به گزارش ایرنا، تعدادی از مردم ایل بختیاری و شهرستان بروجن به نمایندگی از مردم چهارمحال و بختیاری روز ۲۰ بهمن ۱۳۵۷ به منظور اعلام انزجار از شاپور بختیار و بیعت با امام راحل به تهران سفر کردند و یکی از افتخارات انقلاب اسلامی را رقم زدند.
اردشیر مقیمیان یکی از افرادی است که در حالی که ۱۷ سال سن بیشتر نداشت در قالب این کاروان و در مسیری سخت و پرماجرا به تهران اعزام شد و توانست امام راحل را از نزدیک ببیند و اعلام حمایت مردم استان از انقلاب اسلامی را به ایشان ابلاغ کند.
خاطره فراموش شدهای که رهبر انقلاب آن را احیا کرد
وی در نشست روایتگری که به همت کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری در روز چهارشنبه با عنوان “تجلی بیعت؛ سفر به تاریخ انقلاب” برگزار شد، از بیعت تاریخی مردم استان با امام راحل با عنوان یک خاطره فراموش شده یاد کرد و گفت: در حالیکه تا قبل از سال ۹۴ کسی از بیعت مردم استان با امام راحل سخنی نمیگفت اما رهبر معظم انقلاب این خاطره فراموش شده را احیا کردند و فرمودند که این روز شاخص گرامی داشته شود.
مقیمیان افزود: داستان بیعت تاریخی مردم بروجن و بختیاریها به نمایندگی از مردم چهارمحال و بختیاری از این قرار است که در سال ۵۷ که انقلاب اسلامی به اوج خود رسیده بود و رژیم شاهنشاهی تلاش داشت انقلاب را به انحراف بکشاند و شاپور بختیار را به عنوان نخستوزیر انتخاب میکند تا بتواند بین مردم و اقوام مختلف شکاف ایجاد کند اما بختیاریهای استان با شنیدن این موضوع تلاش کردند تا نقشه طاغوت نقش برآب شود.
وی تصریح کرد: روز ۱۹ بهمن در قالب کمیته مرکزی شهر مقرر شد تا کاروانی از مردم شهرستان به تهران اعزام شود و مخالفت خود را از نخستوزیری بختیار اعلام کنند و به همین منظور میزی در کنار مسجد مدنی شهر بروجن مستقر شد و از افرادی که قصد عزیمت به تهران داشتند ثبتنام میکردند.
وی اضافه کرد: فقط مردان بالای ۱۵ سال سن مجاز به ثبتنام بودند و بانوان به سبب محدودیتها و حکومت نظامی رژیم ستمشاهی اجازه ثبتنام نداشتند و بدین ترتیب هشت اتوبوس برای اعزام به تهران آماده و در ۱۹ بهمن اتوبوسها حرکت کردند.
مقیمیان به سختیهای مسیر به سبب فضای حکومت نظامی شهرها اشاره کرد و گفت: از مسیر شهرضا به سمت تهران حرکت کردیم و پس از اینکه به این شهر رسیدیم مردم آنجا تصور میکردند که ما چماق به دستان رژیم پهلوی هستیم و اندکی چالش برای ما شکل گرفت اما در نهایت مشخص شد ما از انقلابیون هستیم و به مسیر خود ادامه دادیم.
وی ادامه داد: ساعت سه نیمه شب به قم رسیدیم و پس از آن به بهشتزهرا رفتیم و برخی با لباس بختیاری همراه گروه بودند که برای مردم تهران قابل توجه بود و پس از آن در مدرسه علوی محل استقرار امام خمینی(ره) حضور پیدا کردیم و با شعار “بختیار، بختیار نوکر بیاختیار” و ” ما بختیاریها بیداریم از بختیار بیزاریم” از شاپور بختیار نخست وزیر وقت اعلام برائت کردیم و با شعار “درود بر خمینی ” با امام راحل بیعت کردیم.
این روایی بیعت انقلابی مردم با امام تصریح کرد: در این هنگام بود که با تشویق مردم و حاضران روبرو شدیم و شور و شعف خاصی در فضا شکل گرفت.
به گفته وی، پس از خروج از مدرسه علوی اگر چه در شهر حکومت نظامی بود و جوانان انقلابی را میدیدیم که چگونه به وسیله دژخیمان رژیم پر پر میشدند اما از آنجا که پیروزی انقلاب نزدیک بود، شور و حال خاصی داشتیم و به هر طریقی بود به سمت بروجن حرکت خود را آغاز کردیم و در نهایت با افتخار و سربلندی به شهر خود رسیدیم و خوشحال از این بودیم که توانستیم نقشی را در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کنیم.
اما این حرکت ارزشمند و تاثیرگذار در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازخوانی نشد و کمتر کسی از آن اطلاع داشت تا اینکه در سال ۱۳۹۴ در دیدار نماینده ولیفقیه در استان با رهبر معظم انقلاب طی گزارشی از استان به این رویداد تاریخی اشاره شد که مورد توجه معظمله قرار گرفت و رهبر انقلاب، این رویداد را ارج داده و بر ضرورت روشنگری و تبیین آن تاکید کردند.
پس از این دیدار و بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، کمیته مردمی بزرگداشت ۲۰ بهمن در شهرستان بروجن شکل گرفت و این رویداد هر ساله گرامی داشته میشد تا اینکه با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال گذشته ۲۰ بهمن با عنوان روز چهارمحال و بختیاری در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
نقش مردم استان در انقلاب اسلامی از تاریخ شفاهی تا آثار مکتوب
از سال ۱۳۹۴ پرداختن به روز استان و نقش و جایگاه مردم استان از سوی نویسندگان و پژوهشگران نیز مورد توجه قرار گرفت و مجموعه کتاب ۲ جلدی تاریخ انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری به تلاش داراب ظفریان و قاسم فتاحی تدوین و به چاپ رسید.
نویسنده کتاب “تاریخ انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری” در این نشست اظهار داشت: تدوین این کتاب ۲ جلدی پنج سال به طول انجامیده است و در آن با انجام بیش از ۱۰۰ مصاحبه با اقشار و گروههای دخیل در انقلاب اسلامی به بررسی نقش و جایگاه مردم استان در پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته شده است.
داراب ظفریان افزود: مردم استان نقشی کمتر از مردم دیگر استانهای کشور در پیروزی انقلاب اسلامی نداشتند و چه بسا در رویدادهای مهمی نظیر دفاع مقدس در مهمترین عملیاتها نظیر کربلای ۵ افتخارات بزرگی از خود به یادگار گذاشتند.
وی تصریح کرد: حضور اقشار و گروههای مختلف استان در پیروزی انقلاب اسلامی گواه آن است که این انقلاب متعلق به گروه و جریان خاصی ندارد و یکی از ویژگیهای بارز این انقلاب که آن را از سایر انقلابها متمایز کرده است، همین حضور همگانی و مردمی در پیروزی انقلاب اسلامی بود.
ضرورت پرداختن به روایتها در معرفی استان
رییس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به اهمیت موضوع روایتگری پرداخت و گفت: امروز جنگ، جنگ روایتهاست و از آنجا دشمن در تلاش است تا روایتهای نادرستی از انقلاب اسلامی را در ذهن نسل جوان ایجاد کند این وظیفه ماست که بتوانیم روایتهای درستی از رخدادهای مهم کشور برای نسلهای حاضر ارائه دهیم.
احسان قائدی تصریح کرد: ما هیچ گاه به دنبال تاریخسازی و ایجاد تقابلهای نابهجا با پهلوی نیستیم بلکه صرف روایت تاریخ خود گواه درستی از وقایع انقلاب اسلامی است.
وی یکی از دلایل پیشرفت نکردن استان چهارمحال و بختیاری را غفلت از معرفی و روایت درست از استان عنوان کرد و اظهار داشت: مردم استان در طول تاریخ نقش مهمی در رویدادهای مهم کشور از دفع حمله افغانها تا نهضت مشروطه، پیروزی اتقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشتهاند که باید بیش از پیش به آن بپردازیم.
به گزارش ایرنا، در این نشست همچنین از فراخوان روایتنویسی روایت بیداری نیز رونمایی شد.
منبع