به گزارش ایرنا، از ابتدای سالجاری تاکنون سه مورد دفن اموات در امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد انجام گرفته است.
این موضوع طرحی است که در سالهای اخیر از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری در حال پیگیری است و متولیان امر بر این عقیده هستند که با فرهنگسازی این موضوع میتوان آثار و نتایج مطلوب آن را در جامعه جاری کرد.
اما در روزهای اخیر دفن یکی از اموات در امامزاده دو معصومه شهرکرد با گلایه و واکنشهای منفی برخی از شهروندان در شبکههای اجتماعی روبرو شد.
برخی آن را نوعی بدعت عنوان کردند و برخی کاربران شبکههای اجتماعی نیز بر این باور بودند که با دفن اموات در امامزادگان این اماکن متبرکه به قبرستان عمومی تبدیل شده و قداست آن خدشهدار میشود.
برخی شهروندان هم اعتراض خود را این گونه بیان کردند که امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون با کمبود فضا روبروست و اختصاص بخشی از فضای آن به دفن اموات، اجرای برنامههای فرهنگی و مذهبی در این مکان با محدودیت روبرو میشود.
این در حالی است که متولیان امر نظر دیگری داشتند و در پاسخ به انتقادات وارده توضیح دادند.
دفن اموات در حرم پیامبران وائمه اطهار و امامزادگان یک سنت دیرینه در اسلام و مذهب تشیع است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت:دفن اموات در تمامی بقاع متبرکه و امامزادگان کشور از حرم آقا علی بن موسی الرضا(ع) و حضرت معصومه (س)، عبدالعظیم حسنی و شاهچراغ علیهم السلام تا دیگر اماکن متبرکه در کشور انجام میگیرد و یک سنت دیرینه به شمار میرود.
حجتالاسلام حسن امیری ادامه داد: برخی مخالفان این طرح، عنوان میکنند که دفن اموات در امامزادگان یک بدعت است در حالی که این موضوع یکی از سنتهای ارزشمندی است که از سالهای ابتدایی ظهور اسلام تاکنون وجود داشته و در بیشتر بقاع متبرکه استان به خصوص امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون نیز در گذشته دفن اموات وجود داشته که آثار این قبور در شعاع گسترده بقعه فعلی وجود دارد.
وی با بیان اینکه متولی امور امامزادگان و بقاع متبرکه، سازمان اوقاف و امور خیریه است اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل قانونی و شرعی دفن اموات مومنین و مومنات دربقاع کل کشور صورت میگیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ظرفیت دفن اموات در تمامی امامزادگان و بقاع متبرکه استان فراهم شده است تصریح کرد: در امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد بیش از ۸۰۰ مترمربع فضا برای دفن اموات آمادهسازی و جانمایی شده و از ابتدای امسال تاکنون سه مورد دفن اموات در این مکان انجام شده است.
امیری با تاکید بر اینکه قرار نیست امامزادگان استان به قبرستان عمومی تبدیل شوند افزود: خیرینی که در جهت عمران و توسعه امامزاده می خواهند سهیم باشند توفیق دفن مهیا شده است و متقاضیان میتوانند تقاضای دفن اموات خود در این مکانهای متبرکه اعلام کنند و افرادی که دارای حسن شهرت باشند اجازه دفن طبق مقررات انجام میشود.
وی با بیان اینکه حقالدفن اموات در امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون امسال یک میلیارد ریال بوده است یادآور شد: هزینهای که از خانواده متوفیان دریافت میشود به حساب بقعه متبرکه صرف امور زیربنایی و فرهنگی امامزادگان واریز میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری به اثر مطلوب دفن اموات در امامزادگان نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع علاوهبر اینکه در دین اسلام در سیره علما و بزرگان بوده و برکات معنوی برای متوفی داشته و برای بازماندگان هم آثار روحی مثبت و اثرگذاری دارد حاضر شدن بر سر قبر اموات مدفون در جوار بقاع متبرکه برای بازماندگان راحتتر و به راحتی از برنامههای فرهنگی و حال و هوای معنوی امامزادگان نیز برخوردار میشوند.
امیری با بیان اینکه مسائل بهداشتی دفن اموات در امامزادگان به جد رعایت میشود اظهار داشت: شهروندان در این خصوص نگرانی نداشته باشند، ضمن اینکه سنگ قبور به هیچ عنوان برجسته نیست و سنگ قبر در ابعاد کوچک طبق دستورالعمل نصب میشود و در ضمن فضای مناسب با رعایت معماری اسلامی و زیبا و جذاب در محل زیرین حسینیه فعلی درحال آمادهسازی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری افزود: بقاع متبرکه از محل اعتبارات ملی و استانی ردیفی ندارند و نذورات بقاع صرف هزینههای این مکانهای مقدس میشود.
به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری ۱۰۵ بقعه متبرکه و امامزاده وجود دارد.
امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون (س) شهرکرد از فرزندان امام موسی ابن جعفر (ع) هستند.
امامزاده حلیمه و حکیمه خاتون با چند صد سال سابقه در محل بافت قدیمی شهرکرد و بازار این شهر واقع شده است.
منبع