به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز یکشنبه در آیین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: در این شرایط سخت خشکسالی هر سه گروه از جمله کشاورزان، خدمات دهندگان بخش خصوصی و دولت برای عبور از این شرایط تکالیفی برعهده دارند.
وی با توجه به ضرورت تغییر روند کار کشاورزان در این شرایط سخت خشکسالی اظهار داشت: استفاده از بذرهای با نیاز آبی کم، استفاده از خوراک دام به جای کشت ذرت علوفهای با نیاز آبی بالا، محدودیت کشت برنج از جمله مواردی است که باید مورد توجه کشاورزان قرار گیرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر ضرورت توسعه سامانههای نوین کشاورزی و برنامهریزی دقیق در بخش آبرسانی گفت: دولت برای برطرف کردن مشکل آب باید آبرسانی سیار و انتقال آب با لوله را در دستور کار قرار دهد.
برزگر برضرورت بیمه محصولات کشاورزی در شرایط خشکسالی تاکید کرد.
وی با تاکید بر ضرورت و اهمیت توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی اضافه کرد: بانک کشاورزی امسال هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات خط مکانیزاسیون در استان پرداخت کرده است.
برزگر ادامه داد: در این ارتباط ۱۱هزار دستگاه تراکتور و ادوات کشاورزی به ظرفیت مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان اضافه شده است.
وی یادآور شد: هماکنون در چهارمحال و بختیاری به ازای هر نفر ۲ تن محصولات کشاورزی تولید میشود که این رقم از میانگین کشور که ۱.۳ دهم تن به ازای هر نفر است رشد نشان میدهد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت صنعت دام و طیور در استان گفت: در زمان حاضر ۲۲۰ واحد مرغداری فعال در استان وجود دارد که با فعالیت این واحدها قیمت گوشت سفید در استان نسبت به سال گذشته پنج درصد کاهش نشان میدهد.
وی با اشاره به اهمیت کشت گلخانهای ادامه داد: هماکنون ۸۰۰ هکتار جواز تأسیس گلخانه در سراسر استان صادر شده و این صنعت به صورت زنجیرهای در چهارمحال و بختیاری در حال جهش و رشد است.
به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، امروز به برکت انقلاب اسلامی و با همت کشاورزان به خودکفایی ۵۷ درصدی بخش کشاورزی دست یافتهایم و برای رسیدن به خودکفایی ۹۷ درصدی باید وابستگی در بخش نهادهها که امروز ۶۰ درصد است را محدود کرد.
برزگر اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری با ظرفیت ۱۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در استان هیچ کشاورزی نباید به محدودیت خاک و منابع فکر کند.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: امروز سرمایهگذاری؛ به عنوان بخش گمشده بخش کشاورزی به شمار میرود و در سالهای اخیر تلاش شده است از همه از ظرفیتها در این بخش استفاده شود.
برزگر با بیان اینکه امروز سالانه باید حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در حوزه زیرساختها و ساختارهای کشاورزی سرمایهگذاری شود گفت: برای رسیدن به این میزان سرمایهگذاری در بخش کشاورزی جلب مشارکت بخش خصوصی الزامی است.
به گزارش ایرنا، در این آیین از ۱۳۰ طرح بخش کشاورزی به مناسبت دهه فجر رونمایی و از جانبازان بالای ۵۰ درصد به عنوان نمایندگان ۲۵۷ جانباز سرافراز سنگر سازان بیسنگر، سه نمونه ملی و ۵۲ نمونه بخش استانی بخش کشاورزی تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه مهم و پرآب کشور، کارون و زایندهرود است و بخشی از رودخانه دز نیز از این استان سرچشمه میگیرد و هرگونه تغییرات اقلیمی در این استان، استانهای دیگر از جمله خوزستان و اصفهان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
چهارمحال و بختیاری با بیش از ۵۰۰ میلیمتر بارندگی دارای ۶ اقلیم مختلف با تنوع گیاهی بالا است؛ ۴۳ درصد اقتصاد چهارمحال و بختیاری مربوط به بخش کشاورزی و یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال استان به بخش کشاورزی وابسته است.
۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد زمینهای چهارمحال و بختیاری زیرکشت محصولات مختلف است.
منبع