به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از معاونت ریاستجمهوری در امور زنان و خانواده، زهرا بهروزآذر در بازدید از مؤسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران و دیدار با مدیرمسئول و کارکنان این موسسه و روزنامه، افزود: برای اصلاح فرهنگ نیازمند آگاهی بخشی و ترویج الگوهای موفق در حوزههای مختلف هستیم که نقش رسانهها در این زمینه بسیار چشمگیر و غیرقابل انکار است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر مشکلات بانوان در حوزه فرهنگی است، اظهار کرد: در مباحث فرهنگی، تغییر قوانین به تنهایی کافی نیست و توجه به آموزش و همچنین اصلاح رویکردها و برخی باورها لازمه کسب موفقیت در این عرصه است.
بهروز آذر، نداشتن مهارتهای ارتباطی را از دلایل اصلی خشونتهای اجتماعی ذکر کرد و گفت: حل این معضل نیز با قانونگذاری ممکن نیست و نیاز به آموزش مستمر و مهارت آموزی در شنیدن مؤثر، گفتوگو و کنترل خشم دارد که رسانه نقش موثری در همراهی برای تحقق این مهم دارد.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: آموزش موثر باید در سه سطح آگاهیبخشی، ایجاد علاقه و در نهایت مهارتآموزی ارائه شود.
بهروزآذر همچنین بر مشارکت جمعی برای حل مسائل زنان تأکید کرد و گفت: دولت به تنهایی نمی تواند این مسائل را حل و فصل کند و نیازمند همکاری همه نهادهای مدنی و مشارکت فعال بخش خصوصی است.
وی در ادامه با بیان اینکه جمعیت و کاهش ازدواج و فرزندآوری چالشی اساسی برای کشور است، افزود: افراد تا زمانی که احساس نکنند آیندهشان بهتر از امروز خواهد شد، برای ازدواج یا فرزندآوری اقدام نمیکنند و به همین دلیل باید این نگاه را تغییر داده و ثابت کنیم فردای بهتر، امروز ساخته میشود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر اهمیت ارزشهای خانواده و لزوم ترویج آن، اظهار کرد: اگرچه فناوری میتواند ابزار مفیدی باشد، اما جایگزین مناسب ارزشهایی مانند عشق، صداقت و همدلی نیست چراکه این اصول و ارزشها باید در بستر خانواده و از نسلی به نسل دیگر منتقل شود.
به گفته وی، حفظ و انتقال این ارزشها، مسئولیت والدین است که در کنار فناوریهای نوین، فرزندان خود را با مهارتهای ارتباطی مؤثر و ارزشهای خانوادگی نیز آشنا کنند.
معاون رییس جمهور با تقدیر از نقش رسانهها در شناخت مسائل زنان و ارائه راهکار برای حل آنها، گفت: ادعا نداریم که پاسخ همه مسائل را میدانیم ولی رسانهها این ظرفیت را دارند که صدای افراد مختلف را بشنوند و برای شناسایی مشکلات و یافتن راهحلها به دولت کمک کنند.
براساس این گزارش، علی متقیان مدیر عامل مؤسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه مهم رسانهها در اطلاعرسانی عملکرد دولت، بر پرهیز از شعارزدگی به عنوان یکی از چالش های اصلی اطلاعرسانی تاکید کرد.
موسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران در سال ۱۳۷۳ تاسیس شد، روزنامه ایران زیرمجموعه این موسسه محسوب میشود.
منبع