استاندار: تخصیص ۸۰۰ میلیون دلار برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر در آذربایجان‌شرقی


به گزارش ایرنا، بهرام سرمست روز شنبه در مراسم افتتاح طرح های برق رسانی در آذربایجان شرقی، با اعلام اینکه ایجاد نیروگاه های تجدید پذیر خورشیدی و بادی در این استان جزو اولویت های اصلی و محوری مدیریت ارشد برای جبران ناترازی انرژی است، افزود: در این زمینه از تمام سرمایه گذاران بخش خصوصی و همچنین سرمایه گذاران خارجی دعوت به همکاری می کنیم.

وی با اشاره به عقب ماندگی آذربایجان شرقی در حوزه ساخت نیروگاه های برق تجدیدپذیر طی سال های اخیر، یادآور شد: اما با تلاش مدیران برق استان و نیز سایر دستگاه های اجرایی و خدماتی در صدد هستیم تا این ناترازی ها را با ایجاد و راه اندازی نیروگاه های تجدیدپذیر در ۲ سال آینده جبران کنیم.

سرمست میزان ناترازی انرژی در آذربایجان شرقی نسبت به سایر استان را بیشتر اعلام و اضافه کرد: متاسفانه در سال های گذشته با وجود اینکه از نظر اقلیمی این استان جزو معدود استان های مطلوب برای ایجاد چنین نیروگاه هایی است، فعالیتی چشم گیر صورت نگرفته است.

به گفته وی لزوم ایجاد و بهره مندی از نیروگاه های خورشیدی و بادی در آذربایجان شرقی اجتناب ناپذیر است و بر اساس مطالعات انجام شده و نر کارشناسان شهرستان های تبریز، مرند، سراب، بناب و شبستر ظرفیت های جغرافیایی یسیار مساعد برای ایجاد و ساخت این نیروگاه ها دارند.

سرمست با اعلام اینکه از نظر واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در آذربایجان شرقی هیچ گونه مشکلی وجود ندارد، اظهار کرد: در تمام شهرستان های مورد نظر زمین به حد کافی داریم و برای ارایه به سرمایه گذاران آماده همه گونه همکاری و تعامل می باشیم.

وی چالش های ناترازی انرژی در آذربایجان شرقی را جدی و هشدار دهنده خواند و با اشاره به اینکه راهکارهای مناسبی برای برون رفت از این مشکلات وجود دارد، گفت: با همت مردم و سرمایه گذاران به راحتی می توان بر مشکلات چیزه شد، چون ظرفیت های کافی در استان وجود دارد.

سرمست تلاش برای تبدیل آذربایجان شرقی به قطب صادراتی انرژی به کشورهای همجوار را یکی از مهمترین برنامه های مدیریت ارشد استان عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به نزدیکی استان به کشورهای منطقه قفقاز و ترکیه و همسایگی با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان می توان از مزیت نیروگاه های تجدیدپذیر برای صادرات بهره برداری کرد.

وی وجود صنایع بزرگ و متوسط، دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی همچون دانشگاه تبریز و صنعتی سهند را از دیگر مزیت های مهم آذربایجان شرقی در جبران ناترازی انرژی برشمرد و گفت: مراکز دانشگاهی می توانند با تربیت نیروی انسانی ماهر و انجام تحقیقات علمی مدیریت استان را در این زمینه یاری کنند.

استاندار آذربایجان شرقی فرسودگی شبکه توزیع، نبود سرمایه گذاری های مناسب، تحریم ها و محدودیت در تامین تجهیزات به روز و مدرن، مصرف بی رویه و نبود فناوری های جدید را از جمله مشکلات پیش روی صنعت برق استان بیان کرد.

وی نوسازی و بهسازی شبکه توزیع، افزایش ظرفیت تولید در نیروگاه های سیکل ترکیبی، اعطای مشوق های لازم و کافی برای سرمایه گذاران و بهره مندی از نوآوری ها در تولید و ذخیره سازی را از راهمکرهای غلبه بر چالش های انرژی دانست.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از تعداد ۲۴ عنوان پروژه برق رسانی با سرمایه گذاری ۲۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بهره برداری شد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین از مرکز دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی بازدید کرد و به مسئولان این شرکت توصیه کرد تا نسبت به اطلاع رسانی دقیق در خصوص خاموشی ها به مردم اهتمام جدی داشته و مراقب مساله مهم تکریم آحاد مردم باشند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان نیز در این مراسم با بیان اینکه ظرفیت تولید برق منطقه معادل ۲ هزار مگاوات است، گفت: این میزان با پیک مصرف برق ۶۰۰ مگاوات تفاوت دارد.

رسول اسماعیل زاده افزود: به زودی طرح توسعه نیروگاه سهند با ظرفیت ۳۰۳ مگاوات به روی مدار می رود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

برگزاری هفته فرهنگی تبریز در تهران با حضور رئیس جمهور

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شهرداری تبریز، یعقوب هوشیار روز شنبه در نشست مطبوعاتی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ