به گزارش ایرنا، اسفند فیلمی ایرانی محصول ۱۴۰۳ به کارگردانی و نویسندگی دانش اقباشاوی و این فیلم محصول مشترک سازمان هنری رسانهای اوج و بنیاد سینمایی فارابی است.
این فیلم که جزو فیلم های راه یافته به چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر است بخشی سرنوشت ساز از دوران جنگ ایران و عراق را به یدک می کشد و در اولین روز از اکران فیلم های جشنواره در سالن گلشن بجنورد به نمایش گذاشته شد..
خلاصه داستان فیلم اسفند در خصوص مشکلات متعددی در دوران دفاع مقدس میان بومیان منطقه خوزستان و رزمندگان اشاره می کند و در صورت عدم مدیریت و تدبیر از سوی فرماندهان میتوانست به معضلی جدی تبدیل شود.
فیلم اسفند مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس در شناسایی و طرحریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را روایت میکند.
عملیاتی که از بزرگترین تهاجمهای ایران به عراق به حساب میآید و طی آن سردارانی چون ابراهیم همت و حمید باکری به شهادت رسیدند.
بیشتر بخوانید:
اکران ۱۶ فیلم فجر خراسانشمالی روی پرده نقرهای
آغاز نمایش فیلمهای جشنواره بینالمللی فیلم کودکونوجوان در خراسان شمالی
گستردگی این عملیات به همراه شخصیتهایی بزرگی که در این نبرد حضور داشتند، خود حکایت از یک طرح بزرگ دارد که میتواند برای مخاطب، غافلگیریهایی به همراه داشته باشد.
شهید علی هاشمی در گفت و گو و فعالیت با بومیان منطقه، خطوط چالش مردم منطقه با رزمندگان دفاع مقدس را کمرنگ کرد و موجب شد عربها خود را خالصانه در خدمت دفاع مقدس انقلاب اسلامی قرار داده و در این راه مجاهدتهای کمنظیر از خود نشان دادند و با کمک هم قرارگاه سری متشکل از عربها برای شناسایی و طراحی و انجام عملیات آبی خاکی را تشکیل دادند که در نهایت منجر به فتح جزایر مجنون شد.
از جمله بازیگران این فیلم میتوان به «رضا مسعودی، مهدی زمین پرداز، سعید آل بو عبادی، خیام وقار کاشانی، محمدرضا عقدائی یزدی، یاسین مسعودی و محمد عسگری» اشاره کرد.
دیگر عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از «سعید براتی، اسماعیل علیزاده، کارن همایونفر، میثم کیامرثی، بهمن اردلان، علی شعبانی، محسن ملکی، داریوش پیرو، جعفر نامنی، مجتبی خادمزاده، فرهاد یوسفی، سمیه جعفری، علی سلمانزاده، طاهر امانی و بهنام توفیقی» هستند.
بیشتر بخوانید:
۲۱ اثر در هفته فیلموعکس خراسانشمالی روی پرده می رود
جشنواره سراسری فیلم کوتاه روستا و عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
فیلمساز خراسان شمالی در خصوص این فیلم می گوید: ساخت فیلم هایی با مضمون جنگ و یادآوری روزهای رشادت جوانان ایران زمین در پشت جبهه های جنگ و نمایش آن بر روی صحنه اتفاق بسیاری خوبی برای مردم و خصوصا جوانان و نوجوانان است.
رضا غلامی مطلق اظهارکرد: برگزاری جشنواره فجر، سینما و حقیقت که هشت سال است در مراکز استان و برخی شهرستان ها نمایش داده می شود اتفاق بزرگ در حوزه سینمایی خراسان شمالی است و دیگر مخاطب برای اولین اکران فیلم به تهران سفر نمی کند.
وی افزود: نمایش فیلم ها برای خود فیلمسازان هم اهمیت بسیاری دارد و به نوعی پیش اکران فیلم و تقدیر از آنان است و ذهنیت های جدیدی از اثر نمایشی برای تماشاگران و مخاطبان ایجاد خواهد شد.
فیلمساز خراسان شمالی ادامه داد: یکبار نمایش فیلم ها برای عده ای ایجاد نقد می کند و باز با نگاه تازه و برنامه ریزی جدیدی به تماشای آن خواهند نشست.
وی یادآور شد: جامعه امروز برای تحقق اهداف خود یعنی انتقال پیام شهدا نیازمند سینماگران و اهالی هنر است زیرا زبان هنر نقش مهمی برای انتقال پیام دارد و موجب میشود که این پیام در طول تاریخ ادامه داشته باشد.
غلامی مطلق تاکید کرد: دستاندرکاران ساخت فیلمها می توانند به مسئولان در حوزه وظایف شان بیشتر کمک کنند زیرا با زبان هنر بهتر میتوان پیام فرهنگ دفاعمقدس را منتقل کرد.
فیلمساز خراسان شمالی گفت: مجاهدت مردم در قالب تصویر و فیلم اثرات خوبی برای تماشاگران و مخاطب به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: کارها باید به خوبی دیده شود، داستانها و کتابهای خوبی برای روایت سالهای دفاع مقدس وجود دارد که قابلیت تبدیلشدن به فیلم را دارد و قطعا هنرمندان تلاش های بسیاری در این زمینه خواهند داشت.
همزمان با ایام دهه مبارک فجر ۱۶ فیلم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از ۱۵ تا ۲۲ بهمن ماه در ۲ سئانس در سینما گلشن مرکز استان اکران خواهد شد.
۴۰ گروه نمایشی با ۴۰۰ هنرمند خراسان شمالی این عرصه مشغول فعالیت هستند.
بیشتر بخوانید:
منبع