به گزارش ایکنا از سمنان، حجتالاسلام محمد شجاعی، از اساتید حوزه و دانشگاه، امروز، 17 بهمن در نشستی با جهادگران جهاددانشگاهی استان رشد و توسعه علمی در کشور را بی نظیر دانست و افزود: تمام رشتههای مهم دانش اسلامی به وسیله ایرانیان به جهان اسلام عرضه و معرفی شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: دهها دانشمند نخبه ایرانی در اروپا و آمریکا حضور دارند که در این راستا بهترین دانشمندان این کشورها، عمدتاً ایرانی هستند.
مدیر مؤسسه منتظران منجی با تأکید بر اینکه رشد علمی بدون رشد عقلی و معنوی خطر دارد، اظهار کرد: البته هر رشد علمی لزوماً به سود جامعه و کشور نیست که اگر توسعه علمی با توسعه انسانی، اخلاقی و معنوی همراه نباشد، این توسعه و رشد علمی میتواند آسیبزا نیز باشد.
به گفته وی، توسعه انسانی، اخلاقی و معنوی به ویژه در جمع نخبگان، دانشمندان و دانشگاهیان یک امر ضروری است چرا که علم میتواند در حوزههای ضد بشری نیز به کار گرفته شود و وحدت و صلح جهانی را با مخاطره روبرو کند، از همین رو رشد علمی بدون رشد عقلی و معنوی خطرزا است.
حجتالاسلام شجاعی با بیان اینکه از منظر الهی، انسان محور خلقت است، یادآور شد: هرجا تمدنی حول محوری غیر از این محور شکل گرفته، محکوم به بیراهه و سقوط بوده است که بر این اساس پیشرفت و توسعه علمی در ایران میتواند جهانیان را غافلگیر کند.
وی متذکر شد: به برکت انقلاب اسلامی کشور ما در چهار دهه گذشته پیشرفتهای چشمگیری داشته و رشد کشور در برخی از حوزهها نظیر علوم نظامی، سلولهای بنیادی کمنظیر بوده است.
مؤسس مؤسسۀ منتظران منجی قرآن را یک کتاب تخصصی برشمرد و گفت: خداوند باریتعالی منشأ اصلی تمامی علوم است و در حقیقت همه نخبگان و دانشمندان فارغ از دین و مذهبشان دارند بر روی وجهالله کار میکنند.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه ارتباط با خداوند را از مهمترین عوامل مؤثر در رشد دانش در جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: به دلیل این ارتباط معنوی با خداوند است که رشد و توسعه علم در دوران جمهوری اسلامی سرعت گرفته است.
حجتالاسلام شجاعی، علم را کانون قدرت و تسلط دانست و افزود: اتصال به کانون قدرت که همان علم است سبب میشود خداوند به فرد، دانشی الهام کند.
وی افزود: بر اساس آموزههای اسلامی با توسل به باری تعالی راهکارهای علمی به روی ما باز میشوند.
علی منصفیراد، رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان نیز با ارائه گزارشی از فعالیتهای علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی استان گفت: مهمترین ویژگی در جهاددانشگاهی، بهرهمندی از روحیه جهادی است. جهاددانشگاهی در راستای منویات رهبری معظم انقلاب در پی کارهای برزمین مانده است.
وی بر لزوم حمایت از نخبگان جوان بهعنوان یکی از رسالتهای جهاددانشگاهی تأکید کرد و افزود: در همین راستا با بهرهگیری از توانمندیهای داخلی و متناسب با ظرفیتها و مزیتهای نسبی استان، ۹ محصول فناورانه در جهاددانشگاهی استان تولید شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان کاستن از خامفروشیها را از اهداف جهاددانشگاهی برشمرد و گفت: همچنان که رهبری معظم انقلاب همواره بر پرهیز از خامفروشی موادمعدنی تأکید فرمودند، عمده محصولات فناورانه تولیدشده در جهاددانشگاهی استان در راستای نیل به همین هدف است.
انتهای پیام
منبع