معاون وزیر کشور: بزرگترین چالش ما در حل مسایل اجتماعی، موازی کاری است

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمد بطحایی معاون وزیر و رییس سازمان امور اجتماعی کشور روز پنجشنبه در نشست شورای اجتماعی استان همدان افزود: ما جزیره ای عمل کرده و از ظرفیت های بزرگ موجود در کشور به خوبی بهره نمی بریم و هنر برخی مدیران ضایع کردن ظرفیت ها است.

وی ادامه داد: همه دستگاه ها هم اینک در حوزه اجتماعی به صورت مجزا فعالیت کرده و هر کدام یک نقشه تهیه کردند اما نمی توان همانند یک پازل این نقشه را کنار هم قرار داد چرا که به درستی در کنار هم قرار نمی گیرند.

معاون وزیر کشور با بیان اینکه شورای اجتماعی به مثابه یک نخ تسبیه است،اظهار کرد: شورای اجتماعی همانند نخ تسبیه حلقه مرتبط بین دستگاه های مختلف است بنابراین نیاز به تقسیم کار عالمانه و طرح محور بین نهادها است.

این مسوول گفت: نمی توان تنها با تکیه بر اعتبار و تزریق منابع چالش های اجتماعی را به صفر رساند، این کار تنها با بالا بردن بهره وری و کارایی از طریق همگرایی و یکپارچه سازی قابل تحقق است.

وی همچنین گفت: تولید سند در کشور با اهداف، مفاهیم و حرف ها و گزاره های زیبا در بُعد ملی، منطقه ای و استانی بسیار زیاد است اما خیلی از آنها در قفسه ها خاک می خورد و به مرحله اجرا نرسیده است.

این مسوول اضافه کرد: تجربه به ویژه در حوزه دفاعی نشان داده که باید از نگاه طرح و پروژه محور در طراحی و اجرای اسناد استفاده کرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از مفاد سند مهندسی فرهنگی همدان با هم همپوشانی دارد، افزود: باید این مفادها را با یکدیگر تلفیق کرد و سند تلفیقی ایجاد شده را به عنوان سند و نقشه راه فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.

بطحایی ادامه داد: باید در تدوین نقشه راه فرهنگی و اجتماعی میزان اعتبار و محل تامین آنها مشخص شود، در این صورت سندها عملیاتی تر می شود.

وی با تاکید بر اینکه گزارش کار مسوولان فراوان است اما این گزارش ها نتیجه محور نیست، گفت: با توجه به پایین بودن عمر مدیریت، به جای توجه به اثر بخشی و نتیجه کار همه توان خود را روی فرایندها گذاشته ایم.

رییس سازمان امور اجتماعی کشور بیان کرد: منابع و اعتبارات در اختیار سازمان امور اجتماعی کشور به طرح های نتیجه محور تخصیص می یابد، استان همدان نیز در این ارتباط می تواند ۲ طرح از جمله در زمینه ارتقای نشاط اجتماعی را در دستور کار قرار دهد.

بطحایی افزود: اعتبار شورای اجتماعی در اختیار استانداران قرار می گرد و از این طریق به طرح های اجتماعی در دست اجرا تزریق می شود.

وی با عنوان اینکه هماهنگی اصلی ترین وطیفه شورای اجتماعی است، اظهار کرد: چالش های اجتماعی نه تنها در ایران بلکه در همه نقاط جهان رخ می دهد و این چالش ها نتیجه اخلال در نظامات اجتماعی است.

این مسوول تاکید کرد: وقتی خانواده ای رُکن و مرجعیت اش دچار اختلال شد، ایجاد آسیب های اجتماعی دور از ذهن نیست.

وی افزود: هر چند همه متغیرهای نظامات اجتماعی دست ما نیست اما باید برای بخشی که در دست مسوولان است تدبیری اندیشید.

معاون وزیر کشور اضافه کرد: فضای اجتماعی کشور به گونه ای است که هم اینک همه سنین راحت به فضای مجازی دسترسی دارند و ساعت ها وقت خود را در این فضا صرف می کنند بنابراین بروز چالش برای این افراد دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به هجمه های فرهنگی که کانون خانواده را نشانه گرفته اند، بیان کرد: عرصه های تاثیر گذار در این خصوص خیانت را فریاد می زنند و می گویند اگر به خانواده خیانت نکنید عقب هستید.

این مقام وزارت کشور با بیان اینکه ساعت ها وقت خود را صرف نگاه کردن و شنیدن آهنگ یک گروه هفت نفره موسیقی پاپ کرده است،اففزود: سیاستگذار فرهنگی و اجتماعی باید از بخش های مختلف مطلع باشد تا بتواند برای آن بخش نسخه بپیچد.

وی افزود: عموم سریال های تولید شده به بهبود سلامت اجتماعی کمک نمی کند بلکه مثلا فکر خودکشی و دیگر آسیب ها را ترویج داده و آنها را راه نجات نشان می دهد.

رییس سازمان امور اجتماعی بیان کرد: شورای اجتماعی دنبال فیلم هایی می رود که جنبه ها و مولفه های مثبت زندگی را ترویج می دهد.

وی با تاکید بر اینکه باید از توان سازمان های مردم نهاد برای کمک به پیشبرد اهداف در حوزه های اجتماعی و فرهنگی بهتر بهره برد،اظهار کرد: باید از ظرفیت بالای سازمان های مردم نهاد که می خواهند تجربه و تخصص بالای خود را رایگان در اختیارمان قرار دهند استفاده کنیم اما سمن ها معترض هستند که درب ها به روی آنها بسته است و از انها هراس دارند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مرندی: ۱۱ بخشنامه ابلاغی در حوزه سلامت اجرا نشده است

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، سی و سومین …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ