«باغات» در شناسنامه‌دار شدن در اولویت هستند – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


به گزارش خبرنگار مهر، بخش کشاورزی ایران به دلیل کشت‌های سنتی مصرف آب بالایی دارد. هدر رفت آب در این حوزه سبب شده تا پایان برنامه هفتم (سال ۱۴۰۷ خورشیدی)، مصرف آب بخش کشاورزی از ۷۲ میلیارد متر مکعب با تولید حدود ۱۲۵ میلیون تن محصولات به ۶۵ میلیارد متر مکعب با تولید ۱۶۰ میلیون تن محصولات کشاورزی کاهش یابد.

حتی پیش بینی شده در ادامه تا سال ۱۴۱۱، عدد ۶۵ میلیارد متر مکعب آب مصرفی بخش کشاورزی به ۵۱ میلیارد متر مکعب تقلیل پیدا کند.

این امر ضروری می‌کند تا تولیدات با روش‌های سنتی به سوی شیوه‌های نوین با فناوری روز حرکت کند. یکی از بسترهایی که منجر به کاهش مصرف آب کشاورزی می‌شود کشت در فضاهای مدیریت شده مانند گلخانه‌ها است.

در این رابطه جبرئیل برادری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از رویکرد سازمان جهاد کشاورزی برای تولید محصولات آب‌بر، کشت کنترل شده با دو هدف است. نخست؛ افزایش تولید در واحد سطح بدون افزایش سطح کشت با توجه به منابع پایه محدود کشور بوده، به این معنی که بهره‌وری افزایش یابد. دوم، موضوع اشتغالزایی و رونق کسب و کار است.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه، تکلیف شده سالانه ۲۶۰ تا ۲۷۰ هکتار کشت گلخانه‌ای فقط در استان تهران اتفاق بیفتد.

وی یادآور شد: بر اساس شعار سال مبنی بر جهش تولید، امسال پیش بینی کردیم تا ۴۰۰ هکتار کشت گلخانه‌ای داشته باشیم. تلاش این است که تا پایان سال هدف گذاری مورد نظر تا پایان سال عملیاتی شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه، اضافه کرد: تا کنون ۲۸۰ هکتار از هدف تعیین شده بدون ریالی تسهیلات محقق شده، زیرا ناگزیر هستیم با توجه به شرایط موجود در منابع، صرفه‌جویی آب داشته باشیم.

برادری با اشاره به سطح زیر کشت گلخانه در استان تهران، یادآور شد: سطح گلخانه‌های این استان حدود ۵.۳ هزار هکتار بوده که نیاز است گسترش یابد.

۲۴ درصد زیر بخش باغبانی شناسنامه‌دار شد

افزایش تولید به لحاظ کمی در کنار ارتقا کیفی و سلامت محصولات اهمیت دارد؛ از این رو، شناسنامه دار شدن محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای ضمن تضمین سلامت جامعه در بحث صادرات نیز بسیار کمک کننده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در پاسخ به این پرسش که وضعیت کد شناسه برای محصولات کشاورزی در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: الزام به شناسنامه دار شدن باغات، گلخانه‌ها و… باعث خواهد شد تا یکپارچگی باغات حفظ شده و از تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی جلوگیری شود.

برادری با بیان این که سطح باغات استان تهران ۵۰ هزار هکتار است، درباره شناسنامه دار شدن این بخش اظهار کرد: تا کنون ۲۴ درصد از مجموع باغات، گلخانه‌ها، واحدهای تولیدی قارچ و… شناسنامه دار شده‌اند. این امر یکی از رویکردهای امیدآفرین بخش کشاورزی است.

وی در ادامه به برخی موانع اشاره کرد و گفت: همراهی برای گرفتن شناسنامه این بخش‌ها پایین است زیرا بعضی باغدارها این گونه برداشت دارند که اگر در این زمینه همکاری کنند ممکن است برای محصولاتشان مالیات گرفته شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: محیط گلخانه‌های کنترل شده، ضمن کاهش مصرف آب، میزان تولید را افزایش می‌دهد و پیگیری شناسنامه دار شدن آنها سرعت بیشتری دارد، زیرا احداث آنها باید با مجوز پروانه تأسیس باشد.

وی با بیان این که صدور شناسنامه واحدهای زیر بخش باغبانی، امری که از سوی وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده با اولویت باغات است، در توضیح بیشتر عنوان کرد: در گذشته احداث باغ نیاز به مجوز نداشت در حالی که برای احداث گلخانه نیاز به مجوز و پروانه تأسیس است. از این رو، اولویت با شناسنامه دار کردن باغات بوده تا در صورت بروز مشکل در محصولات، قابل رهگیری باشد.

برادری در پایان گفت: اگر الزامات در بحث شناسنامه دار شدن زیربخش‌های باغبانی رعایت شود به نفع خود باغدار و کشاورز بوده چرا که در بحث صادرات موفق تر ظاهر می‌شود. صادرات ۲۵ هزار تن محصولات گلخانه‌ای فقط از استان تهران نشان از رقابتی بودن این فضا دارد.

به گزارش مهر، شهریور ماه از سوی متولیان امر اعلام شد، در ۱.۵ میلیون هکتار از اراضی زیر کشت اعم از باغی و گلخانه‌ای، ۴۰۰ هزار کشاورز برای محصولات خود کد یکتا دریافت کرده‌اند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

حذف آزمون‌های غیر ضروری مرتبط با ترخیص هزاران خودرو برقی وارداتی – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به دستورات ریاست …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ