دولت برای رفع چالش‌های درمانی خراسان‌شمالی چه کرد؟

به گزارش ایرنا، گرچه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد جهشی در بخش سلامت و بهره‌مندی شهروندان از امکانات درمانی هستیم اما هنوز هم برخی شهرستان ها در خراسان‌شمالی از داشتن بیمارستان محروم هستند و برای دریافت ساده ترین خدمات به مرکز استان مراجعه می کنند.

دیگر خبری از حضور پزشکان هندی و پاکستانی پیش از انقلاب در خراسان شمالی نیست اما مردم این استان همچنان از کمبود پزشک متخصص و تجهیزات درمانی به روز رنج می برند.

این کمبودهای بخش سلامت خراسان شمالی از نگاه دولت چهاردهم دور نماند و خوشبختانه در همین مدت کم نه تنها برای شتاب بخشی طرح های درمانی رازوجرگلان و آشخانه اعتبار در نظر گرفته شد بلکه ۵۲ پزشک متخصص جذب و بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد به دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی ویژه بیماران گوراشی مجهز شد.

همچنین اقدامات لازم برای استقرار دستگاه شتاب‌دهنده خطی پیشرفته برای درمان بیماران سرطانی استان با ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است تا دیگر بیماران برای درمان خود آواره پایتخت و کلان شهرها نشوند.

دولت برای رفع چالش‌های درمانی خراسان‌شمالی چه کرد؟

اختصاص پنج هزار میلیارد ریال برای سلامت

معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می گوید: پنج هزار میلیارد ریال در سفر استانی رییس جمهور برای طرح های بخش سلامت در نظر گرفته شد.

دکتر محسن رعنایی می افزاید: این طرح ها در چهار بخش تعریف شد که شامل بیمارستان راز و جرگلان، بیمارستان پورسینا و توسعه فضاهای آموزشی و تکمیل مراکز بهداشتی بوده است.

وی ادامه می دهد: شاخص ترین طرح های سلامت خراسان شمالی بیمارستان رازوجرگلان و پورسینا آشخانه است که تکمیل آنها در سفر استانی دولت چهاردهم از نگاه عدالت محور رییس جمهور دور نماند و با اختصاص اعتبار، امیدها را برای پایان دغدغه های درمانی این استان دوچندان کرد.

مرحله نخست بیمارستان ۶۴ تختخوابی راز و جرگلان تکمیل و مرحله دوم آن آغاز شده است

رعنایی می گوید:‌ مرحله نخست بیمارستان ۶۴ تختخوابی راز و جرگلان تکمیل و مرحله دوم آن آغاز شده است.

معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور می شود: بیمارستان پورسینای آشخانه نیز در ۲ فاز در دست ساخت است که فاز نخست از ۳۲ تخت‌خوابی به ۶۴ و فاز دوم از ۶۴ به ۹۶ تخت‌خوابی توسعه پیدا کرده است.

وی بیان می کند: فاز یک بیمارستان پورسینای آشخانه با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی ابتدای سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

دولت برای رفع چالش‌های درمانی خراسان‌شمالی چه کرد؟

تجهیز بیمارستان امام حسن (ع) به آندوسونوگرافی

براساس برخی از آمارها روزانه به طور میانگین پنج فرد درگیر با این بیماری در این خطه شناسایی می شوند که بیشتر مبتلا به سرطان گوارش هستند، این در حالی است که امکانات درمانی و بهداشتی استان توان مقابله با این سونامی رو به گسترش را ندارد.

دولت نیز با آگاهی از نقش این تجهیزات درمانی در ارتقای سلامت، تجهیز بخش درمان استان‌های کم برخوردار به مدرن‌ترین دستگاه ها را آغاز کرده است به گونه ای که اخیرا به مطالبه دیرینه مردم این خطه پاسخ داد و خراسان شمالی به عنوان دومین استان در شرق کشور از دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی بهره مند شد.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این باره می گوید: بهره برداری از این دستگاه گامی مهم در تحول خدمات پزشکی خراسان شمالی است و امید تازه‌ای در بین بیماران مبتلا به بیماری‌های گوارشی ایجاد خواهد کرد.

دکتر محمدرضا صفدری می افزاید: این دستگاه برای نخستین بار در استان راه‌اندازی شد و بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد را به دومین مرکز شرق کشور در بهره‌مندی از این فناوری نوین تبدیل کرده است.

تجهیز این بیمارستان به دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی، امکان تشخیص زودهنگام بدخیمی‌های دستگاه گوارش را فراهم می‌کند

وی می ادامه می دهد: تجهیز این بیمارستان به دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی، امکان تشخیص زودهنگام بدخیمی‌های دستگاه گوارش را فراهم می‌کند.

صفدری خاطرنشان می کند: تجهیز این بیمارستان به دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی، امکان تشخیص زودهنگام بدخیمی‌های دستگاه گوارش را فراهم می‌کند.

وی کاهش نیاز بیماران برای سفر به استان‌های دیگر و افزایش سطح دسترسی به خدمات تخصصی در محل زندگی خود را از مزایا این فناوری نوین دانست.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان می کند: اکنون بیماران گوارشی می‌توانند با آرامش خاطر به بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد مراجعه کنند.

دولت برای رفع چالش‌های درمانی خراسان‌شمالی چه کرد؟

تجهیز بیمارستان امام علی‌(ع) به شتاب‌دهنده خطی

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان‌شمالی از ورود یک دستگاه شتاب‌دهنده خطی پیشرفته برای درمان بیماران سرطانی استان با ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار خبر می دهد.

دکتر سیدجواد هاشمی می افزاید: پیش از این تنها یک دستگاه شتاب‌دهنده خطی در خراسان شمالی وجود داشت که پاسخگوی درمان بیماران خاص سرطانی نیازمند پرتودرمانی و با وزن بالا نبود.

وی می گوید: این دستگاه شتاب‌دهنده جزو پیشرفته ترین دستگاه ها است که برای درمان بیماران سرطانی در بیمارستان امام علی(ع) بجنورد راه اندازی خواهد شد.

هاشمی یادآور می شود: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار سرطانی در خراسان شمالی وجود دارد که راه‌اندازی این دستگاه گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات و دردهای بیماران سرطانی استان است.

دولت برای رفع چالش‌های درمانی خراسان‌شمالی چه کرد؟

جذب ۵۲ پزشک متخصص در مراکز درمانی

کمبود پزشک و به ویژه پزشک متخصص همچنان در خیلی از شهرهای محروم و روستاهای خراسان شمالی وجود دارد.

چالشی که هر بار با بروز انواع حوادث جانی یا بیماری‌ها سرباز می کند و همواره به عنوان یک دغدغه از سوی مردم مطرح بوده و هست.

این مساله در برخی از شهرهای خراسان شمالی نمود بیشتری دارد و مردم خیلی از شهرهای کوچک و روستاها از این مشکل رنج می برند که اخیرا از سوی دولت چهاردهم به این مطالبه دیرینه پاسخ داده شد و ۵۲ متخصص جدید در مراکز درمانی استان جذب و به کارگیری شدند.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به کمبود تعداد پزشکان در استان می گوید: خراسان شمالی از کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص رنج می‌برد.

دکتر محمدرضا صفدری می افزاید: شاخص تعداد پزشک به یکهزار نفر جمعیت در خراسان شمالی ۰.۸۶ درصد است این در حالی است این عدد در میانگین کشوری ۱.۸ درصد است.

وی از جذب و آغاز به کار ۵۲ پزشک متخصص و فوق تخصص جدید در مراکز درمانی استان خبر می دهد و می گوید: نیروهای جدید در رشته های ارتوپدی، بیماری‌های پوست، بیماری‌های داخلی، بیماری‌های عفونی و گرمسیری، قلب و عروق ، مغز و اعصاب، بیهوشی، جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی، چشم پزشکی، رادیولوژی، روانپزشکی، زنان و زایمان، متخصص کلیه و مجاری ادراری و کودکان به بیماران خدمات ارایه خواهند داد.

صفدری ادامه می دهد: این نیروهای متخصص با تعامل سازنده دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی و پیگیری‌های مستمر در سطح وزارت متبوع جذب شدند.

جذب این ۵۲ پزشک متخصص می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش بار کاری و جبران کمبود تخصص‌ها در استان داشته باشد

وی خاطرنشان می کند: این متخصصان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مختلف خراسان‌شمالی مستقر می شوند و به ارایه خدمات به بیماران در شهرها و مناطق محروم می پردازند.

وی تصریح می کند: جذب این ۵۲ پزشک متخصص می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش بار کاری و جبران کمبود تخصص‌ها در استان داشته باشد.

خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و حدود یکهزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.

در این استان یک میلیون نفری، ۳۶۰ پزشک عمومی و ۲۵۰ پزشک متخصص فعالیت دارند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

چهار پایگاه اورژانس در خراسان شمالی بهره برداری شد

به گزارش ایرنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی در آیین …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ