بنا به توصیف قرآن کریم از بهشت، بهشتیان در باغهای پر نعمت الهی بر کرسیهای خود مینشینند و از شرابی سر به مُهر به نام رحیق سیراب میشوند. مُهری که بر این شراب نهاده شده از مُشک است و قرآن دسترسی به آن را سزاوار رقابت و مسابقه میداند. این شراب در آمیخته با تسنیم است و تسنیم چشمهای است که مقربان خدا از آن مینوشند.
به نظر علامه طباطبایی بنابر توصیف قرآن کریم چشمه تسنیم از شراب رحیق برتر است، زیرا این شراب به سبب آمیختگی با تسنیم دلپذیر میشود و از طرف دیگر، چون مقربان از تسنیم مینوشند، مرتبه آنان از نیکانی که با شراب رحیق سرمست میشوند والاتر است. اما صرف آمیخته بودن محتوای رحیق با تسنیم و وصف قرآن کریم از این ترکیب، نمیتواند دلیل برتری یکی بر دیگری باشد، مگر آنکه این برتری از طریق بعضی روایات اثبات شود، یا از معنای کلمه مقربان برتری خاصی نسبت به معنای کلمه ابرار به دست آید.
پيامبر مكرم اسلام (ص) نقطه عطفی است كه آغاز خلقت را به انجام آفرينش متصل میكند. نام زيبا و ديبای او دلها را تسخير و جانها را تطهير میكند. جايگاه ممتاز «حبيب الله» نسبت به ساير انبيا (عليهمالسلام) جدا بوده، بلكه همگان در سايه قرب او به قرب حق مقرباند.
بايد دانست كه تمام خيرات و بركات عالم هستی طفيل وجود اوست؛ هيچ خير و كمالی، به هيچ موجودی نمیرسد مگر در پرتو آن شمس فروزنده و آن ماه تابنده.
«پيامبر رحمت» خلاصهای از مجموعه مباحث گفتاری و نوشتاری از آثار حضرت آيتالله العظمی جوادی آملی است كه پيرامون شخصيت پيامبر اكرم (ص) در سه بخش و 9 فصل به مباحثی همچون: ويژگیهای مشترک پيامبران (عليهمالسلام)، عصمت، پيامبر افضل، منزلت رسول اعظم (ص)، اعجاز پيامبر (ص)، سيره توحيدی پيامبر، سيره پيامبر(ص) در ياد معاد، سيره احتجاجی رسول اعظم (ص) و… میپردازد.
سرانجام و پس از انجام نگارش ۸۰ جلد از تفسیر «تسنیم» اسفندماه سال جاری در همایش بینالمللی «تفسیر تسنیم» این گنجینه نورانی به روی اهل معرفت و قرآن گشوده خواهد شد.
انتهای پیام
منبع