چاوشی برای «آبان» خواند/ عضوگیری ارکستر سمفونیک خانه موسیقی ایران از هنرجویان مستعد

به گزارش ایرنا، فراخوان دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم با هدف ترویج و ارتقای سطح هنر عودنوازی، ارتقای فرهنگ و هنر جزیره‌ قشم و معرفی ظرفیت‌های بی‌نظیر این جزیره جهانی منتشر شد.

این جشنواره به دبیری محمد فیروزی توسط موسسه شهرکتاب و میزبانی سازمان منطقه آزاد قشم، از ۲۵ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ در جزیره قشم برگزار خواهد شد.

در این دوره، بخش غیررقابتی آنسامبل با محوریت ساز عود (شامل دوئت و گروه‌های بیشتر که حتماً باید دو ساز ملودیک وجود داشته باشد) نیز در نظر گرفته شده است.

بخش رقابتی جشنواره در سه رده سنی «زیر ۱۴ سال»، «۱۵ تا ۱۸ سال» و «۱۹ تا ۲۵ سال» برگزار می‌شود.

نفرات اول دوره‌ قبل در بخش رقابتی مجاز به شرکت در همان گروه سنی نیستند اما می‌توانند در گروه سنی بعدی یا بخش آنسامبل شرکت کنند. شرکت در بخش رقابتی تنها به‌ صورت تک‌نوازی ساز عود یا بربت امکان‌پذیر است.

برای حضور در بخش غیررقابتی (آنسامبل)، نوازندگان برای شرکت در این رویداد می‌توانند ضمن ثبت‌نام آثار خود را همراه با سوابق اجرا در سایت جشنواره بارگذاری کنند.

علاقه‌مندان برای اطلاع از فراخوان، کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام و ارسال اثر می‌توانند از چهارشنبه ۱۷ بهمن تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ به سایت جشنواره به نشانی oudfestival.ir مراجعه کنند.

چاوشی برای «آبان» خواند/ عضوگیری ارکستر سمفونیک خانه موسیقی ایران از هنرجویان مستعد

افتتاح نمایشگاه تخصصی انجمن گیتارسازان

آیین افتتاح نمایشگاه تخصصی انجمن گیتارسازان ایران به عنوان نخستین رویداد این انجمن ۱۶ بهمن با حضور جمعی از هنرمندان موسیقی همچون فرزاد دانشمند، سیمون آیوازیان، مسعود امیری، آرام روحانی، مجیدالیکایی، مهدی مساح‌بیدگلی، حسین درست‌پور و علاقه‌مندان در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

حسن دیمه‌ای مدیر اجرایی نمایشگاه تخصصی انجمن گیتارسازان ایران در این آیین اظهارداشت: انجمن گیتارسازان ایران فعالیت خود را از مهرماه امسال آغاز کرده است. طی صحبت‌هایی که با پیشکسوتان و سازسازان برجسته داشتیم تصمیم بر این شد جلساتی با حضور آنان برگزار شود و درباره مسائل مختلف از جمله بیمه هنرمندان، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در این رشته و برگزاری مسترکلاس‌های مختلف بحث و گفت و گو شود و همه هدف بر این بود که بتوانیم به یکدیگر در این مسیر کمک کنیم.

وی گفت: انجمن گیتارسازان معتقد است کلمه «ما» زمانی شکل می‌گیرد که کنار یکدیگر بدون هیچ ادعا و چشمداشتی به این صنعت کمک درخوری کنیم. جا دارد از تیم برگزاری همکارانم بابک شیدایی، میثم عامر و محسن بیگدلی برای برگزاری این رویداد تشکر ویژه کنم.

شهرام صارمی آهنگساز، نوازنده کمانچه و فعال حوزه موسیقی نیز در این آیین بیان کرد: تمامی هنرمندان عرصه سازسازی در رشته ساز گیتار سختی‌های بسیاری را متحمل شده‌اند تا این ساز در کشورمان به جایگاه حال حاضر خود برسد. برنامه‌هایی از این دست بهترین محیط برای تبادل اطلاعات میان هنرمندان، سازسازان و نوازندگان درباره ارتقای کیفی این ساز است.

چاوشی برای «آبان» خواند/ عضوگیری ارکستر سمفونیک خانه موسیقی ایران از هنرجویان مستعد

صارمی افزود: قطعاً هنرمندانی که موسیقی‌های خوبی تولید می‌کنند نیاز به ابزار اجرایی خوبی هم دارند و این چرخه قطعاً با هنر سازسازی کامل می‌شود. به طور حتم، ارتقای کیفیت سازسازی با برگزاری چنین رویدادهایی اتفاق می‌افتد و می‌تواند محلی برای تبادل نظر بین تمامی هنرمندان باشد.

احسان دهقانی معاون صنایع دستی استان تهران نیز درباره نوع مواجهه معاونت صنایع دستی با ساز گیتار، نحوه حمایت از انجمن گیتارسازان ایران و کار مشترک معاونت صنایع دستی با هنرمندان این صنعت با توجه به برنامه هفتم توسعه نکاتی را مطرح کرد.

دهقانی اظهارداشت: استادان عرصه سازسازی را همچون دانشمندان حوزه‌های علمی کشور می‌بینیم. امروزه هنرمندانمان در این صنعت به کیفیتی در سطح بین‌المللی رسیده‌اند. توانمندی‌های اساتید در این عرصه مسیر را هموار کرده و در حوزه کاری ما قرار داده است. امیدوارم جلسات مشترکی با حضور شما اساتید سازسازی در آینده بگذاریم و از طرح‌های پژوهشی و دیگر موارد مرتبط در خصوص این صنعت بهره‌مند بشویم.

همچنین در این آیین به پاس یک عمر تلاش هنرمند پیشکسوت سازسازی مرحوم سیاوش طهماسبی، با حضور حسن دیمه‌ای، میثم عامر، فرزاد دانشمند، سیمون آیوازیان و شهرام صارمی، تندیسی به رسم یادبود به بابک شیدایی به نمایندگی از طرف خانواده این استاد پیشکسوت تقدیم شد.

پخش فیلم کوتاهی از تاریخچه سازسازی گیتار در ایران و هنرمندان پیشگام این عرصه، اجرای دونوازی پژمان نور (گیتار) با همراهی مهدی مطلبی (کاخن) در سبک فلامنکو و اجرای قطعه‌ای با همراهی حسن نجف (خواننده) و مهدی محقق (گیتار فلامنکو)، اجرای موسیقی در ژانر موسیقی کلاسیک غربی با حضور بهنود صداقت‌کیش (ویُلنسل) و مجید احمدی (گیتار) با اجرای سه نوکتورن از فردریش بِرگ‌مولر، تکنوازی رضا عارف‌مهر با گیتار فِرِت‌لِس (بدون پرده)، اجرای قطعه‌ای در سبک فلامنکو از یکی از گروه‌های پرآوازه اسپانیایی توسط حسن نجف (خواننده)، مهدی محقق، پژمان نور (گیتار) و مهدی مطلبی (کاخن) از بخش‌های این برنامه بود.

نخستین نمایشگاه انجمن گیتارسازان ایران تا ۱۹ بهمن با مدیریت اجرایی حسن دیمه‌ای از ساعت ۱۳ تا ۲۰ در خانه هنرمندان ایران در گالری‌های ممیز، زمستان، پاییز، میرمیران برپاست و ورود برای علاقه‌مندان آزاد است.

ارکستر سمفونیک خانه موسیقی ایران به صحنه رفت/ عضوگیری از هنرجویان با استعداد

ارکستر سمفونیک خانه موسیقی ایران به رهبری امیرپدرام طاهریان در بلک باکس ایران مال به صحنه رفت و آثاری از ویتالی، موتزارت، گریک و سیبلیوس را اجرا کرد.

در پایان اجرای ارکستر سمفونیک، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران طی سخنانی گفت: این اجرا، جزو برنامه‌های خانه موسیقی ایران بود. این خانه با بیش از ۱۶ هزار عضو در سراسر کشور، تنها و بزرگترین نهاد صنفی و تخصصی موسیقیدان‌های کشور در همه گونه‌های موسیقی از سنتی، کلاسیک، نواحی، پاپ، تلفیقی و غیره … است که تقریباً همه فعالان موسیقی ایران، عضو این نهاد هستند.

وی افزود: بخشی از رویکرد و برنامه‌های این نهاد که کاملاً خصوصی، مدنی و غیردولتی است؛ حمایت‌های صنفی از هنرمندان و بخشی دیگر کمک به فعالیت‌های موسیقی و ایجاد بستر برای فعالیت‌ موسیقی به خصوص برای جوان‌هاست.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های خانه این بوده که ارکستری داشته باشد یا از ارکستری حمایت کند، اظهارداشت: تاکنون جسته و گریخته این اقدام صورت گرفته است اما تشکیل یک ارکستر با رویکرد سمفونیک را نداشتیم و از دیرباز علاقه‌مند بودیم خانه موسیقی چنین ارکستری داشته باشد و خوشبختانه این ایده محقق شد.

چاوشی برای «آبان» خواند/ عضوگیری ارکستر سمفونیک خانه موسیقی ایران از هنرجویان مستعد

نوربخش بیان کرد: یک سال است که به منظور جذب هنرمندان و جوان‌های باانگیزه و استعداد و دارای ویژگی‌های خاص و تخصصی، فراخوان‌های داخلی به هنرستان‌ها، دانشگاه‌ها و … ارسال شده است که علاقه‌مندان بتوانند در این ارکستر فعالیت داشته باشند. خوشبختانه غالب نوازندگان این ارکستر هنرجویان هنرستان و جوان‌ها هستند، البته تعدادی از هنرمندان باتجربه نیز در کنار آنها حضور دارند که شاهد اجرای آنها بودیم.

وی گفت: ممکن است گفته شود که این ارکستر سمفونیک کامل نیست که طبیعتاً همینطور است اما ما آن را سمفونیک دیده‌ایم و امیدواریم که در آینده کامل شود. یکی از ویژگی‌های این ارکستر، جوان بودن آن است و دیگری اینکه به هیچ عنوان محدود و بسته به این تعداد از هنرمندان نیست. هر فردی که شایستگی داشته باشد می‌تواند به این ارکستر اضافه شود و اعضای آن ثابت نخواهند بود.

این هنرمند افزود: یکی دیگر از ویژگی‌ها این است که این ارکستر در پیوند با بعضی از دیگر نهادهای تخصصی موسیقی چه در ایران و چه در سطح بین‌المللی می‌تواند فعالیت کند به این معنی که اکنون برگزیدگان فستیوال موسیقی جوان که یکی از جدی‌ترین فستیوال‌ها و آزمون‌های موسیقی کشور است، می‌توانند با این ارکستر پیوند خورده و هنرجویان بااستعداد در گروه‌های سنی مختلف این امکان را دارند که در این مجموعه حضور و اجرای برنامه داشته باشند که طبیعتاً آرزوی هر نوجوان و جوان ایرانی است که بتواند در ارکسترهای این چنینی فعالیت داشته و نوازندگی کند.

نوربخش با بیان اینکه این ارکستر در حال ارتباط‌گیری با فستیوال‌ها، کنسراتوارها و دانشگاه‌های کشورهای مختلف است، اظهارداشت: در ارکستر سمفونیک این امکان وجود دارد که نوازنده و رهبر مهمان حضور داشته باشد که این اتفاق نیز خواهد افتاد و امیدواریم که به زودی بتوانیم از رهبران و نوازندگان خارجی استفاده کنیم و این ارکستر در تبادل فرهنگی در دیگر کشورها حضور یابد و اجرای برنامه داشته باشد.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران از حمیدرضا اردلان نایب رئیس هیات مدیره خانه موسیقی ایران، امیرپدرام طاهریان، هیأت مدیره خانه موسیقی ایران و مجموعه ایران مال برای شکل‌گیری و اجرای این ارکستر سمفونیک تشکر و قدردانی کرد. همچنین در نخستین اجرای این ارکستر سمفونیک حمیدرضا عاطفی دبیر هیات مدیره و زیداله طلوعی عضو هیات مدیره خانه موسیقی ایران نیز حضور داشتند.

تجربه نخستین اجرای ارکستر «دیالوگ» در «طرزِ تازه» ششم

نخستین کنسرت ارکستر «دیالوگ» به رهبری پانیذ فریوسفی هفتم اسفندماه ساعت ۲۱:۳۰ در قالب ششمین تجربه از «طرزِ تازه» در تالار وحدت برگزار می‌شود.

ارکستر «دیالوگ» در تابستان امسال با همکاری موسسه فرهنگی-هنری دیالوگ و مدیریت هنری و رهبری پانیذ فریوسفی تشکیل شده‌ است. این ارکستر در کنسرت پیش رو، آثاری از آنتونیو ویوالدی، الساندرو مارچلو، گوستاو هولست، ژان سیبلیوس، بلا بارتوک، یوهان اشترواس و دمیتری شوستاکوویچ را اجرا خواهد کرد.

همچنین روژان فلاح بردبار به عنوان سولیست ویلنسل، بهراد علی قورچی به عنوان کنسرت مایستر و هورا جنیدی (مدیر داخلی و اجرایی ارکستر) در این کنسرت حضور دارند.

چاوشی برای «آبان» خواند/ عضوگیری ارکستر سمفونیک خانه موسیقی ایران از هنرجویان مستعد

«طرزِ تازه» عنوان طرحی است که در آن بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ایده‌های گروه‌های موسیقی در سبک‌های مختلف از جمله ردیف دستگاهی، موسیقی نواحی و کلاسیک غربی حمایت‌های ویژه‌ای می‌کند.

پیش از این نیز کنسرت «تریو + یک» در تالار وحدت، کنسرت «ننشیند خموش» با اجرای گروه همنوازان وداد در تالار رودکی و نیز کنسرت «چهارگان» در تالار رودکی، «نغمه‌های ناگهان» با اجرای حسین علیشاپور و مازیار شاهی در تالار وحدت و «آنسامبل نیواک» در تالار رودکی در قالب این طرح برگزار و با استقبال مخاطبان مواجه شده است.

محسن چاوشی برای سریال «آبان» می‌خواند

همزمان با پخش قسمت جدید سریال «آبان» چهارشنبه- ۱۷ بهمن‌ماه- قطعه‌ «ساعتِ دیواری» با صدای محسن چاوشی منتشر می شود.

در این قطعه، امید روزبه ترانه‌سرا، اشکان عرب تنظیم‌کننده،‌ توحید نوری نوازنده پیانو، بهروز میرزایی نوازنده گیتار نایلون، آرسین نوازنده سولو کیبورد و مهدی کریمی میکس و مسترینگ حضور دارند.

پخش سریال «آبان» به کارگردانی رضا دادویی و تهیه‌کنندگی مجید مولایی از دهم بهمن به صورت اختصاصی در شبکه نمایش خانگی آغاز شده و چهارشنبه‌ شب‌ها ساعت ۲۰ منتشر می‌شود اما در اقدامی کم‌سابقه،‌ چهارشنبه ۱۷بهمن ماه، قسمت دوم و سوم این سریال به صورت همزمان برای مخاطبان نمایش داده می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

برگزیدگان سومین مهرواره هوای نو معرفی شدند

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، اواخر شهریور سال ۱۴۰۰ حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ