فرسوده بودن ۸۵ درصد از ماشین‌آلات بخش معدن اصفهان


آیت‌الله ستوده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر ماشین‌آلات بخش معدن اصفهان عمر بالای ۲۰ سال دارد که این موضوع بر کاهش بهره‌وری، ایمنی و کیفیت تولید مواد معدنی تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه عمر استاندارد ماشین‌آلات معدنی پنج تا ۱۰ سال است، تاکید کرد: فرسودگی ماشین‌آلات معدنی یکی از چالش‌های عمده‌ صنایع معدنی استان اصفهان به‌شمار می‌آید.

رییس نظام مهندسی معادن استان اصفهان اظهار داشت: ۶۵ درصد هزینه‌های استخراج معادن را ماشین‌آلات و نگهداری آنها به خود اختصاص می‌دهد.

ستوده با اشاره به اینکه اصفهان بیشترین تعداد ماشین‌آلات معدنی کشور را دارد، تصریح کرد: سن بالای تجهیزات و ماشین‌آلات، سرمایه‌گذاری ناکافی، شرایط سخت کاری و ضعف در زمینه تعمیر و نگهداری مناسب از مهمترین عوامل فرسودگی تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی استان است.
این متخصص حوزه مواد معدنی در اصفهان اضافه کرد: کاهش بهره‌وری، افزایش هزینه‌ها، ایمنی پایین و آلودگی زیست‌ محیطی از پیامدهای فرسودگی ماشین‌آلات معدنی محسوب می‌شود.

ستوده با تاکید بر لزوم توجه بیشتر دولت و صنایع معدنی به موضوع فرسودگی ماشین‌آلات معدنی، گفت: برای بهبود این وضعیت و افزایش بهره‌وری، لازم است که سرمایه‌گذاری در زمینه نوسازی و ارتقای ماشین‌آلات انجام و برنامه‌های نگهداری منظم و بهینه‌سازی، اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: طبق آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۲۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی از جمله لودر، بیل مکانیکی، بولدوزر، دامتراک و گریدر در معادن کشور فعال است که پنج هزار و ۸۳۷ دستگاه لودر عمر بالای ۲۰ سال و سه هزار و ۵۷۱ دستگاه عمر بین ۱۰ تا ۲۰ سال دارند.

وی ادامه داد: ۹۸۰ دستگاه از این ماشین‌آلات عمر بین پنج تا ۱۰ سال و فقط ۵۳۷ دستگاه لودر عمر کمتر از پنج سال دارد.

ستوده با بیان اینکه اصفهان با ذخایر معدنی متنوع، نقش مهمی در تأمین مواد خام صنایع مختلف دارد، گفت: انواع مواد معدنی از جمله طلا، سرب، روی، آهن، مس، باریت و بنتونیت در این استان وجود دارد.
وی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در این بخش و مدیریت بهینه و بهره‌برداری از معادن با رعایت اصول زیست‌ محیطی و استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند به رشد و توسعه اقتصادی استان و کشور کمک کند.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با دارا بودن منابع معدنی غنی یکی از قطب‌های صنایع معدنی کشور به‌شمار می‌آید.

حدود ۹۳۰ معدن فعال و بیش از ۱۰۰ محدوده دارای مجوز برداشت شن و ماسه رودخانه‌ای، خاک رس و خاک تونان در استان اصفهان وجود دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مدارس و ادارات کاشان تعطیل شد

به گزارش جمعه شب ایرنا،به نقل از روابط‌عمومی فرمانداری ویژه کاشان،در ادامه این اطلاعیه آمده …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ