسعه از سوالات مهمی بود که استاندار از تولید کننده پرسید و او قول مساعد داد با کار ضربتی تا هفته دولت ( شهریور سال آینده) طرح توسعه را به شرط تامین یک لیتر آب بر ثانیه راه اندازی کند.
گره گشایی از واحد تولیدی راکد لبنی
مقصد بعدی یک واحد تولیدات لبنیاتی بود که البته پنج سال پیش قفل تعطیلی بر آن خورده اما امروز با ورود سرمایه گذار جدید امید بازگشایی آن افزون شده است.
سرمایه گذاران جدید این واحد تولیدی پدر و پسری هستند که به گفته خودشان سابقه طولانی در یک مجموعه کشت و صنعت دارند و اکنون بعد از زراعت، باغداری و دامداری به فکر تکمیل زنجیره تولید خود افتادهاند لذا دست تقدیر آنها را به این واحد تولیدی تعطیل کشانده است تا آن را احیا کنند.
این واحد تولیدی را مدتی قبل به ارزش ۵۰۰ میلیارد ریال خریداری کرده اند اما به خاطر کمبود سرمایه در بحث انتقال سند و گرفتن ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات، کارشان گره افتاده است.
اگر چه سرمایه گذار اصرار داشت تا مدیران را به اتاق جلسات بکشاند و تصمیم نهایی را بگیرند اما گره چند ساله این واحد تولیدی با چند دقیقه مذاکره بین استاندار و بانک کشاورزی کنار همان دستگاههای خاموش کارخانه باز شد.
مشکل در واقع این بود که سرمایه گذار برای اینکه سند کارخانه را به نامش بزند باید ۱۵۰ میلیارد ریال به فروشنده دهد و بانک هم تا سند کارخانه تعیین تکلیف نشود نمیتواند تسهیلات مورد نیاز را پرداخت کند لذا قرار بر این شد سرمایه گذار چون صاحب یک مجموعه کشت و صنعت است با نام یکی دیگر از واحدهای تحت مدیریتش تسهیلات بانکی به عنوان سرمایه در گردش دریافت کند تا بدهی خود را با فروشنده تسویه کرده و اینگونه چراغ خاموش کارخانه فرآوری شیر بعد از پنج سال روشن شود.
تولید بدون تعطیلی
واحد تولید خوراک دام و طیور از دیگر مقاصد بازدید استاندار خراسان جنوبی در اولین یکشنبه صنعتی بهمن ماه بود. واحدی که تاریخ ثبت آن به دهه ۷۰ میرسد و تاکنون چهار بار طرح توسعه داشته و ۲ مرتبه هم واحد نمونه ملی شده است.
این شرکت تولیدی ابتدا به نیت اشتغال برای ۵۴ نفر آغاز به کار کرده اما اکنون بیش از ۴۵۰ نیرو در ۲ شیفت دارد که چرخ این صنعت را در خراسان جنوبی میچرخانند تا ۲۵ نوع محصول برای خوراک دام و طیور تولید شود.
ظرفیت تولید این واحد صنعتی امروز به ۲۴۰ هزار تن در سال رسیده، هیچگونه دخالت دست هم در روند تولید نیست و تعداد روزهای تعطیل آن در طول سال به شمار انگشتان دست نمیرسد.
چون بازار هدف این صنعت موجودات زبان بستهای هستند از این رو، تولید در شرکت تولید خوراک دام و طیور، مستمر است و تعطیل بردار نیست.
تنها خواست مدیران این واحد تولیدی که بیش از پنج هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در زنجیره تولید خوراک دام و طیور انجام داده اند از استاندار خراسان جنوبی این بود که زمینه استفاده مجدد از تسهیلات تبصره ۱۸ فراهم شود.
استاندار خراسان جنوبی علاوه بر حوزههای سخت افزاری کارخانه تولید خوارک دام و طیور، سری به هم بخشهای نرم افزاری و مانیتورینگ آن زد و از نزدیک با روال کنترل دستگاهها و خط تولید آشنا شد.
بازدید دیگری که میانه راه به برنامه امروز یکشنبههای صنعتی اضافه شد سرکشی از یک مجتمع خوراک دام بود که ۱۵ سال پیش بعد از ورشکستگی به سرمایه گذاران جدید واگذار شده است و اکنون هم برای سرمایه در گردش نیاز به حمایت دولت دارد.
نگاه کلان در خراسان جنوبی توسعه اقتصادی است
استاندار خراسان جنوبی در پایان این بازدیدها به خبرنگاران ایرنا و صدا و سیما گفت: یکی از موارد اولویتدار و نگاه کلان در استان توسعه اقتصادی است تا منجر به رشد تولید و ایجاد اشتغال شود.
سید محمد رضا هاشمی افزود: هدف از این بازدیدها آشنایی کامل با مجموعه تولیدات استان است تا حمایت بیشتری از این بخش داشته باشیم و تولید کنندگان احساس کنند در راستای سیاستهای دولت و نظام حامی تولید هستیم.
وی با اظهار امیدواری از اینکه تمام واحدهای راکد در استان مجدد راه اندازی شود تاکید کرد: رسانهها باید در راستای جهاد تبیین و امیدآفرینی با برجستهسازی موفقیتها گام بردارند.
منبع