در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
افزایش ۱۹ درصدی کشف کالای قاچاق در فرودگاههای کشور
فرمانده یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا از افزایش ۱۹ درصدی کشفیات کالا، طلا و ارز قاچاق در فرودگاههای کشور خبر داد.
سردار رضا بنیاسدیفر در تشریح اقدامات ۱۰ ماهه امسال پلیس فرودگاه های کشور گفت: پلیس فرودگاه های کشور امنیت ۶۲ فرودگاه در سراسر کشور را به عهده دارد و با تلاش همکاران در پلیس فرودگاه های کشور در ۱۰ ماهه سال جاری شاهد کاهش ۴۵ درصدی وقوع سرقت بوده ایم.
این مقام ارشد انتظامی در خصوص ارزش ریالی کشفیات کالا، طلا و ارز قاچاق در این پلیس افزود: در این بازه زمانی با افزایش ۱۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه بودیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دریافت مجوز استخدام ۱۵ هزار مربی پرورشی در مدارس/۱۰۰ هزار نیرو کمبود داریم
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال مجوز استخدام ۱۵ هزار مربی پرورشی دریافت شده است، گفت: اکنون ۱۳ هزار مشاور در مدارس فعالیت دارند اما در عین حال با کمبود حدود ۱۰۰ هزار نیرو روبرو هستیم.
حجتالاسلام محمدحسین پورثانی در نشست خبری اظهار داشت: انقلاب ۵۷، نوجوانان را پیشگام دانست و باعث شد که این قشر نقشهای متفاوتی را ایفا کنند.
وی افزود: مدرسه آرمانی، هنر آسمانی یکی از مهمترین برنامههاست که مدرسه را هدف قرار داده و یک برنامه هنری و علمی برای ابراز وجود دانش آموزان است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بیست و سومین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد
بیست و سومین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، بیست و سومین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها، شکات پرونده، نمایندگان سازمانهای متولی و نظارتی، نمایندگان بانکهای شاکی، بانک مرکزی و گمرکات برگزار شد.
قاضی پسندیده در ابتدای جلسه دادگاه گفت: در جلسات گذشته دادگاه فرایند رسیدگی به استماع آخرین اظهارات و دفاعیات متهمان اختصاص داشت و جلسه امروز نیز فرایند استماع اظهارات و آخرین دفاعیات ادامه دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
نامه نمایندگان درباره اجرای بدون تبعیض قانون نحوه انتصاب اشخاص به قوه قضاییه واصل نشده است
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: نامه بدون اسم ۱۵۴ نماینده مجلس با موضوع اجرای بدون تبعیض قانون نحوه انتصاب اشخاص منتشره در فضای مجازی تاکنون به قوه قضاییه واصل نشده است.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، روز گذشته خبری در فضای مجازی از نامه ۱۵۴ نماینده مجلس با موضوع «درخواست اجرای بدون تبعیض قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس درباره همه مصادیق آن» خطاب به رئیس قوه قضاییه منتشر شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
واکسن اچ. پی. وی بهزودی وارد برنامه واکسیناسیون ملی میشود
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شیوع عفونتهای ویروسی مانند اچ. پی. وی افزایش یافته است، گفت: به زودی واکسن اچ پی وی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم و زگیلهای تناسلی وارد برنامه واکسیناسیون کشوری میشود.
علیرضا رئیسی در نشست خبری افزود: ویروس اچ پی وی ۲ عارضه ایجاد می کند یکی سرطان دهانه رحم و دیگری بروز عفونت هایی مانند زگیل های تناسلی که شیوع سرطان دهانه رحم ناشی از این ویروس در کشور بسیار پایین است و بحث واکسیناسیون آن بیشتر بر پیشگیری از عفونت متمرکز است.
وی ادامه داد: شیوع عفونت های اچ پی وی بیشتر شده و این با افزایش مراجعان به مطب ها به دلیل این عارضه مشخص شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
طرح پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری در ۵ استان اجرا میشود
رئیس مجمع خیرین کشور گفت: طرح پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری با هدف جلوگیری از اتفاقات ناگوار در کشور و با انجام اقدامات تبلیغی و ترویجی در این مجمع تصویب و اکنون در پنج استان در حال اجرا است.
حبیبالله بوربور در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر قربانیان مصدوم حوادث چهارشنبه سوری (به ویژه سوختگی) بنا به دلایلی به زندگی خود پایان می دهند، لذا رسالت خود می دانیم که با اقدامات تبلیغی و ترویجی، از چنین اتفاقات دلخراشی جلوگیری کنیم.
وی درباره تصویب طرح پیشگیری از حوادث ناگوار چهارشنبه سوری در مجمع خیرین کشور گفت: این طرح در جلسات پیشین این مجمع به بحث و گفت و گو گذاشته شد و مقرر شد در ادامه اجرای موفقیتآمیز این طرح در استانهای قم و البرز، سه استان همدان، قزوین و کردستان نیز با تسهیلگری و حمایت مجمع خیرین کشور اجرا شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی دهیاریهای کشور تأسیس شد
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از تشکیل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی دهیاریها در چارچوب تفاهمنامه همکاری مشترک این سازمان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خبر داد.
علی قربانی گفت: در چارچوب تفاهمنامه همکاری مشترک با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راهاندازی شرکتهای تعاونی دهیاریها در کشور با هدف همافزایی توان فنی و اجرایی، تجمیع سرمایههای خرد و امکانات و تجهیزات دهیاریها برای توسعه مدیریت پهنهای در نواحی روستایی کشور در دستور کار قرار گرفت که بر این اساس تاکنون ۹۱۵ شرکت تعاونی دهیاریها با عضویت شخصیت حقوقی ۲۲ هزار دهیاری در کشور تشکیل شده است.
وی افزود: شرکتهای تعاونی دهیاریها در چارچوب اساسنامه مصوب و در قالب فعالیتهای درآمدزا از طریق راهاندازی واحدهای تولیدی و خدماتی در روستاهای کشور، اقدامات مؤثری را در زمینه کمک به دهیاریها برای انجام وظایف قانونی و توسعه خدمات، رونق اقتصادی و اشتغالزایی در نواحی روستایی کشور انجام و زمینه اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر را در روستاهای کشور فراهم کردند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مهلت ارسال آثار به دهمین جشنواره های هنری مدرسه تا ۲۵ بهمن تمدید شد
دبیر دهمین دوره جشنوارههای هنری مدرسه از تمدید دریافت آثار دانش آموزی تا ۲۵ بهمن ماه خبر داد و گفت: بنابر اعلام فراخوان، مهلت ارسال آثار ۱۳ آذر تا ۳۰ دیماه تعیین شده بود.
امیرحسین اخوین اظهار داشت: با توجه به استقبال دانش آموزان و ارسال آثار متعدد و قابل توجه از سراسر کشور به این دوره از جشنواره با برنامهریزیهای انجام شده و درخواستهای مسئولان مدارس و مراکز هنری مناطق مختلف، فرصت دوباره ای در اختیار متقاضیان برای ارائه آثار در نظر گرفته شده است.
وی گفت: دانش آموزان هنرمند تمامی مقاطع تحصیلی که علاقه مند به شرکت در این دوره از جشنوارههای هنری مدرسه هستند، به صورت فردی یا گروهی میتوانند آثار خود را در نشانی اینترنتی جشنواره www.madresefestival.ir ارسال و بارگذاری کنند و محدودیتی در تعداد آثار ارسالی وجود ندارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مددکاران اجتماعی، کنشگران اصلی قانون حمایت از اطفال و نوجوانان هستند
معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی حقوق کودک گفت: مددکاران اجتماعی، کنشگران اصلی قانون حمایت از اطفال و نوجوانان هستند.
علی کاظمی در نشست تخصصی معاونان سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به محوریت سازمان بهزیستی در امور مرتبط با کودکان دارای نیازهای ویژه اعم از کودکان بازمانده از تحصیل، آسیب دیده و نیازمند انواع حمایت های اجتماعی؛ بر اهمیت ارزشمندی ماموریت های ذاتی مددکاران اجتماعی در تمام امور مرتبط جامعه وحل مساله و ارائه راهکار علمی و تخصصی توسط مددکاران اجتماعی تاکید کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آلایندههای هوا ابتلا به سرطان را افزایش میدهد/چکاپهای منظم فراموش نشود
مدیر کل دفتر بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قرار گرفتن طولانیمدت در معرض آلایندههای هوا مانند ذرات معلق، دیاکسید نیتروژن و بنزن میتواند خطر ابتلا به سرطانهای ریه و دستگاه تنفسی را افزایش دهد.
جعفر جندقی در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا با بیان اینکه عوامل محیطی و ژنتیکی نقش مهمی در بروز و پیشرفت بسیاری از انواع سرطانها ایفا میکنند، افزود: این عوامل شامل عادات و سبک نامناسب زندگی، مواجهه با برخی مواد شیمیایی، آلایندههای هوا، عوامل زیستی و تغییرات ژنتیکی و وراثتی هستند.
وی اظهار داشت: همچنین فلزات سنگین و مواد شیمیایی که خصوصا در صنایع مورد استفاده قرار میگیرند مانند آزبست در صنعت ساختمان و خودروسازی، هیدروکرینهای آروماتیک در صنایع پتروشیمی در ایجاد سرطانهای ریه، خون و مغز استخوان نقش دارند، مواجهه با آفتکشها نیز با انواعی از سرطانها از جمله کلیه و پروستات مرتبط هستند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فوتیهای تصادفات جادهای ۵ درصد کاهش یافت
رئیس پلیس راه راهور فراجا اعلام کرد که براساس آخرین گزارشها با اقدامات انجام شده از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه فوتیهای ناشی از تصادفات جادهای در کشور ۵ درصد کاهش یافته است.
سرهنگ احمد کرمیاسد اظهار داشت: این موفقیت نتیجه نظارتهای دقیق و اقدامات پیشگیرانه پلیس، به ویژه در جادههای کوهستانی و شرایط جوی سخت است.
رئیس پلیس راه راهور فراجا در این گزارش اعلام کرد که ماموران پلیس راه در جادههای کوهستانی و به ویژه در شرایط جوی دشوار همچون بارش برف و باران، به طور تمام وقت در حال انجام وظیفه هستند.
وی افزود که نظارتهای دقیق و کنترل تجهیزات زمستانی از سوی پلیس موجب افزایش ایمنی جادهها و کاهش تصادفات شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مسئولان قضایی در قلمرو اختیارات قانونی با مردم با عطوفت رفتار کنند
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه مسئولان قضایی در قلمرو اختیارات قانونی خود، باید با مردم به مهربانی و عطوفت رفتار کنند، گفت: مقامات قضایی هنگام مشاهده تضییع حقوق مردم باید برخورد قاطعانه داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی در بیست و پنجمین همایش دادستانهای عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور در مشهد با اشاره به در پیش بودن عید مبعث، برخی از ویژگیهای نبی مکرم اسلام (ص) را برشمرد و افزود: پیامبر اکرم (ص) رحمتی برای بشریت و جهانیان بودند و مهربانی، عطوفت و لطف ایشان شامل همه انسانها میشد.
وی با ذکر مصادیقی از عملکردها و رفتار قضات که بر خلاف رفتار محبتآمیز نسبت به مردم است، اظهار داشت: صدور قرارهای تامین سنگین در جرایم سبک، رعایت نکردن حقوق متهم حین رسیدگی به پرونده و انجام سیر تحقیقات، صدور قرار نامتناسب با جرم ارتکابی، عدم استفاده از ارفاقات قانونی، عدم استفاده از ظرفیت مواد ۸۳ ، ۲۵۳ و ۲۳۶ قانون آیین دادرسی همچنین عدم استفاده از ظرفیت مواد ۱۳، ۱۱۴ و ۱۱۵ قانون مجازات اسلامی، بر خلاف رفتار محبتآمیز نسبت به مردم است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سقط جنین یک فاجعه خاموش/روشنگری راه نجات نسل آینده است
سالانه ۳۵۰ تا ۷۰۰ هزار مورد سقط جنین در ایران رخ میدهد که ۹۵ درصد آن به صورت غیرقانونی صورت میگیرد و این امر یک فاجعه خاموش تلقی میشود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است که این اتفاق یکی از مهمترین دلایل کاهش رشد جمعیت در ایران است و علاوه بر عوارض جسمی، مشکلات روحی و روانی جبران ناپذیری برای زنان به همراه دارد.
سقط جنین در واقع به معنای گرفتن جان یک انسان بی گناه است که از لحظه لقاح یک موجود زنده به شمار می رود و حق زندگی دارد و این اقدام ظلم بزرگی در حق جنین است که هنوز توانایی دفاع از خود را ندارد که به دنیا بیاید و زندگی کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
منبع