به گزارش ایرنا، حسن بنیانیان روز یکشنبه در همایش کشوری «طرح ملی اعتلا» که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد با تأکید بر لزوم مدیریت فرهنگی در برابر تهدیدهای داخلی و خارجی گفت: دشمن روی سه حوزه جهانیسازی، جنگ نرم و نقاط ضعف داخلی متمرکز شده است و برای رسیدن به اهداف خود از ضعفهای فرهنگی ما استفاده میکند و ما باید این تهدیدها را به فرصت تبدیل و در این راه از روشهای مبتکرانه استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: روشهای مستقیم و تکراری، دیگر جوابگوی نسل جدید ما نیست و باید مفاهیم فرهنگی را به شیوه غیرمستقیم، هنرمندانه و در قالب گفتوگو و تحقیق به دانشجویان منتقل کنیم زیرا این نسل حوصله شنیدن حرفهای تکراری را ندارد و باید عقل و تفکر آنها را با تحقیق و هنر به حرکت واداشت.
بنیانیان تصریح کرد: مشکلات کشور بدلیل کمتوجهی به نرمافزارهای فرهنگی و اجتماعی ایجاد شده و ۴۰ سال است که منابع خود را صرف سختافزار کرده اما در حوزه نرمافزار پیشرفتی نداشتهایم و این کمتوجهی به ناکارآمدی در سیستم آموزشی و کیفیت پایین خدمات منجر شده است.
ضرورت اصلاح انتظارات افراطی ایجاد شده در جامعه
وی با انتقاد از انتظارات افراطی ایجاد شده در جامعه در چهار دهه گذشته گفت: باید انتظارات نادرستی که از طریق اتکا به پول نفت، آموزههای دینی بدون تبیین صحیح، الگوهای توسعه غربی و وعدههای انتخاباتی به وجود آمده است، اصلاح شود زیرا این موارد باعث فاصله گرفتن مردم از هویت ایرانی اسلامی شده و مشکلاتی مانند فرار مغزها، ناامیدی و شک در کارایی نظام دینی ایجاد کرده است.
بنیانیان با اشاره به شُبهات ایجادد شده در میان استادان و دانشجویان گفت: بزرگترین شُبهه، مرتبط کردن کُندی پیشرفت کشور به حضور دین و حکمرانی دینی است که این شبهه خطرناک باید با استفاده از شیوههای مناسب برطرف شود زیرا سیاست و دین از یکدیگر جدا نیست و آنچه که ما داریم، بواسطه دین حاصل شده است.
وی خطاب به استادان دانشگاه گفت: باید برای دانشجویان موفقیتها و ضعفها را به گونهای مطرح کنید که امید و مسوولیتپذیری در آنها تقویت شود زیرا فرار از مسوولیت، بیماری مزمنی است که باید چگونگی درمان آن را به دانشجویان آموخت.
لزوم اصلاح نظام آموزشی دانشگاهها
مشاور فرهنگی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با تأکید بر ضرورت اصلاح محتواهای آموزشی در دانشگاهها خاطرنشان کرد: ما به نظریهپردازی در علوم انسانی نیاز داریم تا بتوانیم انسان مطلوب را تعریف کنیم و از این منظر باید علوم انسانی غرب را متناسب با جامعه خود بومیسازی و از آن در جهت پیشرفت کشورمان استفاده کنیم.
بنیانیان با اشاره به اهمیت تعامل فرهنگی و اجتماعی در جامعه گفت: ایران تنها کشور متکی به مردم است پس باید با کار فرهنگی و تربیتی، ارتباطات افقی در جامعه را تقویت کنیم و از ابزارهایی مانند قانون در کنار فرهنگسازی برای حل مشکلات بهره بگیریم چرا که بدون مشارکت مردم و اصلاحات فرهنگی، هیچ تغییر پایداری ممکن نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، طرح ملی اعتلا مرحله کشوری با عنوان «دوره تعالیبخشی معرفتی، مهارتی و حرفهای ویژه استادان» با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از استادان دانشگاههای آزاد اسلامی سراسر کشور به مدت سه روز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد.
منبع