به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام حمید احمدی در آئین تجلیل از ۱۰۰ نفر از مبلغان و فعالان فرهنگی پاکستانی اربعین بیان کرد: اربعین فرصتی بینظیر برای جهان اسلام و نیز خالق فرصتهای متنوع و پرشماری همانند ایجاد عرصه موانست و مودت برای پیروان مکتب اهل بیت (ع) است.
وی اظهار کرد: اربعین فرصتی مغتنم با ظرفیتی بسیار بالا و عرصه تجلی فضیلتها و ارزشهای والای الهی و فرصتی برای پیوند مردم با امام علیه السلام.
اربعین فرصت تبیین و ترویج معارف
وی گفت: اربعین فرصت تبیین و ترویج معارف و ارزشهای مکتب اهل بیت (ع) و مدرسه عاشورا است که در این راستا باید قدر مبلغان و اهل فرهنگ و رسانه این مهم را دانسته و خود را برای خدمت و انجام مسئولیت خویش آماده سازند.
احمدی با قدردانی از تعامل و همکاری صمیمانه برادران کشور دوست پاکستان و دیگر کشورها افزود: اربعین نمونه روشن و موفقی از همدلی، همراهی و آمادگی برای انجام فعالیت های بزرگ و مشترک است.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از اربعین به عنوان زمینه ساز تمدن نوین اسلامی نام می برند، گفت: اربعین پیشنیاز تشکبل تمدن اسلامی، هم دلیها و بسط روحیه اخوت اسلامی است.
احمدی همچنین در ادامه سخنان خود با قدردانی از همکاری، حمایت و پشتیبانی جامعةالمصطفی در ساماندهی و اعزام مبلغان و مبلغههای پاکستانی، گفت: بدون این حمایت و همکاری، روحانیون پاکستانی به ویژه جامعه روحانیت بلتستان پاکستان امکان اعزام ۱۶۰ مبلغ و استقرار ایشان در مرزهای ورودی و خروجی و مسیرهای تردد و همراهی زائران پاکستانی در دهها روز را نداشتند.
اربعین شعائرالله است
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این مراسم با قدردانی از تمامی دست اندرکاران به ویژه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین حسینی و تعامل، همکاری و حمایت دانشگاه المصطفی، گفت: اربعین حسب سخن رهبر معظم انقلاب از شعائرالله است لذا موظفیم اثر بخشی آن را در جامعه فراهم و آن را ارتقا ببخشیم.
حجتالاسلام سید عبدالفتاح نواب، بیان کرد: در اربعین علاوه برخادمانی که در لباس تبلیغ و عرصه فرهنگی آشکار و شناخته شده خدمت میکنند، جمع زیادی در این مراسم بزرگ به صورت گمنام در خدمت زائران هستند که حفظ و استمرار این حرکت به برکت نیات و تلاش خالصانه آنان است.
وی با بیان اینکه در این ارتباط نقش حضرت زینب کبری (س) در حرکت اربعین بسیار مهم است که رهبر معظم انقلاب فرمودند، حضرت زینت(س) موسس حرکت اربعین است که در کنار مدیریت کاروان اهل بیت(س) از کربلا تا شام و از شام تا کربلا و مدینه به نحو شایستهای مدیریت کردند.
نواب اظهار کرد: حضرت زینب (س) با جهاد تبیین توانست حرکت عاشورا را مانا و از فتنه بنیامیه نجات دهد و توطئه های آنان را خنثی و مردم را بیدار کنند.
قدردان جمهوری اسلامی ایران هستیم
دبیرجامعه روحانیت بلتستان پاکستان نیز در ادامه این مراسم با قدردانی از مردم و مسئولان دولت جمهوری اسلامی ایران، گفت: کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین و جامعه المصطفی در مساعدت و ارائه تسهیلات تردد برای زائران پاکستان و حضور مبلغان از هیچ کوششی دریغ نکرده و قدردان آنها هستیم.
جنتی همچنین ضمن قدردانی از فرماندهی انتظامی کشور برای همکاری صمیمانه با زائران و کاروان های مبلغان این کشور در طی طول سال، گفت: اربعین مایه انسجام و وحدت هرچه بیشتر مسلمانان جهان است و همه ما باید برای اعتلای این حرکت عظیم تلاش بیشتری از خود نشان دهیم.
قدردان زحمات و برخوردهای خوب نیروهای انتظامی هستیم
مسئول کمیته اربعین جامعه روحانیت پاکستان با قدردانی از برخورد خوب و حسنه نیروهای انتظامی گفت: قدردانی مردم، مسئولان به خصوص نیروهای انتظامی هستیم.
ابراهیم صابری از حمایت جامعه المصطفی و کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین بعثه رهبر معظم انقلاب، قدردانی کرد و گفت: اقدام کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در طراحی و نشر جزوه و برشور باید و نبایدهای سفر برای زائران پاکستانی در ایران و عراق و راهنمای زائران پاکستانی و چاپ مجله مبلغان تشکر و آن را اقدامی شایسته و مؤثر و مورد استقبال و استفاده زائران بود.
وی با بیان اینکه برای ساماندهی و هماهنگی برنامه ها و اقدام های فرهنگی در جامعه روحانیت و کمیته اربعین نشست های تخصصی برگزار کرده ایم، بیان کرد: با کمیته فرهنگی وآموزشی اربعین همکاری بسیار نزدیکی با هدف پیشبرد اهداف داریم.
وی با بیان اینکه امسال ۱۶۰ مبلغ و مبلغه به مرزها از قبیل ریمدان، میرجاوه و دیگر نقاط مختلف کشور از شامل خوزستان و مهران، کرمان، قم و شهر ری در خدمت زائران بودند و علاوه بر تبلیغ و اقامه نماز و انجام کارهای فرهنگی در حوزه خدمات رسانی در اسکان و تغذیه و راهنمایی زائران نیز فعالیت داشتند.
اعلام آمادگی جامعه المصطفی برای همکاری بیشتر
جانشین رئیس جامعة المصطفی نیز در این مراسم با قدردانی از نماینده ولی فقیه در بعثه رهبر معظم انقلاب در امور حج و زیارت، گفت: آمادگی همکاری و پشتیبانی از اقدامات فرهنگی و اعزام مبلغ برای زائران ترانزیت هستیم.
حجتالاسلام خالقپور در ادامه افزود: باید نسبت به معرفت افزایی زائران در اربعین به وِیژه زائران پاکستانی خود را مسئول بدانیم و فهم درستی از معارف و اصول اسلامی را با کمک روحانیت پاکستان به این زائران مشتاق و آماده پذیرش منتقل کنیم.
وی ضمن ارائه پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک برای رفع برخی مشکلات سفر زائران خارجی گفت: آماده هرگونه همکاری هستیم.
حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، حجتالاسلام خالقپور جانشین رئیس جامعه المصطفی العالمیه، حجتالاسلام جنتی دبیرجامعه روحانیت بلتستان پاکستان، حجتالاسلام حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی وآموزشی ستاد مرکزی اربعین از اعضای شرکت کننده در این همایش بودند.
در ادامه این مراسم از خدمات و تلاشهای ارزشمند جامعه المصطفی العالمیه در ساماندهی و پشتیبانی از مبلغان و مبلغههای پاکستانی در موسم اربعینی و همکاری مجدانه و صمیمانه با کمیته فرهنگی و آموزشی در عرصه فرهنگی، تبلیغی و پژوهشی تقدیر گردید.
همچنین با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین و دبیر جامعه روحانیت پاکستان و جمعی از مسولان جامعه المصطفی در بعثه رهبر معظم انقلاب، لوح تقدیر و هدایایی به حجةالاسلام خالقپور جانشین رئیس جامعه المصطفی به نمایندگی از دانشگاه اهدا گردید.
در پایان این مراسم از سوی جامعةالمصطفی و کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین از ۱۲ نفر از مبلغان و مبلغههای ممتاز با اهدای لوح تقدیر و جوایز تجلیل شد.
منبع