به گزارش ایرنا، جواد رضوی روز پنجشنبه در آیین افتتاح ۲۲ شرکت تعاونی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تاکنون برنامههای توسعهای کشور بهصورت استانی اجرا میشدند افزود: در این برنامه توسعهای که به صورت منطقهای و شهرستانی تدوین میشود هر شهرستان برنامههای مشخص خود را خواهد داشت.
به گفته وی، با اجرای این برنامه دستگاههای اجرایی شهرستانها به صورت دقیق از میزان اعتبارات و منابع و حوزه فعالیت خود آشنا میشوند و فرمانداران، نمایندگان مجلس و سایر مسوولان محلی نیز در جریان روند اجرایی این برنامهها قرار میگیرند.
رضوی افزود: اجرای این طرح یک تکلیف درون استانی است که با اجرایی شدن طرح توزیع عادلانه منابع انجام و از هدر رفت منابع جلوگیری میشود و برای تحقق این طرح نیاز به اصلاح نگرش و تغییر نگاه است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه وفاق، همدلی و همراهی یکی از سیاستهای دولت وفاق است افزود: راهاندازی واحدهای تولیدی و تعاونی در چهارمحال و بختیاری با توجه به این شعار و تلاش جوانان و همکاری، همدلی و همراهی مردم، دولت و حاکمیت فعال شده است.
وی اظهار داشت: امروز دغدغه همه مسوولان استان، دغدغه توسعه، تولید و رفع مشکلات مردم در حوزههای مختلف است.
رضوی افزود: اجرای طرحهای مطالعات آمایشی یک ظرفیت است تا بتوان با استفاده از آن به توزیع مناسب منابع و جانمایی درست و هدفگیری درست و اثربخش منابع منجر شود.
به گفته وی، بخشی از طرحها در سالهای مختلف بدون کار کارشناسی در جاهای جانمایی شد که درست نبوده و این امر منجر به ورود منابع و سرمایهگذاری شده است.
سرپرست هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش محوری تعاونیها و تشکلهای اقتصادی در توسعه استان گفت: وفاق و همدلی از مهمترین شعارها دولت است که از همه پتانسیلهای تاریخی، سیاسی و انسانی، اقتصادی، طبیعی و بینالمللی استفاده شود تا جایگاه کشور در عرصه بینالمللی ارتقا داده شود.
ملک محمد قربانپور افزود: چهارمحال و بختیاری یکی از استانهایی است که نقش (راهبردی) برای توسعه اقتصادی برای استانهای ثروتمند و صنعتی دارد و این استان تامینکننده آب استانهای صنعتی و همجوار است و شاخص بسیار مناسبی در کشور دارد.
به گفته وی، برای توسعه استان از سوی استاندارچهارمحال و بختیاری یک مدل با عنوان “مربع توسعه” به عنوان یک الگوی اقتصادی طراحی شده است که در این مدل و الگو همکاری و وفاق بین گروههای مختلف استفاده شده و شرکتهای تعاونی و تشکلهای اقتصادی در اولویت این مدل قرار دارند.
قربانپور با اشاره به اینکه این مدل به عنوان یک راهکار برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور است گفت: برای توسعه بخش تعاون به حمایتهای بانکی نیاز است .
سرپرست هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: وفاق و همکاری بین تمامی مسوولان و نهادها برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور اثرگذار است و امید است که با تلاشهای مشترک، شاهد رشد و توسعه بیشتر در استان و کشور باشیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین گفت: در کشور بیش از ۲ هزار شرکت تعاونی ثبت شده داریم و بیش از سه میلیون از جمعیت کشور عضو این شرکتها هستند، اما موضوعی که موجب رنجش خاطر در استقبال از شرکتهای تعاونی میشود این است که فرهنگسازی لازم برای بهرهگیری از فرهنگ تعاون صورت نگرفته است.
یحیی رمضانی با اشاره به موفقیت نبودن در مسیر تعاونی در گذشته افزود: دولت چهاردهم در تلاش است که این مشکل رفع شود، دموکراتیکترین سازمانی که میتواند ناجی اقتصادی ما باشد تعاونیها هستند.
وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: نرخ مشارکت اقتصادی ما از میانگین کشوری بالاتر است یعنی نیروی مستعد اقتصادی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد اما ۲ خلاء نبود فضای آموزشی مناسب و انگیزهآور وجود دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گفت: این استان مهاجر فرست است و ۶۲ هزار نیروی مولد از چهارمحال و بختیاری به بوشهر، اصفهان، تهران و سایر استانها مهاجرت کردهاند اما باید شرایطی فراهم شود که جوانان در استان بمانند.
رمضانی بیان داشت: چهارمحال و بختیاری در یک تله توسعهنیافتگی گیر کرده است اما نگاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این استان موجب حرکت آن میشود.
وی ادامه داد: معیشت مردم در چهارمحال و بختیاری باید ارتقاء یابد، آمایش این استان در قالب گردشگری و کشاورزی است و لازم است بانکهای زیرمجموعه پیشران برای استان شوند.
به گزارش ایرنا، ۲۲ طرح تعاونی در چهارمحال و بختیاری با سرمایهگذاری ۱۷۴.۲میلیارد تومان آورده متقضای و ۳۴.۸میلیارد تومان تسهیلات بانکی به صورت همزمان افتتاح شد.
منبع