به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «رویا حیدرزاده» امروز دوشنبه در نشست خبری پنجمین جشنواره ملی فرهنگی فردُخت گفت: ما باید در حوزه مد و لباس با رویکردی علمی و دقیق عمل کنیم. فعالیتهای ما باید مبتنی بر پژوهش و پشتوانه علمی باشد و نگاهی تخصصی به وضعیت جامعه، بهویژه بانوان، داشته باشد. این اقدامات باید در قالب یک برنامه پژوهشی منسجم و مبتنی بر نگاه علمی پیش برود.
وی افزود: اگر کاری که آغاز میکنیم فاقد نگاه علمی و بهروز باشد، قطعاً تأثیرگذاری لازم را نخواهد داشت. بنابراین، گام نخست ما اجرای یک اقدام علمی و قوی است تا بتوانیم اثرگذاری واقعی در این حوزه داشته باشیم.
رئیس سازمان بسیج زنان کشور با بیان اینکه گام دوم شامل ایجاد و تقویت شبکهای از طراحان مد و لباس در کشور است،اظهار کرد: در حال حاضر، شبکهای از طراحان وجود دارد، اما این شبکه بیشتر شبیه به یک بانک اطلاعاتی است و ارتباط و توانمندسازی طراحان در آن بهصورت سیستماتیک انجام نمیشود. منظور ما از شبکه، ساختاری است که بتواند طراحان را توانمند و به ارتقای آنها کمک کند.
حیدرزاده بیان کرد: ما در کشور ظرفیتهای بالایی داریم. بانوان طراح با استعداد و ذوق، که با فرهنگ ایرانی و اعتقادات ما آشنایی دارند، میتوانند طرحهایی ارائه دهند که در حوزه پوشش اجتماعی بانوان، متناسب با فرهنگ و باورهای ما، تأثیرگذار باشد.
وی گفت: در نتیجه، گام دوم ما سازماندهی و تشکیل یک شبکه بزرگ و توانمند از طراحان مد و لباس کشور است. این اقدام باید با مشارکت و هماهنگی دستگاههای مسئول صورت بگیرد تا ساختاری کارآمد برای مدیریت و هدایت این مجموعه شکل بگیرد. انشاءالله با برنامهریزی دقیق، این هدف محقق خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور اضافه کرد: در ۳۲ استان جشنواره برگزار شد و ما توانستیم از شبکه طراحان، آثار ارزشمندی در قالبهای مختلف دریافت کنیم.
حیدرزاده گفت: به واسطه اجرای این برنامه و مشارکت گستردهای که ایجاد شد، موفق شدیم ۵۳۲۷ اثر را در قالب برنامه نهایی جمعآوری کنیم. این آثار که از سراسر کشور ارسال شده بود، مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت و اکنون در فرآیند برنامه جشنواره ملی آثار و طرحهای برگزیده قرار دارد.
وی اضافه کرد: در گام سوم، تمرکز ما بر تولید این آثار است. با استفاده از ظرفیتهای درونسازمانی و برونسازمانی، برنامه داریم تا آثار برگزیده جشنواره را به مرحله تولید برسانیم.
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان گفت: همچنین، با حمایت تولیدکنندگان عرصه پوشاک، قصد داریم این محصولات را به دست مردم برسانیم تا عرضه آنها در بازارهای کشور امکانپذیر شود. هدف این است که بانوان، زنان و دختران ما بتوانند از این محصولات در فروشگاهها استفاده کنند و این آثار بخشی از زندگی روزمره آنها شود.
حیدرزاده با طرح این پرسش که چهکاری میتوان انجام داد تا با حفظ قیمت مناسب، تولید داخلی تقویت شود؟، اظهار کرد: دستگاههای مسئول باید با ارائه امتیازاتی مانند معافیتهای مالیاتی یا حمایتهای دیگر، تولیدکننده را تشویق کنند تا محصولات داخلی باکیفیت و قیمت مناسب تولید کند. اگر این اتفاق بیفتد، جهش تولید در حوزه پوشاک بهواقع برای کشور رقم خواهد خورد.
منبع