به گزارش ایرنا، ابراهیم شیخ روز پنجشنبه در آیین بهره برداری از ۲۰۵ طرح صنعتی ، معدنی و زیرساختی در آذربایجان شرقی، اظهار کرد: نیاز داریم بانکها در زمینه حمایت از صنایع و انرژی بیشتر فعال شوند.
وی با اشاره به احیای یکی از کارخانه های شهرک صنعتی هاشمی رفسنجانی استان که تابستان امسال طعمه حریق شده بود، افزود: احیای این کارخانه که با تسهیلگری دولت و همت بخش خصوصی در مدت کوتاهی از خاک به افلاک رسیده را باید فرهنگسازی کنیم.
شیخ گفت: امسال صادرات لوازم خانگی ۱۵ درصد و تولید آن ۱۰ درصد رشد داشته که نشان میدهد حمایت ما از لوازم خانگی باعث افزایش قدرت رقابت پذیری آن شده است.
افتتاح ۲۰۵ طرح صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی هم اظهار کرد: امروز ۲۰۵ طرح صنعتی و معدنی استان با اعتبار ۱۴ همت ( ۱۴۰ هزار میلیارد ریال ) افتتاح میشود که شامل ۱۰۰ طرح ایجادی و ۱۰۵ طرح توسعهای است.
بهرام سرمست با اشاره به احیای کارخانه لوازم خانگی نیز افزود: مدیرعامل این کارخانه، از نظر کارآفرینی و خلق فرصت، آموزنده و الگویی برای سایر واحدهای صنعتی است.
وی با بیان اینکه همواره سعی کردهام در کنار کارآفرینان و مردان عمل باشم و طرف بخش خصوصی هستم، گفت: سه شنبههای اقتصادی استان که کارگروه تسهیل را در کف کارخانه ها برگزار کرده و بازدیدهایی در این خصوص داریم اکنون در سطح کشوری بخشنامه شده و الگویی برای سایر استانها شده است.
سرمست با بیان اینکه از نظر الگوهای کارآفرینی نمونه هستیم، افزود: منطقه صنعتی کجوار باید به عنوان الگو برای کشور مطرح شود.
وی تاکید کرد: صنایع مادر استان نیاز به نوسازی و بازسازی و طرحهای تحول دارند که امیدوار هستیم وزارت صمت از نوسازی این صنایع حمایت کند تا شاهد نقش آفرینی و پیشتازی دوباره آذربایجان در صنعت کشور باشیم.
خواسته بخش خصوصی از دولت تسهیلگری است
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس دوازدهم هم با یادی از مردان بزرگی که در سالهای دور کارخانه های قدیمی تبریز را راه اندازی کردند، اظهار کرد: افتخار داریم ۹۵ درصد صنعت استان در دست بخش خصوصی است.
علیرضا نوین با بیان اینکه خواسته ما از دولت، تسهیلگری است، افزود: بخش خصوصی از عملکرد سامانهها و بخشنامههای متعدد و متناقض گله مند است درحالی که بخش بزرگی از ارزش افزوده و رشد اقتصادی مدنظر در دست بخشخصوصی است و آنها پای کار هستند.
وی با بیان اینکه بروکراسی اداری همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: توسعه نیروگاه حرارتی تبریز پنج ماه پیش دستور داده شده ولی همچنان روی کاغذ مانده و حتی زمین تحویل داده نشده است.
رتبه نخست آذربایجان شرقی در طرح های نیمه تمام صنعتی
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه استان با سه هزار طرح نیمه تمام رتبه نخست را در کشور دارد که یکهزار و ۲۰۰ طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت دارند، گفت: ۵۰ مگاپروژه داریم که امیدواریم تا پایان دولت چهاردهم به بهره برداری برسانیم.
صابر پرنیان با اشاره به اصلاح برخی قوانین مانع تولید، افزود: بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی در اطراف تبریز به خاطر قانون ۷۰ سال قبل نمیتوانند پروانه بگیرند و مواد اولیه دریافت کنند.
وی با اشاره به اهمیت تفویض اختیارات به استانها، گفت: استان ما ۲۱۲ میلیارد تومان ( ۲ هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال ) تسهیلات تبصره ۱۸ دارد که باید تخصیص یابد .
پرنیان با اشاره به لزوم توجه به زیرساخت آبی برای سالهای آینده، افزود: باید لکه های صنعتی استان به شهرک صنعتی خصوصی تبدیل شوند و بهسازی و نوسازی صنایع کشور با توجه به اینکه عمر ماشین آلات بیش از ۳۰ سال است همراه با دیپلماسی اقتصادی مدنظر قرار گیرد.
اشتغال ۷۳ هزار نفر در شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: وضعیت کنونی اقتصاد بخش خصوصی استان حاصل پشتکار و زحمات مردمان تلاشگر منطقه است.
سهراب فیض زاده در تشریح ظرفیتهای صنعتی و زیرساختی استان آذربایجان شرقی، افزود: استان دارای ۵۷ شهرک صنعتی مصوب است که ۵۱ مورد به مرحله بهره برداری رسیده و واحدهای صنعتی در آنها مستقر هستند.
وی ادامه داد: حدود ۶ هزار و ۶ مورد عقد قرادداد زمین در شهرکهای صنعتی داریم که سه هزار و ۳۰۰ مورد درحال بهره برداری و باقی درمرحله ساخت و ساز هستند.
فیض زاده با اشاره به اشتغال ۷۳ هزار نفر در شهرکهای صنعتی استان، گفت: طرح های زیرساختی افتتاح شده امروز با ۸۲۰ میلیارد تومان ( هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال ) اعتبار تحویل صنعتگران میشود.
وی با بیان اینکه تقریبا تمامی شهرستانهای استان دارای یک ناحیه صنعتی هستند، ادامه داد: مجوز ۱۲ شهرک غیردولتی در استان صادر شده که ۹ مورد به بهره برداری رسیده و ۹۸۰ واحد صنعتی درحال فعالیت هستند.
وی، عمده چالشهای شهرکهای صنعتی استان را برق و آب عنوان کرد.
تقاضای ۱۰۰ کارافرین برای سرمایه گذاری در شبستر
فرماندار شبستر، نیز با اشاره به احیای یکی از کارخانه های شهرستان پس از حریق در تابستان امسال، اظهار کرد: مدیرعامل این کارخانه نمادی از ایستادگی یک آذربایجانی در حوزه صنعت است.
اکبر احمدزاده افزود: شبستر از پیگشامان راه اندازی مدارس به سبک نوین است و در عصر مشروطیت با پیشگامی و همت خیران جزو اولین شهرستانها در کشور بود که مدارس نوین را ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه شبستر از نظر تعداد واحدهای صنعتی دومین شهرستان استان است، ادامه داد: حدود ۶۲۰ واحد صنعتی و ۹ شهرک و ناحیه صنعتی داریم و تنها شهرک سرمایه گذاری خارجی استان نیز در این شهرستان واقع شده است.
احمدزاده گفت: مشکل اصلی واحدهای صنعتی این شهرستان بحث نقدینگی، قطعی برق و آنتن دهی تلفن همراه است.
وی با اشاره به نبود فضا برای توسعه سرمایه گذاری از تقاضای ۱۰۰ سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در این شهرستان خبر داد.
به گزارش ایرنا، در این مراسم یکی از کارخانههای یخچال سازی شهرک سرمایه گذاری هاشمی رفسنجانی که تابستان امسال طعمه حریق شده بود، احیا و به چرخه تولید بازگشت.
منبع