پسماندهایی که زیبایی دریاچه سد کارون ۴ نازیبا می‌کند

به گزارش ایرنا، برخی از مردم شهرستان اردل در گفت و گو با ایرنا اذعان کردند که این زباله‌ها در مسیر رودخانه به سمت دریاچه حرکت می‌کند و گاهی باعث انباشت در کناره‌های دریاچه می‌شود.

نبود مدیریت پسماند و همچنین تخلیه آن در کنار رودخانه‌ها، مسیل‌ها و سرشاخه‌های رودخانه‌های بزرگ در زمان سیلاب موجب می‌شود تا تمام پسماند موجود در کنار منابع آب و جاده‌ها شسته و وارد رودخانه و در پشت سد کارون ۴ جمع ‌شود.

با توجه به اینکه دریاچه پشت سد کارون ۴ به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود و در هر فصل سال گردشگران زیادی در این منطقه حضور می‌یابند پاکسازی این دریاچه از پسماندهای شناور امری ضروری و نیازمند همکاری بین بخشی است.

یکی از اهالی شهرستان اردل از مسافران و گردشگران درخواست دارد نسبت به توجهه به مدیریت پسماند در سفر دقت لازم را داشته باشند.

همچنین برخی از فعالان فضای مجازی در چهارمحال و بختیاری ورود پسماند به دریاچه سد کارون۴ را باعث نازیبا شدن آن دانست و خواستار توجه عمومی به مدیریت پسماند شدند.

پسماندهایی که زیبایی دریاچه سد کارون ۴ نازیبا می‌کنند

پاکسازی دریاچه کارون ۴ از برنامه‌های محیط زیست

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری به خبرنگار ایرنا گفت: بیشتر پسماند پشت دریاچه کارون ۴ پسماندهای شناور از جمله بطری، پلاستیک و چوب است که جمع آوری آن از سطح دریاچه پشت سد کارون ۴ الزامی است.

محسن کریمی در گفت وگو با ایرنا افزود: پاکسازی دریاچه پشت سد کارون ۴ برعهده بخشداری و مدیریت سد کارون ۴ است و اداره کل حفاظت محیط زیست وظیفه نظارتی در این خصوص دارد با این وجود به دلیل احساس تکلیف تاکنون به شکل‌های مختلفی این اداره کل نسبت به پاکسازی دریاچه پشت سد کارون ۴ اقدام کرده است.

وی اظهار داشت: بهار سال گذشته بود که اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، بخشداری اردل و مدیریت سد کارون ۴ با کمک گروه‌های جهادی با استفاده از چند قایق نسبت به پاکسازی دریاچه سد از انبوه پسماند شناور که در پشت دریاچه جمع شده بود اقدام شد.

کریمی با تاکید براینکه جمع کردن پسماند دریاچه پشت سد کارون ۴ وظیفه محیط زیست نیست و این اداره کل وظیفه نظارتی در این خصوص دارد ادامه داد: با وجود نداشتن بارندگی و سیلاب در زمستان امسال اما برنامه‌ریزی لازم برای جمع شدن پسماندها در دریاچه پشت سد کارون ۴ با کمک و حمایت شهرداری، دهیاری و بخشداری پس از فصل زمستان انجام می‌شود.

وی تخلیه نکردن پسماند در حاشیه و سرشاخه کارون و مدیریت پسماند در خارج از محدوده شهرها و روستاها را از جمله راهکاری پیشگیری از انباشت زباله در رودخانه‌ها عنوان کرد.

پسماندهایی که زیبایی دریاچه سد کارون ۴ نازیبا می‌کنند

کاهش کیفیت آب رودخانه‌ها در اثر پسماند

کریمی گفت: تخلیه پسماند در منابع آب و مسیل‌ها به طور حتم تاثیر منفی بر کیفیت آب رودخانه دارد.

وی ادامه داد: در همین ارتباط با هدف حفظ کیفیت منابع آبی اجرای مدیریت پسماند و پیشگیری از تخلیه پسماند در حاشیه رودها امری ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

حفاظت از محیط زیست اولویت کاری فرمانداری اردل

سرپرست فرمانداری اردل نیز در خصوص پسماندهای پشت دریاچه سد کارون ۴ به خبرنگار ایرنا گفت: حفظ محیط زیست از اولویت‌های کاری این فرمانداری است.

رضا حاجی‌پور افزود: با حساسیت هر چه تمام‌تر در خصوص حفاظت از محیط زیست با نگرانی تلاش می‌شود.

مدیریت پسماند از برنامه‌های شاخص اداره کل محیط زیست

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه مدیریت پسماند یکی از برنامه‌های شاخص این اداره کل به شمار می‌رود گفت: به استناد ماده ۷ قانون مدیریت پسماند و ماده ۴ آیین نامه اجرایی پسماند، مدیریت پسماند با مدیران پسماند و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان ناظر عالی این فعالیت است.

کریمی ادامه داد: طی ۲ سال گذشته نزدیک به ۱۶۸ شهردار، دهیار و بخشدار به مراکز قضایی و قانونی بابت مدیریت نکردن پسماند، اجرا نکردن طرح تفکیک از مبدا و مدیریت نکردن و دفن اصولی و بهداشتی پسماند معرفی شده‌اند.

به گفته کریمی، تنها راهکار اساسی حل مشکل پسماند در چهار محال و بختیاری اجرای طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند استان است که اگر اجرایی و تهیه شود می‌توان پسماند استان را که شامل تفکیک از مبدا، ایجاد کارخانه کمپوست و بازیافت است را اجرا کرد.

وی با اشاره به وجود کارخانه بازیافت در چهارمحال و بختیاری گفت: هرچند تاکنون ۲ کارخانه کمپوست در استان (یکی در سه شهرستان جنوبی و دیگری در شهرکرد، بن و سامان) مجوز گرفته‌اند اما تا کنون هیچ کارخانه کمپوستی در استان اجرا نشده است.

به گفته کریمی در شرایطی که زیرساخت تفکیک پسماند از مبدا، ایجاد کارخانه‌های بازیافت و کمپوست ایجاد شد پسماندی برای دفن و آلودگی بابت تخلیه شیرابه پسماند به منابع آب زیرزمینی و آلودگی خاک در استان وجود نخواهد داشت.

تعیین تکلیف پسماند چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۴

کریمی با اشاره به برگزاری کارگروه ملی برای مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری در ۳۰ خرداد گفت: اجرای طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند، اجرای طرح کمپوست و بازیافت از جمله مصوبه های این نشست بود.

وی با اشاره به حمایت اعتباری صندوق ملی محیط‌زیست از طرح جامع و تفصیلی پسماند افزود: حمایت این صندوق از طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند استان پشتوانه‌ای است که باید از این فرصت به نحو مطلوب برای ساماندهی این مساله مهم استفاده شود.

کریمی تاکید کرد: با توجه به حمایت سازمان حفاظت محیط زیست انتظار می‌رود سال آینده مساله پسماند استان به یک جای مطمئنی برسد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری میانگین پسماند خانگی این استان را روزانه ۷۰۰ تن اعلام کرد.

به گزاش ایرنا،دریاچه سد کارون ۴ در چهارمحال و بختیاری قرار دارد و یکی از جاذبه های جدید گردشگری در این استان محسوب می شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

استاندار چهارمحال و بختیاری: تامین کالاهای مایحتاج مردم مورد توجه باشد

به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر مردانی شامگاه جمعه در دیدار با معاون توسعه بازرگانی وزارت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ