رضا الفت نسب در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره فروش آنلاین طلا در فضای مجازی که این روزها درباره آن گمانه زنی می شود، اظهار داشت: با توجه به اینکه اتحادیه کسب وکارهای اینترنتی چندسالی است که بدون متولی بوده و به تازگی انتخابات آن برگزار شده است، هیات رئیسه جدید در صدد است تا هرچه سریعتر به موضوع فروش آنلاین طلا ورود کند.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر تحولات بسیاری در حوزه کسب و کارهای فضای مجازی رخ داده است، افزود: آخرین ضوابط کسب و کارهای اینترنتی در سال 1399 نگاشته و به اتاق اصناف داده شد و پس از تایید در اتاق توسط هیات عالی نظارت ابلاغ شد.
الفت نسب ادامه داد: با گذشت چندسال که تغییرات بسیاری در عرصه فناوری های نوین در کسب وکارها ایجاد شده، نیاز است که این ضوابط مورد بازنگری قرار گیرد و ضوابط جدیدی نگاشته شود.
خطر خالی فروشی وجود دارد
عضو هیات رئیسه اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی با اشاره به به خلاء انتخاباتی اتحادیه و تاثیر آن بر گسترش بی ضابطه فروش طلای در سکوهای اینترنتی بخصوص طلای آب شده و خالی فروشی اظهار داشت: اولین و مهمترین موضوع در دستور کار هیات رییسه اتحادیه جدید کسب وکارهای اینترنتی باید ساماندهی به خرید وفروش طلا در سکوهای اینترنتی باشد.
وی با بیان اینکه باید بازنگری در ضوابط کسب وکارهای اینترنتی بخصوص در طلا اتفاق افتد، خاطر نشان کرد: باید نظارت دقیقی در حوزه اقدامات این صنف داشته باشیم، بخصوص اینکه موضوعات مهمی همچون خالی فروشی و عدم ثبت فاکتورها در سامانه جامع تجارت مطرح است.
این عضو هیات مدیریه اتحادیه کسب وکارهای اینترنتی تصریح کرد: ما منتظریم تا بعد از صدور اعتبارنامه های اعضای هیات مدیره اتحادیه، دوباره به بررسی و تجدید نظر درباره ضوابط کسب وکارهای اینترنتی بپردازیم.
صنف طلا باید متفاوت از سایر صنوف باشد
وی درباره ایجاد محدودیت برای اصناف بخصوص صنف طلا در کسب وکارهای اینترنتی گفت: به نظرم باید درباره صنف طلا نسبت به دیگر صنوف تفاوتی وجود داشته باشد، آن هم بخاطر ارزشی است که این کالا دارد و مبالغی است که مردم هزینه می کنند و به عنوان سرمایه آن را تهیه می کنند.
الفت نسب خاطر نشان کرد: با طلا در فضای مجازی باید مانند فضای حقیقی رفتار کرد، یعنی وقتی می خواهید از یک طلا فروشی خرید کنید، اول ویترین آن را می بینید و بعد طلا انتخاب، سپس فاکتور کرده و کالای خریداری شده را تحویل میگیرید که این کار دقیقا باید در فضای مجازی نیز رخ دهد؛ بنابراین باید سرمایه اولیهای وجود داشته باشد که بتوان طلا که فروخته و فاکتوری که صادر را در جایی به تایید رساند.
وی اظهار داشت: بنابراین اگر این شروط رعایت شود و واقعا طلایی وجود داشته باشد و خالی فروشی نشود، حتما اتفاق خوبی است، اما باید شفاف سازی شود که مردم به راحتی بخواهند خرید کنند و دچار مشکل نشوند.
عضو هیات مدیره اتحادیه کسب وکارهای اینترنتی تصریح کرد: باید هرچه سریعتر ضوابط کسب وکارهای اینترنتی اجرایی شود و این کار تنها با همکاری خود ذینفعان از جمله بخش خصوصی، دولتی و نهاد نظارتی امکان پذیر است و برای بازبینی و اصلاح ضوابط باید هرچه سریعتر این سه بخش نظرات خود را ارایه دهند تا بتوانند در بازبینی به بهترین تصمیم دست پیدا کنند.
وی درباره صرافی های رمز ارز نیز خاطر نشان کرد: متاسفانه چون این رسته دارای صنف نیست، نمی توان نظارت دقیقی بر آنها داشت اما اتفاقات بدی نیز در این حوزه رخ داده که البته اتحادیه صنفی، قانونی برای ورود به این موضوع ندارد و باید بانک مرکزی مشکلات این افراد را حل کند.
منبع