به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، بشیر حاجی بیگی افزود: در ماه گذشته ۲ میلیون و ۴۳۹ هزار و ۲۲۴ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند و از این تعداد یک میلیون و ۹۹۷ هزار و ۲۸۸ نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی اظهار داشت: همچنین آمار اهدای خون در استان ها نشان می دهد که بیش از ۲۴ درصد رشد آمار اهدا در استان کهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسید که در این زمینه از سایر استان ها پیشی گرفته است.
بشیر حاجی بیگی ادامه داد: پس از آن استان سیستان و بلوچستان با بیش از ۱۴ درصد و البرز با بیش از ۹ درصد رشد پیشگامان این شاخص هستند.
وی افزود: استان تهران نیز در دی ماه بیش از ۱۷ درصد خون برابر با ۳۵ هزار و ۴۵۵ واحد، از اهدا کنندگان دریافت کرده و در مدت ۱۰ ماه گذشته نیز در تامین خون بیماران کشور سهم بیش از ۱۶ درصدی را به خود اختصاص داده است که بیشترین سهم در میان استانها است.
به گفته سخنگوی سازمان انتقال خون، پس از آن خراسان رضوی و استان فارس با بیش از ۷ درصد از اهدای خون کشور بیشترین سهم از تامین خون را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: در ۱۰ ماه امسال تعداد ۳ میلیون و ۳۴۷ هزار و ۸۰۴ واحد خون و فرآورده های آن نظیر گلبول قرمز متراکم، پلاکت و پلاسما به بیمارستانها و مراکز درمانی کشور ارسال شده است.
حاجی بیگی با اشاره به افزایش شاخص اهدای مستمر در کشور گفت: این شاخص اکنون نزدیک به ۵۶ درصد است که در ۱۰ ماه امسال نزدیک به ۲ درصد رشد داشته است.
وی افزود: اکنون بالاترین شاخص اهدای مستمر متعلق به استان سمنان با ۶۹ درصد است و پس از آن، استان یزد با ۶۸ درصد و استان گلستان با ۶۶ درصد رتبه های بعدی را دارا هستند.
حاجی بیگی با تاکید بر اهمیت اهدای خون بانوان و تلاش بیشتر برای فرهنگ سازی در این زمینه گفت: گرچه آمار اهدای خون بانوان با شیب ملایمی رو به افزایش است اما همچنان کمتر از ۵ درصد اهدای خون به بانوان اختصاص دارد.
وی ادامه داد: اکنون در استان خراسان شمالی و لرستان بیش از ۸ درصد خون اهدایی از بانوان به دست می آید و این شاخص در سیستان و بلوچستان بیش از ۷ درصد است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ضمن قدردانی از اهدا کنندگان خون از مردم دعوت کرد تا در روزهای سرد سال اهدای خون را در برنامه زندگی خود قرار دهند تا بیماران چشم انتظار جز رنج بیماری نگرانی دیگری نداشته باشند.
منبع