به گزارش ایکنا به نقل از خبرگزاری آراکان، صاحبان رستورانها در مالزی از مقامات مسئول در این کشور خواستند تا به آنها اجازه دهند مسلمانان روهینگیایی مقیم این کشور را برای پرکردن 25 هزار موقعیت شغلی خالی در بخش رستورانها استخدام کنند.
بر اساس گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، انجمن رستورانداران مسلمان در مالزی و انجمن رستورانداران هندی – مالزیایی تأکید کردند که کمبود نیروی کار زیادی در این بخش وجود دارد؛ زیرا دولت مانع از استخدام کارگران مهاجر جدید توسط صاحبان شرکتها میشود تا از این طریق ضمن کاهش وابستگی به نیروی کار خارجی، فرصتهای شغلی بیشتر برای مالزیاییها ایجاد شد.
رستورانداران اعلام کردند که پاسخ کافی از سوی ساکنان محلی به درخواستهای استخدامی که از طریق کانالهای دولتی منتشر کردهاند، دریافت نکردهاند و همین امر باعث شده است تا از دولت بخواهد اجازه استخدام مهاجران را بدهد.
جوهر علی طیب خان، رئیس اتحادیه رستورانداران مسلمان مالزی، با بیان اینکه این اتحادیه آمادگی دارد در صورت موافقت دولت، پناهندگان روهینگیایی که مدارک لازم را دارند، به کار گیرد، خاطرنشان کرد که مالزیاییها علیرغم تعهد رستورانها به ارائه مزایایی مانند غذا، تسهیلات اقامتی و دستمزد رقابتی، از این مشاغل اجتناب میکنند.
این اتحادیه که بیش از 12 هزار رستوران را در مالزی نمایندگی میکند، تأکید کرد که کمبود تعداد کارگران منجر به طولانیتر شدن زمان انتظار در رستورانها و پایین آمدن استانداردهای بهداشتی میشود. به همین دلیل آنها به دنبال پر کردن این کسری با استخدام آوارگان روهینگیا هستند.
این درحالی است که ساکنان محلی نگران این هستند که این تقاضاها باعث افزایش هجوم آوارگان روهینگیایی به کشورشان شود.
بر اساس آمار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در سال 2023، بیش از 107 هزار پناهجوی روهینگیا در مالزی زندگی میکنند که تحت شرایط سخت تهدید به اخراج هستند، زیرا به دلیل نداشتن سیستمی برای رسیدگی به درخواستهای پناهندگی، آنها را به عنوان مهاجران غیر قانونی طبقهبندی میکند.
بیش از یک میلیون روهینگیایی پس از کشتاری که ارتش میانمار در سال 2017 انجام داد، از میانمار گریختند و بیشتر آنها به بنگلادش پناه بردند. اما خشونت و شرایط دشوار زندگی در کمپهای آوارگان در آنجا، تعدادی از آنها را وادار کرد تا در جستجوی زندگی بهتر به کشورهای دیگر مانند مالزی، هند و اندونزی مهاجرت کنند.
انتهای پیام
منبع