به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز یکشنبه در طرح اعتباری صنف نو ویژه خریداران نهادههای دامی افزود: اجرای تامین تعهدی نهادهها از سوی بانک کشاورزی یک حرکت روبه جلو به شمار میرود.
وی اظهار داشت: اجرای طرح تامین تعهدی نهادههای دامی نقش موثری در حل مشکلات تامین نقدینگی، سرعت بخشی در روند احیای جمعیت دام مولد و کنترل قیمت گوشت قرمز در صنعت دام و طیور دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با استقبال از ظرفیت برنامه صنف نو بانک تجارت گفت: هر چند در زمان حاضر ۲۷ هزار تن گوشت قرمز در استان تولید میشود اما با توجه به ساختارهای موجود، این استان قابلیت و توان تولید بیش از ۵۰ هزار تن گوشت قرمز را در استان دارد.
وی ادامه داد: کشوری که امروز مشکل تامین گوشت دارد باید دست کم ۲۰ میلیارد دلار برای واردات گوشت هزینه کند در حالی که اگر در صنعت دام تامین نقدینگی و سرمایهگذاری انجام شود حداقل ۲۰ درصد مشکل استان در این صنعت برطرف میشود.
برزگر یادآور شد: در چهارمحال و بختیاری ۵۰ واحد تولید مرغ با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی آماده اتصال به حلقه تولید وجود دارد که نیازمند تامین نقدینگی و همچنین منابع تکلیفی هستند.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: افزون بر این ۲۰۰ هزار میلیارد ریال پرونده آماده پرداخت تسهیلات در بخش کشاورزی در استان وجود دارد در حالی که منابع تکلیفی دریافتی استان تنها سه هزارو ۱۷۰ میلیارد ریال است.
وی تاکید کرد: در این شرایط استفاده از مدلهای صنف نو مطرح از سوی بانک تجارت برای ایجاد شبکه منسجمی از واردکنندگان، تولید کنندگان و توزیع کنندگان برای گردش نقدینگی به صورت تعهدی در راستای کمک به تولید ضروری است.
برزگر با بیان اینکه بیشترین تولید ناخالص داخلی بخش کشاورزی مربوط به صنعت دام و طیور است گفت: این صنعت بیشترین بازدهی اقصادی را نسبت به تناژ تولیدی را در بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است.
رییس جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در بخش زراعت در مقابل مصرف بالای ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب یک میلیون تن محصول تولید میشود و کمتر از ۱۹ درصد ارزش تولیدات مربوط به این بخش است در حالی که با مصرف کمتر از پنج درصد آب در بخش دام بیش از ۳۵ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی استان مربوط به بخش دام و طیور است.
وی با اشاره به فعالیت حدود ۴۵ هزار نفر در صنعت دام و طیور چهارمحال و بختیاری افزود: این استان به واسطه فعالیت بیش از هزار و ۱۱۷ واحد دامداری صنعتی، ۲۵۰ واحد مرغداری صنعتی و بیش از۴۰ هزار واحد دامداری روستایی و عشایری به عنوان یکی از استانهای سرآمد در صنعت دام و طیور است.
برزگر پرورش گوسفند نژاد لری و بختیاری از گونههای مرغوب و با کیفیت کشور را نمونه بارز توانمندی چهارمحال و بختیاری در بخش صنعت دام و طیور عنوان کرد و گفت: هر چند ایرادهای از حیث بهرهوری به گوسفند نژاد لری و بختیاری گرفته شده است اما این نژاد با توجه به نظام عشایری و کوچ به عنوان یکی از مناسبترین نژادهای گوسفند در دنیا به شمار میرود که امروز با توجه به تحولات پیش آمده در کوچ اصلاح این نژاد ضروری است.
وی یادآور شد: گردش مالی سالانه چهارمحال و بختیاری از محل صنعت دام و طیور را ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
برزگر تامین نقدینگی را از مهمترین چالشهای پیش روی صنعت دام وطیور عنوان کرد و افزود: با توجه به تحولات نرخ ارز و تاثیر آن در صنعت دام و طیور به واسطه واردات نهادههای دامی راهی به جز کاهش وابستگی، ارتقای بهرهوری و استفاده از راهکارهای نوین در بخش تامین نقدینگی در این بخش وجود ندارد.
برزگر با اشاره به احیای واحدهای تولیدی مرغداری بعداز تغییر نرخ ارز در سال ۱۴۰۱ با ارائه تسهیلات بسته مردمی سازی و راهاندازی خوشههای تولید گفت: در زمان حاضر ۲۱۰ تا ۲۱۵ واحد مرغداری چهارمحال و بختیاری در استان در حال فعالیت هستند.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: براساس برنامهریزی انجام شده با جوجهریزی یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در دیماه امروز چهارمحال و بختیاری دغدغهای برای تامین گوشت سفید شب عید ندارد.
وی یادآور شد: امروز با افتخار صنعت دام و طیور با وجود تمام تلاطمهای اقتصادی و قطعی برق، گاز و همه مسائل و مشکلات مشکلی در خصوص تامین گوشت قرمز و سفید در استان وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمینهای استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
منبع