محبوب حیدری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا ضمن تشریح عملیات اجرایی بزرگراههای دردست اجرا در استان اردبیل اظهار کرد: بر اساس بررسیهای به عمل آمده، نیاز استان به بزرگراه حدود ۸۵۰ کیلومتر برآورد شده بود که از این میزان تاکنون ۲۷۲ کیلومتر احداث و به روی خودروها گشوده شده و بقیه مطابق زمان بندی احداث میشود.
وی با بیان اینکه احداث هر کیلومتر بزرگراه در مناطق دشت و تپه ماهور دست کم ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد افزود: ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه در مناطق مختلف در استان در دست اجراست که با بهره برداری از این پروژه ها شاخص بهرهمندی استان از بزرگراه به میانگین کشوری خواهد رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه همه طرحهای بزرگراهی استان دارای ردیف ملی است ، اظهار کرد: اگر منابع مورد نیاز به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای احداث بزرگراههای استان تامین شود تا ۲ سال آینده تمام طرح های بزرگراهی استان تکمیل و بهره برداری خواهد شد.
وی میزان مطالبات پیمانکاران حوزه بزرگراهی استان را ۱۳ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از این میزان نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل منابع ملی (اوراق مالی اسلامی) پرداخت شد و این استان در این زمینه جزو چهار استان کشور است که از منابع اوراق مالی اسلامی برای تکمیل طرحهای بزرگراهی و پرداخت مطالبات پیمانکاران استفاده کرده است.
تکمیل پروژه سربند – پارس آباد مستلزم استفاده از منابع مولدسازی است
حیدری با اشاره به روند عملیات اجرایی جاده سربند – مشگین شهر افزود: برای احداث این مسیر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی هزینه شده و در صورت تامین اعتبار مورد نیاز دیگر این طرح در موعد مقرر تکمیل میشود.
وی اظهار کرد: برای تکمیل مسیر سربند -پارس آباد و سربند – مشگین شهر ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع از محل مولدسازی تامین میشود که در صورت همکاری شهرداری و فرمانداری پارس آباد این طرح تسریع شده و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با اشاره به تصادفات در محورهای شمال استان اظهار کرد: اغلب تصادفات در این مسیر در ۶۰ کیلومتر منتهی به پارس آباد رخ می دهد و اجرای به موقع آن از اولویتهای اداره کل راه و شهرسازی است.
حیدری با بیان اینکه پروژه های بزرگراهی داخل استان از سوی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل به اداره کل راه و شهرسازی تفویض میشود، ادامه داد: واقعیت این است که اجرای پروژه های بزرگراهی با توجه به شرایط موجود نیازمند هزینه های بسیار بالایی است و باید همه دستگاهها و نهادها در این زمینه کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری پارس آباد باید زمین مورد نظر را تفکیک کرده و در اختیار اداره کل راه و شهرسازی قرار دهد تا از محل منابع فروش این زمین ، جاده سربند- پارس آباد و سربند- مشگین شهر تکمیل گردد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل بیان کرد: در مسیر سربند- پارس آباد به جز احداث ۲ تقاطع بقیه قطعات طرح اجرا شده و در سفر وزیر راه و شهرسازی به استان هم منابع مورد نیاز برای خط کشی این مسیر مطالبه میشود تا قسمتی از این مسیر تا پایان سال مورد بهره برداری قرار بگیرد.
حیدری همچنین درباره اجرای ۲۷ کیلومتر بزرگراه مشگین شهر – پارس آباد خبر داد و گفت: ۲۷ کیلومتر از مسیر مشگین شهر – پارس آباد به مناقصه رفته و پیمانکاران طرح هم مشخص شده که در ایام دهه فجر با حضور مسئولان استان کلنگ زنی شده و عملیات اجرایی آن هم شروع میشود.
زمین مورد نیاز برای ۲۹ هزار متقاضی مسکن ملی تامین شد
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل همچنین در خصوص آخرین وضعیت پروژه های نهضت ملی مسکن در استان اردبیل گفت: زمین مورد نیاز برای همه ۲۹ هزار متقاضی مسکن ملی در استان خبر داد و گفت: پیش بینی میشود ۸۰۰ الی ۹۰۰ واحد مسکن ملی در استان تا پایان سال تحویل متقاضیان شود.
حیدری خاطرنشان کرد: در صورت همکاری سیستم بانکی و تامین به موقع آورده متقاضیان از خرداد ماه سال آینده تا پایان شهریور ماه هم ۱۰ هزار الی ۱۱ هزار واحد مسکن ملی تحویل متقاضیان خواهد شد.
وی با بیان اینکه تکمیل واحد های مسکن ملی نیازمند پرداخت آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی است افزود: اگر آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی به موقع پرداخت شود میتوانیم مسکن متقاضیان را به موقع تحویل دهیم در غیر این صورت زمان اجرا و تحویل آن به متقاضیان به تاخیر خواهد افتاد .
قرارداد هشت هزار واحد بانکی نهضت ملی در استان هنوز منعقد نشده است
حیدری درباره همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات به متقاضیان اظهار کرد: هنوز قرار داد بانکی نزدیک هشت هزار واحد مسکن ملی منعقد نشده اگر بانکهای عامل همکاری لازم را داشته باشند هیچ مشکلی در بحث ارایه تسهیلات به متقضایان نخواهیم داشت.
وی از افزایش میزان تسهیلات بانکی واحد های مسکن ملی خبر داد و گفت: از سال آینده میزان تسهیلات بانکی از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۵۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
حیدری با اشاره به تامین زیرساختهای مسکن ملی در استان افزود: تا کنون وزرات راه و شهرسازی یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در تامین زیرساختهای مسکن ملی استان هزینه کرده است.
منبع