از رشد مراکز قرآنی تا تربیت نخبگان بین‌المللی پس از پیروزی انقلاب

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالفضل میرابوالحسنی حکیمیحجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالفضل میرابوالحسنی حکیمی، مسئول مؤسسه قرآن و عترت کریمه آل رسول (س)، در گفت‌و‌گو با ایکنا از قم در پاسخ به اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه قرآن چه تحولاتی رخ داد، اظهار کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، تحولات چشمگیری را در عرصه فعالیت‌های قرآنی به برکت امام خمینی(ره)، شهیدان و منویات مقام معظم رهبری شاهد بودیم. فعالیت‌های قرآنی قبل از انقلاب و بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، قابل قیاس نیست.


بیشتر بخوانید:


وی افزود: قبل از انقلاب، به‌دلیل فضای خفقان، ظلم‌ها و جنایت‌هایی که از جانب حکومت شاهنشاهی و مستبد، نسبت به جوانان، نوجوانان و خانواده‌ها صورت می‌گرفت، مانع از فعالیت پررنگ مردم در زمینه‌های قرآنی می‌شد. اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، با رشد مراکز و موسسات قرآنی، باعث شد فعالیت‌های قرآنی به طبع رشد چشمگیری داشته باشد.

برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم؛ دستاورد انقلاب اسلامی

حکیمی ابراز کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد برگزاری چهل و چندین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بوده‌ایم که جمهوری اسلامی ایران مرکز برگزاری این‌گونه فعالیت‌ها در دنیای امروز شده و بیش از ۱۰۰ کشور در این مسابقات شرکت می‌کنند.

وی ادامه داد: کارهای پژوهشی موثر در زمینه قرآن اعم از مفاهیم، درس‌های قرآن، کتب موثر اخلاقی و دینی از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است. تربیت قاریان و حفاظ بعد از انقلاب که تعداد این حفاظ و قاریان قبل از انقلاب، از تعداد انگشتان دست هم کمتر بود. مسابقات قرآنی تنها محدود به قشر عامه مردم نمی‌شود و مسابقات مخصوصی برای مسئولین و کارکنان ادارات و موسسات به صورت مجزا برگزار می‌گردد.

فضای قرآنی قبل و بعد از انقلاب

حکیمی در پاسخ به چگونگی آموزش دادن قرآن در زمان قبل انقلاب، بیان کرد: قبل از انقلاب آن‌گونه که بزرگان و پدران ما تعریف می‌کنند، اگر آموزش قرآن وجود داشت، با گرفتن تعهدی که معلمان و اساتید قرآن حق گفتن تفسیر آیات قرآن را نداشتند. حتی یک از بزرگان را ممنوع می‌کردند که تفسیر بگوید زیرا تفاسیر ذیل آیات بنی اسرائیل را بیان می‌کرده است. استبداد به اندازه‌ای بی‌داد می‌کرده که یک جلسه قرآن و تفسیر آن با موانع عدیده‌ای روبرو می‌شد.

وی در ماسخ به اینکه چه دستاوردهایی در زمینه آموزش قرآن پس از انقلاب پدید آمد، ابراز کرد: بعد از پیروزی انقلاب، آن‌چنان فعالیت‌های آموزش قرآن رشد می‌کند که ما هزاران افراد داریم که در زمینه قرآن کریم فعالیت می‌کنند و از برکت این سفره عظیم، بهره‌‌مندند. این درحالی است که ما باز هم باید در گسترش فرهنگ قرآنی تلاش کنیم و تا سرحد مطلوب فاصله زیادی داریم ولی گویا بعد از انقلاب، میدان توسط امام(ره) و شهدا باز شد.

حکیمی ادامه داد: بعد از انقلاب آنقدر فضای قرآنی گسترش یافت که از مرزهای جمهوری اسلامی ایران فراتر رفت. امروز مبلغان قرآنی ما به سراسر این کره خاکی سفر می‌کنند و از دین خدا دم می‌زنند و با قرائت خوش، مردم را به قرآن کریم جذب می‌کنند.

استانداردهای آموزش قرآن پس از انقلاب

وی آموزش قرآن را پس از انقلاب استاندارد دانست و گفت: آموزش قرآن بعد از انقلاب، با بهترین استاندارهای بین‌المللی قرآن آموزش داده شد. مسئولین مربوط نیز باید این جلسات قرآنی را حمایت کنند تا قوی‌تر و محکم‌تر پیش رود. اساس در فعالیت‌های قرآنی آموزش است و تمام برنامه‌ها مقدمه‌ای بر تقویت آموزش است.

مسئول موسسه قرآن و عترت کریمه آل رسول(س) درباره دستاوردهای این موسسه اظهار کرد: مؤسسه قرآن و عترت کریمه آل رسول(س)، مؤسسه فرهنگی و قرآنی است، در سال ۱۳۹۱ تاسیس شد و دستاوردهای خیلی خوبی در زمینه تربیت مربیان قرآن کریم در دوره‌های مجازی و حقیقی داشته است. مربیانی که این موسسه تربیت کرده، در زمینه‌های مختلف قرآنی اعم از روخوانی، روانخوانی، تجوید، صوت و لحن فعالیت می‌کنند. هر کدام از مربیان یک ستاره درخشان هستند و موفق شدند جلسات و مؤسساتی را دائر کنند و یا به فعالیت‌های قرآنی بپردازند.

وی افزود: در کلاس حفظ، قرائت، ترتیل و مفاهیم در سطوح مختلف دستاوردهای مختلفی داشتیم که نشان می‌دهد برنامه‌ریزان جامعه به مسائل فرهنگی اهتمام بیشتری داشته باشند که عطشی که بعضا خانواده‌ها برای قرآنی شدن فرزندشان دارند را تامین کنیم.

حکیمی در پایان بیان کرد: ما چشم‌انداز خود را این‌گونه قرار دادیم که هر شهر و روستایی مرکز تربیت مربی قرآن داشته باشد. این خیلی مهم است، خانمی که می‌خواهد مربی قرآن شود، برای این امر دیگر از شهر و روستای خود خارج نشود و در همان محل سکونت خود این علوم را فرابگیرد. نخبگان قرآنی نیز باید در شهرستان‌ها و روستاها برای تدریس حضور داشته باشند. این اتفاق تاثیر بسیار شایانی در افزایش کیفیت آموزش قرآن دارد. موسسه ما نیز تلاش می‌کند تا از نخبگان و اساتید ملی و بین‌المللی در دوره‌های تربیت مدرس و مربی قرآن استفاده کند. در شهرهای سمنان، گلستان و قم مؤسساتی را دائر کردیم و آمادگی این را داریم که در سایر شهرها مراکز تربیت مربی قرآن کریم را با روش‌های نوین دائر کنیم.

گفت‌وگو از هانیه محمدنژاد

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کارکردهای فرهنگی و اجتماعی اوقات فراغت + فیلم

اوقات فراغت فرصتی طلایی برای رشد و شکوفایی است. وقتی از تعهدات روزمره و فشار‌های …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ