وی افزود: در بحث رینگ شهری، اصل بر تعادلبخشی آب از نظر کیفی و کمی است و ما مخازن زیادی مانند دربید، خیرآباد داریم که آب قابلقبولی را برای همه مردم شهر فراهم می کنند. امیدواریم که با منابع استانی، تسهیلات بانکی و همراهی صنایع و معادن، پروژه رینگ آب شهری را تکمیل کنیم تا همزمان خط انتقال آب خلیجفارس نیز به این مخازن هدایت شده و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
جوکار تأکید کرد: صنایع و معادن استان باید در مسیر انتقال و ذخیرهسازی آب برای این استان کویری تلاش لازم را داشته باشند و ما نیز در تحقق این موضوع با همه همراهی میکنیم. مقرر شده که شرکت مس انتقال آب دریا را تا کرمان و از کرمان تا یزد توسط شرکت واسکو که متشکل از سه شرکت معدنی است، انجام دهند.
نماینده مردم یزد، اشکذر، زارچ و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی درباره استفاده از آب سد خرسان گفت: برای اجرای این طرح، دولت به سهم خود ۵۰ درصد تعهد داده و الباقی سهم استان است که باید با پیگیریهای لازم بتوانیم این موضوع را نیز محقق کنیم.
محمدرضا بابایی، استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: تأمین پایدار آب برای استان، وظیفه حاکمیتی ما است، اما بقای این منابع در گرو مشارکت همگانی شهروندان در صرفهجویی است.
وی با اشاره به فرهنگ قناعت و بهرهوری مردم یزد افزود: مردم این استان همواره الگوی مصرف بهینه هستند، اما امروز نیازمند همراهی گستردهتر آنان برای کاهش فشار بر منابع زیرزمینی هستیم.
استاندار یزد با ابراز نگرانی از برداشتهای غیرمجاز چاههای کشاورزی هشدار داد: اگر روند کنونی برداشت آب از سفرههای زیرزمینی ادامه یابد، استان در آینده نزدیک با بحران بیسابقه کمآبی مواجه می شود.
بابایی از کشاورزان خواست با نصب کنتورهای هوشمند، مصرف آب را به حداقل برسانند و قوانین مصوب باید بدون تعلل اجرایی شوند؛ آب متعلق به نسلهای آینده نیز است. این پروژهها بخشی از طرح بزرگ رینگ آبرسانی یزد هستند که با افزایش ذخیرهسازی و توزیع یکنواخت آب، تابآوری شبکه آبرسانی را در برابر بحرانهایی مانند خشکسالی تقویت میکنند.
استاندار یزد در پایان از رسانهها خواست تا فرهنگ صرفهجویی را به عنوان یک ضرورت ملی ترویج دهند و بیان کرد: آب، میراث مشترک همه ما است و پروژههایی مانند مخزن فدک تنها بخشی از راهکار هستند و بقای این منابع در گرو تغییر الگوی مصرف است.
انتهای پیام
منبع