وی افزود: آن مرد کهنسال پاسخ جالبی به نادر شاه داد و گفت: «من و امثال من حضور داشتیم منتهی کسی مثل نادر نبود که تمامی سربازان و کهنهسربازان را جمع کند تا به مقابله با دشمن برویم».
حجتالاسلاموالمسلمین حاتمی در تکمیل صحبت خود گفت: مثل شما رزمندگان هم در نسلهای قبل وجود داشت؛ منتهی در دوره معاصر، یک فقیه و مرجع تقلید دینی مثل امام خمینی (ره) ظهور و بروز کرد و آن نیروها یا سربازان فداکار در راه اسلام را منسجم کرد.
این استاد حوزه در بخش دیگری از صحبت خود یادآور شد: در زمانی که «عبدالمومنخان» یکی از فرماندهان اُزبک به شهر مشهد حمله کرد؛ نزدیک به ۷ هزار نفر از علویان یا شیعیان در حرم مطهر رضوی و محلههای اطرافش پناهنده شدند، اما به جرم علوی بودن؛ از قبرستان قتلگاه تا محله عیدگاه توسط چنین فردی قتل عام شدند.
وی همچنین بیان کرد: وقتی که لشکریان عبدالمومن به محله عیدگاه رسیدند؛ شیخ «عبدالله شوشتری» یکی از فقهای آن دوران جلوی آنها ایستاد و گفت: «چرا مردم عادی را قتل عام میکنید؟ آنها به دستورات ما عمل میکردند و به همین خاطر، اگر هم کسی باید کشته شود، امثال ما عالمان هستیم و نه مردم عادی». اما آنها ادعایشان، این بود که، چون آن مردم؛ رافضی هستند باید اعدام شوند چراکه بر اساس تفکرات آن زمان ازبکها شیعیان یا رافضیها در زمره مشرکین محسوب میشدند.
حاتمی در ادامه تشریح کرد: شیخ «عبدالله شوشتری» ۳۰۰ سال قبل در مباحثه و مناظرهای با بزرگان دینی ازبکها، که ناصبی مذهب بودند، در میدان هرات اثبات کرد که پیروان مذهب شیعه، کافر نیستند. وقتی که آنها پذیرفتند، شیخ شوشتری درخواست کرد که پذیرش دلایلش مکتوب شود و طی نامهای از قتل عام شیعیان در مشهد جلوگیری شود.
این خطیب و سخرنان مذهبی اظهار داشت: ازبکها با خواسته او موافقت کردند؛ اما در ازایش؛ شیخ «عبدالله شوشتری» جانش گرفته شد و به شهادت رسید و به شیخ شهید لقب گرفت.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز؛ به قدری که نوجوانان و جوانان ما با ستارههای ورززشی مثل فوتبال آشنا هستند، با بزرگانی مثل شوشتری، با این همه فداکاری، بیگانه هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین خاتمی در پایان صحبتهای خود تأکید کرد: اگر شما رزمندگان؛ تاریخ حماسهآفرینیهای خود را در دوران دفاع مقدس به درستی به نسلهای بعدی منتقل نکنید؛ سرنوشت شما هم مثل شیخ «عبدالله شوشتری» خواهد شد که متأسفانه بعد از گذشت ۳۰۰ سال از شهادتش، کسی او را نمیشناسد.
انتهای پیام/
منبع