امام جمعه شهرکرد : چهارمحال و بختیاری دارای پیشینه دینی و اعتقادی است


به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن فاطمی روز شنبه در آیین بزرگداشت روز چهارمحال و بختیاری افزود: از زمان ورود اسلام به ایران، فرهنگ ما با اسلام همراه شد و پیوند خورد و هم ایران خدمات زیادی به اسلام ارائه کرد و هم اسلام تاثیرات مطلوبی بر ایران گذاشت.

وی با گرامیداشت روز ۲۰ بهمن تصریح کرد: بیعت مردم استان با امام راحل در تاریخ استان یک نقطه درخشان‌تری نسبت به نقاط دیگر است و باید تا می‌توان آن را گرامی داشت و تبیین کرد.

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری افزود: اهمیت ۲۰ بهمن از آنجا پیداست که هنوز زمانی که رژیم طاغوت سقوط نکرده بود و شاپور بختیار که منتسب به ایل بختیاری بود، مسند امور را در دست داشت اما مردم استان انزجار خود را از بختیار اعلام کردند و همراه با انقلابیون با امام خمینی(ره) بیعت می‌کنند.

فاطمی ادامه داد: چهارمحال و بختیاری گذشته درخشانی دارد که باید تقویت شود و به تاریخ خود ببالیم و بیشتر از گذشته تاریخ بخوانیم و به تاریخ مراجعه کنیم.

امام جمعه شهرکرد بر ضرورت تقویت وحدت و وفاق در استان تاکید کرد و افزود: وحدت و همدلی در سطح عالی در بین مردم شکل گیرد و لازمه آن این است که همدیگر را احترام کنیم و بپذیریم و مشارکت دهیم.

فاطمی ابراز امیدواری کرد که در پرتو انقلاب اسلامی و همدلی و همکاری و ایمان راسخ و اعتقادات و احترام به ارزش‌های دینی استانی پیشرفته همراه با معنویت داشته باشیم و در استان بیش از گذشته سرمایه‌گذاری و تولید، رونق گیرد.

وی همچنین با دعوت از مردم به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن یادآور شد: برای سربلندی ایران و بیعت مجدد با رهبر معظم انقلاب لازم است به صورت گسترده در راهپیمایی شرکت کنیم.

نگاهی به پیشینه تاریخی استان

نویسنده کتاب تاریخ انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین به پیشینه این استان نیز اشاره کرد و گفت: اکنون که ۲۰ بهمن، روز چهارمحال و بختیاری نامگذاری شده است لازم است از ظرفیت استفاده شود و اجازه ندهیم گروهی با انگیزه‌های مختلف این فرصت را به چالش تبدیل کنند.

قاسم فتاحی افزود: بر اساس مطالعات باستان‌شناسی سابقه زندگی در استان به دوران پیش از تاریخ باز می‌گردد و قدیمی‌ترین آثار بدست آمده به ۱۰ هزار سال قبل و دوره پارینه سنگی جدید تعلق دارد.

وی تصریح کرد: در دوران پیش از تاریخ، منطقه امروزی چهارمحال و بختیاری به سبب جغرافیای مناسب مورد توجه انسان‌های آن زمان قرار گرفته و آثاری از این دوران نشان دهنده زندگی و حیات در این مرزوبوم داشته‌است.

این استاد دانشگاه در رشته تاریخ ادامه داد: از پنج هزار سال قبل دوران تاریخی در استان آغاز می‌شود و با آغاز دوران تاریخی، استان در محدوده حکومت عیلام قرار داشته و در تحولات سیاسی عیلام هم نقش مهمی داشته است.

فتاحی تصریح کرد: در حدود سه هزار و ۵۰۰ سال قبل این منطقه جایگاه مهمی در حکومت عیلام داشته است و کشف سفال‌هایی از این دوران نشان از رونق زندگی در این منطقه حاکی است.

وی افزود: بردگوری‌ها از دیرینه‌ترین آثار بر جای مانده از قبل اسلام است و در آثار نویسندگان و سیاحان نظیر ناصر خسرو و ابن بطوطه از استان ما یاد شده است.

این نویسنده چهارمحال وبختیاری اظهار داشت: هسته اولیه بیشتری از شهرهای امروزی استان در دوره صفویه شکل گرفته است و مردم استان در تمام دوره‌های تاریخی نقش و جایگاه خود را در مناسبات سیاسی و اجتماعی ایفا کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، ۲۰ بهمن‌ماه ۱۳۵۷ سالروز بیعت تاریخی مردم استان با امام خمینی (ره) و اعلام انزجار و برائت مردم از شاپور بختیار نخست‌وزیر وقت است که با تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با عنوان روز چهارمحال و بختیاری از سال گذشته در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نگاهی به دفن اموات در امامزادگان در چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایرنا، از ابتدای سال‌جاری تاکنون سه مورد دفن اموات در امامزادگان حلیمه و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ