حمیده بردباری روز یکشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز تبریز و در گفتوگو با ایرنا، با اشاره به ۹۰ سالگی خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، اظهار کرد: این خبرگزاری توانسته است در طول ۹۰ سال گذشته اعتماد عمومی مردم را جلب کند.
وی افزود: ایرنا در تمامی استانها و شهرستانهای کشور فعال بوده و اخبار را با صراحت، صحت و سرعت مخابره میکند که نقطه قوتی در عرصه رسانهای است.
بردباری گفت: تمامی خبرگزاریها به خصوص خبرگزاریهای وابسته به دولت در حیطه توسعه سواد رسانه ای و روایتگری در جامعه باید بیشتر تلاش کنند.
وی تاکید کرد: ایرنا به عنوان خبرگزاری جامع سهم مهمی در روایت اول دارد ولی جریان سازی، فرهنگسازی و نگاه اجتماع محور به موضوعات میتواند بسیار کمک کند.
وی ادامه داد: امیدوارم رسانهها در بحثهای امیدآفرینی و انتقال نگاه و عملکرد دولت به جامعه بیشتر تلاش کنند.
جابری انصاری موجب تحرک در ایرنا شده است
معاون رسانه روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری اظهار کرد: با حضور جابری انصاری در راس سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی شاهد تحرک بیش از پیش مجموعه ایرنا هستیم.
وی گفت: خبرنگاران ایرنا در سطح استانها نیز همیشه پای کار و همراه بودند و امروز با دلسوزی، مجموعه فعالیتهای دولت را رصد و پشتیبانی میکنند.
بردباری خاطرنشان کرد: انتظار داریم اهالی رسانه وقتی صادقانه به مسائل نگاه میکنند، انتقاد را با دروغ و تهمت یکی ندانند.
وی با بیان اینکه رسانه ها باید منصف و صادق باشند، افزود: ابتدا باید عملکرد افراد را بسنجیم و سپس از آن انتقاد کنیم و البته نمیتوان کل دولت را با عملکرد یک نفر زیر سوال برد.
بنیان ایرنا در۲۰ مرداد سال ۱۳۱۳ خورشیدی و با تأسیس «آژانس پارس» در چهارچوب سازمانی وزارت امور خارجه، با هدف گردآوری، ترجمه و انتشار اخبار ایران و جهان گذارده شد که نزدیک به چهار دهه بعد، وزارتخانهای با عنوان اطلاعرسانی فعالیت خود را در دولت وقت آغاز کرد و به این ترتیب در سال ۱۳۴۲، آژانس پارس به «خبرگزاری پارس» با نام اختصاری پانا (PANA) تغییر نام داد.
پیش از این، آژانس پارس برای مدتی به طور مشترک با رادیو فعالیت می کرد و تهیهکنندگی اخبار این رسانه را بر عهده داشت.
پایهگذاری وزارتخانه «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند و در این تغییرات، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد و به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری ایرنا (IRNA) تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
منبع