محمدمهدی طهرانچی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه رویداد ملی «عصر امید» در تالار «امیرکبیر» دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بر ضرورت توسعه ملی هوش مصنوعی و پرهیز از مصرفکننده بودن در این حوزه تأکید کرد.
وی افزود: هوش مصنوعی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است و اگر در این فناوری سرمایهگذاری نکنیم، کشورهای دیگر مسیر آینده ما را تعیین خواهند کرد.
طهرانچی با بیان اینکه چین توانسته است با فناوریهای نوین «deepseek » نظم جهانی را تغییر دهد، تاکید کرد: ما نیز باید وارد این رقابت شویم در غیر این صورت، مانند سیصد سال گذشته، قدرتهای دیگر برای ما تصمیم خواهند گرفت.
وی با اشاره به اهمیت شکلگیری نظام ملی نوآوری در هوش مصنوعی هشدار داد: اگر تنها مصرفکننده این فناوری باشیم، وابستگی ما به کشورهای پیشرو بیشتر خواهد شد.
وی اظهار داشت: دانشگاهها نباید به هوش مصنوعی نگاه ابزاری داشته باشند، بلکه باید از آن بعنوان فرصتی برای رشد علمی و اقتصادی کشور استفاده کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: هوش مصنوعی تنها یک ابزار نیست، بلکه توانایی برتر آینده است که میتواند در تولید دانش، صنعت و حاکمیت نقش اساسی ایفا کند و ایران نیز باید با تمرکز بر این حوزه، جایگاه خود را در میان کشورهای پیشرو تثبیت کند.
در عرصه هوش مصنوعی نظارهگر نباشیم
رئیس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی نیز در این آیین با تأکید بر اهمیت این فناوری در رقم زدن آینده کشور گفت: هوش مصنوعی تحولی بنیادین ایجاد کرده و کشورها باید تصمیم بگیرند که صرفاً بهرهبردار باشند یا خودشان این فناوری را توسعه دهند.
محمدسعید سرافراز اظهار داشت: این فناوری به اندازه انقلابهای صنعتی گذشته تأثیرگذار است و کشورها باید مسیر خود را مشخص کنند لذا ما هم نمیتوانیم تنها نظارهگر صحنه باشیم؛ بلکه باید این فناوری را در کشورمان توسعه دهیم.
وی با اشاره به نقش کشور چین در تغییر نظم جهانی از طریق فناوریهای نوین گفت: این کشور توانسته است با استفاده از ابزار فناورانه، جایگاه خود را در جهان تغییر دهد بنابراین ما نیز باید وارد عرصه رقابت شویم، در غیر این صورت از صحنه جهانی حذف خواهیم شد.
سرافراز تأکید کرد: ایران ظرفیتهای زیادی در این حوزه دارد و باید با تجمیع و تمرکز بر این توانمندیها، جایگاه خود را در میان ۱۰ کشور برتر جهان در هوش مصنوعی تثبیت کند.
رویداد ملی «عصر امید» بستری برای توسعه علمی کشور
معاون فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان نیز اعلام کرد: رویداد ملی «عصر امید» در ۱۰ محور برگزار شد و با استقرار ۱۰۷ غرفه و ۹ هزار و۵۰۰ بازدیدکننده، بستری برای توسعه علمی و نوآوری در حوزه هوش مصنوعی فراهم کرد.
اکبر پیرستانی گفت: در این رویداد ۱۷ استان حضور داشتند و ۴۵ کارگاه آموزشی و ۱۲ پنل تخصصی برگزار و همچنین پنج چالش مهم صنعتی کشور بررسی شد.
وی اضافه کرد: ۷۲ درصد مقالات ارائه شده در این رویدادملی در باره هوش مصنوعی بود.
پیرستانی، هزینه برگزاری این رویداد را ۳۲ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در این رویداد قراردادها و تفاهمنامههایی نیز با استانداری و اتاق بازرگانی امضاء شد تا مسیر توسعه فناوری و نوآوری در کشور هموارتر شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان نیز با تأکید براینکه تداوم این رویدادها میتواند بستر جهش علمی کشور را فراهم کند، گفت: باید بکوشیم تا آموزش به حوزههای بسترساز خلاقیت و رشد متصل شود.
پیام نجفی افزود: برای توسعه آموزش، مهارتآموزی و تولید دانشبنیان باید زمینه رشد شرکتهای فناور را در کشورمان فراهم سازیم.
به گزارش ایرنا، هفتمین رویداد ملی «عصر امید» با موضوع اقتصاد دیجیتال و با حضور ۱۲۰ شرکت دانشبنیان و فناور از ۱۷ استان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برگزار شد.
در این رویداد که از روز ۱۵ بهمن آغاز شد و تا امروز ادامه یافت، بیش از یکصد محصول نوآورانه در حوزههای هوش مصنوعی،اینترنت اشیا(IOT)، بلاکچین، امنیت سایبری، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، متاورس، شهرهای هوشمند، تجارت الکترونیک، بازاریابی دیجیتال، بیوتکنولوژی و پزشکی دیجیتال، انرژی پاک و … در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.
هفتمین رویداد ملی عصر امید- اقتصاد دیجیتال به مثابه بزرگترین گردهمایی ملی ایدهپردازان، نوآوران و متخصصان حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی کشور است که با برگزاری کارگاهها و میزگردهای تخصصی و سخنرانی های علمی و کاربردی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، بستر مناسبی را برای معرفی خبرگان و نخبگان علمی این عرصه فراهم ساخت.
منبع