حضرت زهرا(س)، محور حدیث کساء است

حدیث کسا

عصمت حضرت زهرا(س) به‌ خاطر تبعیت بدون چون‌وچرا و پذیرش ولایت است. ولایت فقیه نیز در امتداد ولایت قرار دارد، در آیه ۵۹ سوره نساء آمده است «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا أَطيعُوا اللَّهَ وَأَطيعُوا الرَّسولَ وَأُولِي الأَمرِ مِنكُم؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اطاعت کنید خدا را! و اطاعت کنید پیامبر خدا و اولی‌الأمر را»؛ در این آیه اولی الأمر را به ولایت تفسیر کردند که ولایت فقیه بخشی از ولایت است. باید جایگاه و اهمیت ولایت و اطاعت‌پذیری را بدانیم. معصومه انصاری، مبلغ حوزه علمیه قزوین در یادداشتی که در چندین شماره در اختیار ایکنای قزوین قرار داده به تفسیر و نکات حدیث کساء پرداخته است که سومین و آخرین شماره آن تقدیم مخاطبان ایکنا می‌شود.

در شماره قبل تفسیر حدیث کساء خواندید: «مقام امامت از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخورداراست و آیه تطهیر در جهت اثبات مقام عصمت ائمه اطهار(ع) و امامت است؛ بعد از نزول آیه تطهیر، پیامبر گرامی اسلام(ص) هر روز به در خانه دخترشان می‌آمدند و این آیه را بلند می‌خواندند تا مردم اتفاقات را فراموش نکنند. حضرت محمد(ص) بارها فرمودند که اینها اهل بیت من هستند و هر کس آنان را آزار دهد من را آزار داده است.»


بیشتر بخوانید:


در ادامه حدیث شریف کساء آمده است «علی(ع) به پدرم گفت: ای رسول خدا به من بگو این جلوس (و نشستن) ما در زیر کساء چه فضیلتی (و چه شرافتی) نزد خدا دارد؟ پیغمبر(ص) فرمود: سوگند بدان خدائی که مرا به حق به پیامبری برانگیخت و به رسالت و نجات دادن (خلق) برگزید که ذکر نشود این خبر (و سرگذشت) ما در انجمن و محفلی از محافل مردم زمین که در آن گروهی از شیعیان و دوستان ما باشند جز آنکه نازل شود بر ایشان رحمت (حق) و فرا گیرند ایشان را فرشتگان و برای آن‌ها آمرزش خواهند تا آنگاه که از دور هم پراکنده شوند». 

در مجالسی که یاد اهل بیت(ع) باشد مورد عنایت خاص خداوند است و حضرات و امام عصر(عج) در جلسات حضور دارند. حضرت رسول(ص) فرمودند «اگر از ما یاد شود» اینجا منظورشان از ابتدای تاریخ تا به امروز است، در واقع آنان تا زمانی که دور هم یاد ما را می‌کنند آمرزیده می‌شوند، یاد کردن ائمه اطهار(ع)، دور هم بودن، مجالس خانگی و یاد امام حسین(ع) بسیار مهم است. وقتی در مجالسی که حتی حاضران آن به اندازه انگشتان دست باشد یاد ائمه اطهار(ع) باعث رستگاری ما و عنایت ویژه خداوند و ائمه معصومین(ع) می‌شود.

در ادامه حدیث شریف کساء آمده است «علی(ع) که این فضیلت را شنید فرمود: با این ترتیب به خدا سوگند ما رستگار شدیم و سوگند به پروردگار کعبه که شیعیان ما نیز رستگار شدند». مشخص است که حضرت علی(ع) رستگار شدند اما اینکه شیعیان با یاد کردن ائمه خدا رستگار می‌شوند. عاشورا در ۱۴۰۰ سال پیش اتفاق افتاده است اما تکرار آن اثرات و برکاتی دارد که بسیاری از آن در نزد ائمه هدی نهفته است و با ظهور امام زمان(عج) تمام این موارد آشکار خواهد شد و اهمیت لغات را پیدا خواهیم کرد. در حدیث شریف کساء راه رستگار ما را یاد کردن رسول(ص) و ائمه(ع) را در مجالس ما مطرح می‌کنند.

در ادامه حدیث کساء آمده است «دوباره پیغمبر فرمود: ای علی سوگند بدانکه مرا به‌حق به نبوت برانگیخت و به رسالت و نجات دادن (خلق) برگزید. ذکر نشود این خبر (و سرگذشت) ما در انجمن و محفلی از محافل مردم زمین که در آن گروهی از شیعیان و دوستان ما باشند و در میان آن‌ها اندوهناکی باشد جز آنکه خدا اندوهش را برطرف کند و نه غمناکی جز آنکه خدا غمش را بگشاید و نه حاجت‌خواهی باشد جز آنکه خدا حاجتش را برآورد. علی(ع) گفت: بدین ترتیب به خدا سوگند ما کامیاب و سعادتمند شدیم و هم چنین سوگند به خدای کعبه که شیعیان ما نیز در دنیا و آخرت رستگار و سعادتمند شدند».

حدیث شریف کساء اثرات و برکاتی دارد که بر اساس سخن حضرت رسول(ص) اگر اندوهناکی بین مردم غم، مشکل و گرفتاری داشته باشد خداوند غمش را می‌گشاید و مشکلش برطرف و حاجت، حاجتمندان را نیز برطرف می‌کند بنابراین از اهمیت بالایی برخوردار است.

مجالس خانگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و دین و باورهای دینی از مجالس خانگی حاصل می‌شود در گذشته اعتقادات قوی بود چون در همه خانه‌ها روضه برگزار می‌شد. برگزاری مجالس خانگی باعث می‌شد دین آهسته در ذهن فرزندان حک شود و با آن رشد کنند. مسائل دینی مسائلی نیست که بخواهیم یکباره به فرزندان خود آموزش دهیم. تربیت دینی آهسته آهسته می‌شود و مجالس خانگی مهم‎‌ترین تأثیر را در یادگیری مباحث دینی داشته است و امروز هم باید آن را در دستور کار قرار دهیم، امروزه هم باید مجالس خانگی را جدی بگیریم چون هم در تربیتی دینی فرزندان مؤثر است و علاوه آن برای رفع مشکلات مطلوب است. در روایات داریم خواندن عادی هم تأثیرگذار است بنابراین نگاه کردن به قرآن کریم مهم است.

عده‌ای می‌گویند وقتی دعاها را به عربی می‌خوانند و معنی آن را نمی‌فهمند خواندن آن چه فایده‌ای دارد، در پاسخ به این شبهه باید گفت بر اساس روایات نگاه کردن به صفحه قرآن کریم برکات بسیاری دارد و انرژی و برکت قرآن کریم را دریافت خواهد کرد.

به برکت جمهوری اسلامی ایران جوانان کشور تحصیل کردند اما باید در کنار روایات به معنی و تفسیر نیز توجه شود تا علاوه بر ورود برکات در زندگی، دین و علم خود را کامل و تقویت کنیم.

نکته پایانی:

همانگونه که مطرح می‌کنیم که آیه تطهیر در اثبات ولایت و ائمه اطهار(ع)، اثبات عصمت حضرت زهرا(س) و فرزندانشان است و در امتداد به ولایت مطلقه فقیه می‎رسد؛ در روزگار امروزی اگر می‌خواهیم سعادتمند شویم نباید هر سخنی را بپذیریم، تنها در مقام کسی که مقام عصمت و ولایت دارد بدون چون و چرا خود را به او می‌‎سپاریم. در این حدیث شریف ولایت اثبات می‎شود. در خصوص اثبات ولایت روایات بسیاری دارد. امام محمدباقر(ع) می‌فرمایند «اسلام بر پنج پايه استوار است: نماز، زكات، روزه، حج و ولايت؛ و بر هيچ چيز به اندازه ولايت تأكيد نشده است. امّا مردم ، آن چهار چيز را گرفتند و اين يكى (يعنى ولايت) را وا نهادند». امامت از اصول دین است، یعنی درابتدا باید اصل آن را قبول داشته باشیم تا فرع آن را بپذیریم. نماز و روزه بدون ولایت قابل پذیرش نیست.

طبق روایات و احادیث نماز بدون ولایت ما را به رستگاری نخواهد رساند. از اهمیت عصمت حضرت زهرا(س) و جایگاه زن در نزد خداوند؛ خداوند حضرت زهرا(س) را محور قرار می‌دهند و می‌گویند پدر ایشان، همسرشان و دو فرزندشان جزء اهل بیت(ع) است این نشان از اهمیت جایگاه حضرت زهرا(س) و زن است.

بالاترین ارزش به زن را در اسلام شاهد هستیم و خداوند متعال در قرآن کریم به زن کرامت داده است؛ محوریت حدیث کساء با حضرت زهرا(س) است پس می‌توان اینگونه نتیجه‌گیری کرد که در این حدیث خداوند در عصری که دختران زنده به گور می‌شدند یک زن را اینگونه محور قرار می‌دهد و هستی را برای او خلق می‌کند، در حدیثی قدسی آمده است «ای احمد اگر تو نبودی افلاک را خلق نمی‌کردم و اگر علی نبود تو را خلق نمی‌کردم و اگر فاطمه نبود شما دو نفر را خلق نمی‌کردم».

عصمت حضرت زهرا(س) به‌خاطر تبعیت بدون چون‌وچرا و پذیرش ولایت است. ولایت فقیه نیز در امتداد ولایت قرار دارد، در آیه ۵۹ سوره نساء آمده است «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا أَطيعُوا اللَّهَ وَأَطيعُوا الرَّسولَ وَأُولِي الأَمرِ مِنكُم؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اطاعت کنید خدا را! و اطاعت کنید پیامبر خدا و اولی‌الأمر را»؛ در این آیه اولی‌الأمر را به ولایت تفسیر کردند که ولایت فقیه بخشی از ولایت است. باید جایگاه و اهمیت ولایت و اطاعت‌پذیری را بدانیم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تیزر مسابقات مدیحه‌سرایی دانش‌آموزی منتشر شد

تیزر هشتمین دوره مسابقات همخوانی قرآن کریم و مدیحه‌سرایی قرآن‌آموزان مراکز دارالقرآن الکریم آموزش و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ