به گزارش ایرنا، فاطمه داوری روز دوشنبه ۸ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران که در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سالن فجر برگزار شد، اظهار داشت: ابتدا هشت هزار اثر تاریخی که در تملک دولت و عام المنفعه بود به ثبت رسید بس از آن هشت هزار محوطه تاریخی و آثاری دیگر که در مالکیت مردم بود ثبت شد و ثبت آثار از سطح تملک دولتی به کل کشور تسری یافت.
وی افزود: باید دید آیا توانستیم با نحوه مشارکت ذی مدخلان توسعه را برقرار کنیم، به دنبال این هستیم به همراه سایر دستگاه ها زیر ساخت های تقلیمی رویه ای را محقق کنیم اما باید توجه به توان کشور داشته باشیم.
داوری ادامه داد: بخش زیادی از شاکله نیروی انسانی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری که شامل ۸۰۰ نفر در کشور هستند در آستانه بازنشستگی هستند در همین راستا گذشته مجوز استخدامی بالغ بر چهار هزار نفر برای دستگاه های مختلف صادر شد که سهم این وزارتخانه قابل توجه است.
وی خاطرنشان کرد: استان های فارس، لرستان، کرمانشاه و اصفهان که دارای محوطه های تاریخ زیادی هستند نیازمند تامین نیروی انسانی بیشتری است.
مدیرکل حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی گفت: چندین هکتار از محوطه های تاریخی خوزستان محل زیست مردم است که حفاظت از آنها علاوه بر تامین نیروی انسانی همراه کردن ثمن های اجتماعی را می طلبند.
داوری با تاکید بر اینکه منابع رشد قابل توجهی داشته اما باز کافی نیست و نمی توان با بودجه دولتی همه بناها و محوطه های تاریخی را حفظ و احیا کرد، گفت: براساس بودجه مصوب سال ۱۴۰۳ که تاکنون تخصص داده نشده برای حفظ، مرمت و احیا آثار تاریخی کشور از بلایای طبیعی ۲۶۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است یعنی به ازای هر اثر هفت میلیون تومان باید بودجه اختصاص یابد.
پنج درصد از عوارض سبز باید برای حفظ بناها و محوطههای تاریخی اختصاص یابد
مدیرکل حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی تصریح کرد: در گذشته برای حوزه مرمت آثار تاریخی سهمی از درآمد و عوارض در نظر گرفته می شود که حذف شد، امسال به این بحث ورود کردیم تا در تدوین بودجه پنج درصد از سهم عوارض سبز را به این بخش اختصاص یابد اما تاکنون محقق نشده است. امسال به موضوع میراث مقاومت در بلایای طبیعی و فرونشست در عرصه جهانی توجه شده است ما هم در این زمینه برنامه و تکالیف جدی داریمو به دنبال این هستیم از محل قانون منابع بحران سهم ویژه برای میراث بگیریم.
داوری افزود: نمی توانیم در سطح علمی بگوییم فرونشست چه تاثیری بر بناها و بافت های تاریخی دارد باید در این زمینه کار شود. مطالبه جدی در حوزه میراث فرهنگی وجود دارد که اگر سهم روشنی از عوارض پایدار و منابع مدیریت بحران محقق نشود، اقدامات ما موضعی است و عزم ملی را می طلبد.
وی اضافه کرد: نظام فنی کشور مبتنی بر دو اصل منابع دولتی و پروژه های دولتی است در حوزه مرمت آثار تاریخی دولتی پروژه های دولتی منابع دولتی کافی نیست و منابع غیر دولتی را می طلبد مثلا اگر بخش خصوصی آثار نفیس تاریخی را در اختیار دارد، فقط دولت نمب تواند ریل گذاری روشنی داشته باشد و محدودیت هایی که مانع توسعه می شود باید مرتفع شود.اصلاح نظام موجود با قول وزیر راه و شهرسازی در بازنگری نظام مهندسی اجرا می شود.
داروی با بیان اینکه باید نقش آفرینی دستگاه ها را بیشتر کنیم، گفت: با شهرداری و سازمان دهیاری ها دستور العمل تشکیل شهرداری بافت های تاریخی تدوین شده است.
منبع