به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، مجتبی گوهری مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به طراحی بومی و تجاریسازی صفحه نیروسنج سهبُعدی، عنوان کرد: محصول نیروسنج یا فورس پلیت، ابزاری است که برای اندازهگیری نیروها و گشتاورهای اعمال شده توسط جسمی بر روی زمین، در سه بُعد استفاده میشود. این نیروها، نیروهای واکنش زمین بر کف پا نامیده میشود و با کمک حسگرهایی که در داخل دستگاه قرار دارد، اندازهگیری میشود.
این فعال فناور با اشاره به کاربردهای گسترده نیروسنج سهبُعدی در حوزه سلامت، طب ورزش و پژوهشهای مختلف عنوان کرد: دامنه استفاده از این ابزار، بسیار راهبردی و گسترده است؛ به طوریکه در پژوهشهای حوزه علوم توانبخشی، علوم آزمایشگاهی، بیومکانیک، طب ورزشی و درمان، کارآمدی خود را به اثبات رسانده است. در حال حاضر مراکز آزمایشگاهی، درمانی و پژوهشی کشور که در حوزه طب مکانیکی، ورزش فعالیت دارند، از این ابزار برای مطالعه و بررسی طرز راه رفتن انسان یا حیوانات، اصلاح الگوهای حرکت، درمان و تحقیق و توسعه راهکارها و محصولات فناورانه جدید استفاده میکنند.
«ارزانتر» اما با کیفیتی همپای نمونه خارجی
گوهری با اشاره به ساخت دستگاه فورس پلیت، برای نخستین بار در کشور توسط این شرکت دانشبنیان با مزیتهایی رقابتی، نسبت به سایر نمونههای مشابه وارادتی، افزود: در حال حاضر، نمونه مشابه این دستگاه در کشور ساخته نمیشود و نمونه تولیدشده در شرکت ما با قیمت تمام شده بسیار پایینتر از نمونه مشابه وارداتی، به بازار عرضه میشود، ضمن اینکه از کیفیت و کارایی همپای نمونه خارجی برخوردار است. خدمات پس از فروش و پشتیبانی بهتر محصول را میتوان از دیگر مزیتهای فورسپلیت ساخت داخل دانست.
مدیرعامل این مجموعه دانشبنیان با اشاره به نیاز شدید بازار حوزه پژوهش و سلامت به این محصول، کاهش خروج ارز را دیگر مزیت تولید داخلی نیروسنج ایرانساخت برشمرد و گفت: اکنون ظرفیت تولید و رفع نیاز این محصول در کشور وجود دارد، به طوری که سالانه میتوان از خروج یک میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کرد.
ضرورت حمایت از توسعه بازار دانشبنیانها
گوهری با اشاره به نقش معاونت علمی ریاست جمهوری در حمایت و بازارسازی محصولات دانشبنیان ایرانساخت، عنوان کرد: معاونت علمی، دارای ظرفیت بسیار خوبی در معرفی و توسعه بازار محصولات دانشبنیان است؛ این امکان باید با استفاده از عناصر کلیدی و کارآمد در توسعه بازار محصولات و همچنین ایجاد بستر معرفی توانمندی دانشبنیانها به بازارهای هدف، به بهترین نحو، مورد استفاده قرار بگیرد.
این فعال فناور در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم اگر مسئولان در دولت و نهادهای مختلف، به معنای واقعی موظف به حمایت از محصولات با کیفیت دانشبنیان شوند، قطعاً شاهد ارتقای بازدهی در بخشهای مختلف به واسطه بهرهوری این محصولات، کاهش وابستگی قابل توجه و رونق بازار کسب و کارهای دانشبنیان خواهیم بود.
منبع