«ریسباف» اصفهان بزرگترین پروژه اداره کل موزه‌های کشور است


لیلا خسروی روز پنجشنبه در حاشیه دیدار وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از کارخانه ریسباف اصفهان در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه از سال گذشته حدود یکصد میلیارد ریال در یکی از بناهای ریسباف هزینه کرده‌ایم، گفت: هدف ما این است که یک موزه منطقه‌ای در شأن ایران و اصفهان در این محل ایجاد کنیم.

وی افزود: البته سرمایه زیادی برای این امر نیاز است به همین منظور باید درصدد جلب مشارکت سایر بخش‌ها اعم از دولتی و خصوصی باشیم تا زیر نظر وزارتخانه این پروژه را به سرانجام برسانیم، چرا که اعتبارات ستاد مرکزی پاسخگوی کار نیست و تحقق آن سال‌ها طول می‌کشد.

خسروی اظهار امیدواری کرد تا با هماهنگی استانداری و وزارتخانه بتوانیم مشارکت بخش‌های دولتی، خصوصی و خیرین را برای احیای ریسباف و تبدیل آن به موزه منطقه ای جلب کنیم و این بنای ارزشمند صنعتی و هنری را به گنجینه‌ای شایسته‌ای برای استان و کشور نبدیل کنیم.

به گزارش ایرنا، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، صبح امروز همراه با برخی معاونان و مدیران کل وزارتخانه وارد اصفهان شد.

رونمایی از پروژه‌های مرمتی مجموعه تخت فولاد و بازدید از مرکز صنایع دستی ادیب، کارخانه ریسباف، هتل مجلل چهارباغ و ۲ هتل در دست ساخت از برنامه های سفر صالحی امیری به اصفهان است.

دیدار با نمانیده ولی فقیه، مدیران استان، مجمع نمایندگان و فعالان گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی اصفهان از دیگر برنامه های سفر وی به این دیار اعلام شده است.

مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف از جمله آخرین بازمانده‌های کارخانه‌های ریسندگی پشم اصفهان است که با مساحت حدود ۷۴ هزار مترمربع و زیربنای حدود ۵۴ هزار مترمربع در محور تاریخی چهارباغ بالای اصفهان قرار دارد.

این بنا که در سال ۸۱ به ثبت آثار ملی ایران رسید، در اختیار بانک ملی قرار داشت و از دوران دولت دهم به این سو تصمیم بر آن شد که مالکیتش با رعایت قوانین برای ایجاد موزه منطقه‌ای اصفهان به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتقل شود؛ اما این اتفاق بدلیل آنچه که تحت عنوان «تعلق سرمایه مالی کارخانه ریسباف به سهامداران بانک ملی» خوانده‌ می‌شد، معطل ماند تا اینکه در آذر سال گذشته(۱۴۰۲) برای نجات این کارخانه تاریخی، ریسباف بطور رسمی به اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تحویل شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به اصفهان

«سیدرضا صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پنجشنبه (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) به اصفهان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ