علیرضا منادی سفیدان روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا، با اشاره به تاریخچه این رسانه و جایگاه آن در عرصه رسانهای کشور در آستانه ۹۰ سالگی این رسانه، گفت: ایرنا در طول ۹۰ سال گذشته، همواره بهعنوان مرجع رسمی خبررسانی، نقش کلیدی در انعکاس واقعیتها و ارائه تحلیلهای دقیق و منصفانه ایفا کرده است.
وی تاکید کرد: این خبرگزاری نه تنها در سطح ملی، بلکه در عرصه بینالمللی نیز منبعی معتبر برای انتقال اخبار و اطلاعات صحیح بوده است.
منادی با تاکید بر اهمیت رسانههای حرفهای در مقابله با جنگ روایتها و هجمههای رسانهای، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز که سرعت انتقال اطلاعات افزایش یافته و اخبار جعلی و نادرست بهراحتی منتشر میشوند، نقش رسانههایی مانند ایرنا در ارائه اخبار دقیق، مستند و مبتنی بر اصول حرفهای بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.
وی به عملکرد ایرنا در آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: دفتر استانی ایرنا نیز در ۲ سه سال گذشته توانسته است با پوشش دقیق و گسترده رویدادهای محلی، مسائل و مطالبات مردم این خطه را منعکس کرده و ارتباط مؤثری میان مردم و مسئولان ایجاد کند.
وی اظهار کرد: این رسانه بهعنوان یک نهاد اطلاعرسانی رسمی، همواره در مسیر شفافسازی و آگاهیبخشی گام برداشته و با تولید محتوای کیفی، به یکی از مهمترین رسانههای تأثیرگذار آذربایجان شرقی تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تبریک این مناسبت به خانواده بزرگ ایرنا، ابراز امیدواری کرد که این خبرگزاری در دهههای آینده نیز با حفظ رویکرد حرفهای و بیطرفانه خود، همچنان در مسیر رشد و توسعه رسانهای کشور نقشآفرین باشد.
بنیان ایرنا در سال ۱۳۱۳ خورشیدی و با تأسیس «آژانس پارس» در چهارچوب سازمانی وزارت امور خارجه، با هدف گردآوری، ترجمه و انتشار اخبار ایران و جهان گذارده شد که نزدیک به چهار دهه بعد، وزارتخانهای با عنوان اطلاعرسانی فعالیت خود را در دولت وقت آغاز کرد و به این ترتیب در سال ۱۳۴۲، آژانس پارس به «خبرگزاری پارس» با نام اختصاری پانا (PANA) تغییر نام داد.
پیش از این، آژانس پارس برای مدتی به طور مشترک با رادیو فعالیت می کرد و تهیهکنندگی اخبار این رسانه را بر عهده داشت.
پایهگذاری وزارتخانه «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند و در این تغییرات، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد و به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری ایرنا (IRNA) تغییر نام داد و فصل تازهای در فعالیتهای این رسانه گشوده شد.
منبع