به گزارش ایرنا، حسین ساجدی نیا، شامگاه پنجشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان اصفهان به تشریح آخرین اقدامات و برنامههای این ستاد برای حل مسائل بحرانی پرداخت و گفت: برخی از مسائل استانها در شورای عالی امنیت ملی و برخی در سطح ملی ستاد بحران مطرح و تصمیمگیری میشود.
وی با بیان اینکه در بیشتر استانهای کشور دچار کم آبی، خشکسالی و فرونشست هستیم، گفت: تمامی مسائل و مشکلات کشور یکجا حل نمیشود؛ اما باید با توجه به محدودیتها اولویت بندی کرد.
رییس ستاد مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه اکنون مشکل آب شرب و فرونشست و خشکسالی در اولویت است، تصریح کرد: در این راستا باید کارگروهی با کمک نمایندگان مجلس تشکیل و ایدهها برای پرداختن به مهمترین موضوعات ارائه و برآورد ریالی شود.
وی ادامه داد: موضوع زایندهرود و حق آبه کشاورزان نیز جزو موضوعاتی است که در ستاد ملی بحران مطرح خواهد شد.
ساجدی نیا همچنین پیشنهاداتی برای بهینه سازی مصرف آب و استفاده از انرژیهای خورشیدی ارائه داد و گفت: اگر استفاده گسترده از انرژی خورشیدی عملیاتی و قوت بگیرد، میتوان درآمد حاصل از آن را در مواقع بحران کشاورزی و خشکسالی برای بخش کشاورزی استفاده کرد.
پیشگیری از بحران و تهیه طرح های آینده پژوهی الزامیست
استاندار اصفهان نیز در این نشست با اشاره به وضعیت آب در استان، از پیگیری پروژههای اساسی و زیرساختی برای تامین آب شرب خبر داد.
مهدی جمالی نژاد با تاکید بر اهمیت تخصیص فوری بودجه برای پروژههای تامین آب شرب استان گفت: برخی از این پروژهها بدون دریافت بودجه آغاز شده و نیازمند حمایت مالی است.
وی تصریح کرد: وضعیت آب در کل استان به شرایط بحرانی نزدیک شده و اطلاعرسانی دقیق در این زمینه بسیار ضروری است.
وی افزود: ۸۶ درصد آب شرب اصفهان و ۷۰ شهر دیگر به همراه ۵۰۰ روستا به یک سامانه وابسته است و این وضعیت خطری جدی برای کل استان محسوب میشود.
جمالی نژاد گفت: این موضوع در مقایسه با وضعیت تهران و مشهد قابل توجه بوده و نیازمند توجه و اهتمام ویژه است.
منبع