به گزارش دفاعپرس از زاهدان، برنامههای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نسبت به سالهای گذشته رشد چشمگیری داشته و بر استفاده از ظرفیتهای بومی تمرکز ویژهای دارد که یکی از ابعاد برجسته این برنامهها، گرامیداشت نقش هنرمندان استان در دوران انقلاب اسلامی است.
هنرمندان سیستان و بلوچستان در کنار مردم، با خلق آثار فرهنگی و هنری، پیامهای آزادیخواهانه و عدالتمحور انقلاب را به شکلی تاثیرگذار منتقل خواهند کرد و این مهم نشان از این دارد که میراث آن دوران همچنان الهامبخش نسل امروز است.
برگزاری جشنوارههای فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی فجر گرفته تا نخستین گردهمایی ملی قیچکنوازی، این رویدادها بستری برای احیای هنرهای سنتی و تقویت جریانهای هنری مدرن را در سیستان و بلوچستان فراهم میکند.
قیچک، بهعنوان یکی از اصیلترین سازهای این منطقه، با برگزاری این رویداد ملی فرصتی بیسابقه برای دیده شدن پیدا میکند؛ رویدادی که نهتنها صدای موسیقی سیستان و بلوچستان را به گوش ایران میرساند، بلکه بستری برای پرورش نسل جدید هنرمندان در این حوزه را فراهم خواهد کرد.
«عبدالسلام بلوچ زاده» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان از برگزاری جشنوارههای فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی فجر گرامیداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این استان خبر داد.
عبدالسلام بلوچ زاده ضمن گرامیداشت سالروز مبعث حضرت رسول اکرم (ص)، اظهار داشت: تا پایان امسال برنامههای مختلفی در گستره ملی و استانی در حوزه فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن برنامه ریزی شده که در مرکز و دیگر نقاط سیستان و بلوچستان برگزار میشود.
وی ادامه داد: برگزاری نخستین رویداد ملی قیچکنوازی سیمرغ از جمله این برنامههاست که با هدف احیای جایگاه ساز قیچک به عنوان یکی از سازهای اصیل سیستان و بلوچستان و فراهم کردن بستری برای برگزاری رویدادهای تخصصی موسیقی اول و دوم اسفند ماه به میزبانی زاهدان اجرا خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: هشتمین جشنواره مطبوعات و تولیدات رسانهای استان نیز در بخشهای گزارش تحلیلی، توصیفی و خبری، یادداشت و سرمقاله، خبر، مصاحبه تفصیلی و عکس، هفته اول اسفندماه سالجاری برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه داستان نویسی نسبت به شعر، ضعفهایی در سیستان و بلوچستان وجود دارد، بیان کرد: با توجه به این مهم مراسم یادبود زنده یاد عبدالواحد برهانی در جنوب و زنده یاد امین الله سرابندی در شمال استان برنامه ریزی شد.
بلوچ زاده تصریح کرد: شبهای یادبود اصحاب فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان که در رشتههای مختلف جریان ساز بودهاند، از جمله برنامههایی است که به صورت چرخشی و در طول سال از شمال تا جنوب برگزار میشود.
وی جشنواره فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی فجر را از دیگر برنامههای این اداره کل از عید مبعث تا پایان دهه مبارک فجر اعلام کرد و گفت: برگزاری تئاتر خیابانی و صحنهای، برپایی کارگاههای خوشنویسی و کاریکاتور توسط گروه فرهنگی هنری نجم در حسینیه ثارالله نیز از جمله برنامههایی است که در حوزه فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان اجرایی میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، افزود: آیین محوری دهه فجر نیز با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی و هنری در روزهای نخست دهه مبارک فجر برگزار خواهد شد.
«احمد گلیانی» سرپرست معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، گفت: یکی از برنامههای اولویت دار این اداره کل برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری در نقاط حاشیه شهر است که در همین راستا همزمان با دهه فجر ۲ جشن محوری در ۲ نقطه کم برخوردار شهر زاهدان برگزار میشود.
احمد گلیانی افزود: برپایی کارگاههای آموزشی در رشتههای مختلف از جمله فیلم، عکس، نقاشی، خوشنویسی و اکران فیلم از دیگر برنامههای این اداره کل در نقاط حاشیه شهر است.
وی با اشاره به حضور هنرمندان تئاتر در جشنوارههای ملی و بین المللی، عنوان کرد: هنرمندان نمایش “کالبد شکافی” که به بخش رقابت چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر راه پیدا کرده است، در این رویداد ملی حضور پیدا می کنند.
«داود صیاد» معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، گفت: برپایی نمایشگاه استانی کتاب با بهرهمندی از ظرفیت کتاب فروشیها و ناشران بومی در شهرستانهای زاهدان، زابل و چابهار از جمله برنامههای این اداره کل در حوزه فرهنگی بوده که برای دهه فجر برنامه ریزی شده است.
داود صیاد بیان کرد: با توجه به هویت ملی شاهنامه فردوسی و قرابت معنایی آن با سیستان و بلوچستان، برنامههایی با موضوع شاهنامه برنامه ریزی شده است که اولین آن با عنوان شب شعر و موسیقی “سایه سیمرغ” در زاهدان برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین کارگاههای تخصصی مبتنی بر نیاز اصحاب رسانه تا پایان سال در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان برگزار میشود.
انتهای پیام/
منبع