️ به گزارش ایرنا ، به منظور خدمترسانی و رفاه حال شهروندان و زائرین اهل قبور، سرویسهای بهداشتی در قطعات ۳۶، ۲۰۳ و ۳۱۸ این آرامستان و همچنین در محل استقرار یگان ذوالفقار، شامل تخریب کامل و بازسازی نما، سقف، محیط داخلی، چاه، پیادهرو و جدولگذاری محوطه سرویس، نوسازی و به بهرهبرداری رسیدند.
️ در قالب این پروژه، سرویسهای بهداشتی قطعه ۳۶ به مساحت حدود ۸۰ متر مربع شامل سه چشمه سرویس مردانه و سه چشمه سرویس زنانه، قطعه ۲۰۳ به مساحت حدود ۸۰ متر مربع شامل سه چشمه سرویس مردانه و سه چشمه زنانه، قطعه ۳۱۸ به مساحت حدود ۸۰ متر مربع شامل پنج چشمه سرویس مردانه و پنج چشمه زنانه و یک تی شورخانه و همچنین سرویس بهداشتی یگان انتظامات ذوالفقار به مساحت حدود ۷۰ متر مربع شامل چهار چشمه سرویس بهداشتی و دو چشمه حمام نوسازی شدند.
️ پروژه نوسازی سرویس بهداشتی مجتمع عروجیان به مساحت حدود ۲۰۰ متر مربع شامل ۳۰ چشمه سرویس مردانه و زنانه نیز تکمیل و آماده بهرهبرداری شده، همچنین سرویس بهداشتی مترو به مساحت حدود ۲۰۰ متر مربع شامل ۳۶ سرویس مردانه و زنانه در حال نوسازی است.
بهشت زهرای تهران به عنوان بزرگترین آرامستان ایران با قدمتی حدود ۵۴ سال، این روزها دیگر جای زیادی برای دفن اموات ندارد، مدیریت شهری پایتخت چند مکان جدید برای آرامستان در نظر گرفته اما شنیدهها حاکی از آن است با وجود اینکه بهشت زهرا تکمیل ظرفیت شده ولی ۳۰ درصد از ظرفیت قبور این آرامستان همچنان خالی است.
سازمان بهشت زهرا(س) مدتهاست که بیش از برآورد اولیه این آرامستان میزبان اموات شهر تهران شده است، همین مساله باعث شده که مسوولان، متولیان و مدیران شهری این کلانشهر بر لزوم احداث آرامستانهای جدید و احیای نمونههای قدیمی درون شهر تاکید کنند.
حال باید دید که توسعه و احداث این آرامستانها مسیری درست برای حل مشکلات موجود است یا نوشداروی بعد از مرگ سهراب میشوند، هر چند که بهشت زهرا با ۳۱۴ هکتار وسعت از زمان تاسیس در طول این سالها چندین بار طرح توسعهای داشته، یکبار سال ۱۳۷۶ در بخش شمالی آن ۱۱۰ هکتار و یکبار دیگر در سال ۱۳۸۷ در بخش شرقی آن ۱۶۰ هکتار به مساحت این آرامستان بزرگ تهران افزوده شد و طبق برخی آمارهای غیررسمی اکنون ۲ میلیون نفر در این آرامستان آرمیدهاند.
سازمان بهشت زهرا در چندین مرحله زنگ خطر پُر شدن این قبرستان را به صدا درآورده است، گاه با اضافه کردن زمینهای جدید در بخشهای شمالی و شرقی و گاهی هم با ۲ یا ۳ طبقه کردن قبور، اما هنوز ظرفیتهایی در حدود ۳۰ درصد آن خالی است که باید چارهای برای آن اندیشید.
منبع