بشیر اسماعیلی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز اطمینان کرد که راهپیمایی ۲۲ بهمن مورد رصد دقیق ناظران خارجی قرار میگیرد و حضور گسترده مردم ایران در این عرصه در رفتار قدرتهای بزرگ با کشورمان تاثیرگذار است.
وی با بیان ضرورت تفکیک مسائل داخلی و بینالمللی از یکدیگر افزود: به همان اندازه که نسبت به سوء مدیریت اقتصادی، فساد و اصلاح نشدن زیرساخت ها مطالبهگری و نقد لازم است، نمایش حمایت از حاکمیت و پشتیبانی نظام سیاسی در برابر دشمنان خارجی نیز اهمیت وافر دارد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: سرنوشت دولتهای ساقط شده اخیر و کشورهای از هم پاشیده در غرب آسیا و شمال آفریقا که هنوز پیامدهای آن برای مردم این کشورها ادامه دارد، به ما میآموزد که در برابر نیروهای خارجی باید تمام عیار از حاکمیت و نیروهای مسلح کشور حمایت کرد.
اسماعیلی هشدار داد: نشان دادن ضعف و وادادگی در نظام بینالمللِ متوحش و بیرحم کنونی که قانون جنگل بر آن حاکم است، بسیار خطرناک خواهد بود.
این استاد دانشگاه افزود: بدیهی است در عرضه داخلی باید منتقد و مطالبهگر بود تا امکان رفع معضلات و ناکارآمدیها رقم بخورد؛ اما در چشم جهانیان، فرصتهایی مثل راهپیمایی ۲۲ بهمن برای نمایش همبستگی داخلی و جلوگیری از بروز خطای محاسباتی دشمنان این مرز و بوم نیز مُغتنم است.
اسماعیلی تصریح کرد: آنچه در حال حاضر و در آستانه سالگرد ۵۰ سالگی انقلاب اسلامی باید به آن توجه شود، جنبه بینالمللی موجودیت نظام اسلامی است.
وی با بیان اینکه وظیفه حاکمیت جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور از تهدیدات خارجی است، یادآور شد: این وظیفه خطیر بر عهده دستگاه سیاست خارجی و نیروهای مسلح کشور قرار دارد.
اسماعیلی افزود: برخلاف برخی مسائل داخلی مانند مدیریت اقتصادی و شایستهسالاری که جای نقد دارد، مسوولان امر در پرتو حمایت و تلاش مردم، استقلال و تمامیت ارضی کشور را حفظ کردهاند.
وی تاکید کرد: در چنین شرایطی وظیفه مردم نشان دادن پشتیبانی از نظام سیاسی است تا ضریب دیپلماسی عمومی و قدرت نرم کشور در نظام بینالملل ارتقاء یابد.
ضرورت شناخت حقوق متقابل حاکمیت و مردم
این کارشناس سیاسی افزود: اگر بیگانگان حس کنند که حاکمیت یک کشور پشتوانه مردمی ضعیف دارد، در صحنه دیپلماسی، امتیازات زیادی از آن میگیرند، منافع ملیاش را از میان میبرند و در عرصه نظامی نیز این جسارت را پیدا میکنند که به آب و خاک آن واحد سیاسی تجاوز کنند.
استاد دانشگاه یادآور شد: نهجالبلاغه برای مردم و مسوولان نظام اسلامی حقوق و وظایف متقابلی تعریف کرده که قوام و ادامه حیات جامعه در گرو آنهاست.
وی ادامه داد: در نظام ایران که مبتنی بر آموزههای اسلامی و شیعی است، شناخت و مراعات حقوق و وظایف متقابلی که امروز بر عهده مردم و مسوولان است، امری بسیار مهم تلقی میشود.
اسماعیلی با بیان وظایف متقابل نظام حکمرانی و شهروندان گفت: در زمینه داخلی، وظیفه مسوولان نظام برقراری شرایط مساعد برای معیشت و رفاه مردم و همچنین ایجاد تمهیدات تعالی بخش معنوی و روحانی جامعه است و در نقطه مقابل، مردم نیز وظیفه دارند تا در مسائل و انتخاب کارگزاران سیاسی مشارکت موثر داشته باشند و سپس بطور مداوم از آنها مطالبهگری کنند.
تاثیر مشارکت سیاسی بر پیشگیری از بحرانها
این کارشناس سیاسی تاکید کرد: مطالبهگری و کنشگری، نظام سیاسی را از افتادن به ورطه بحران ناکارآمدی و انسداد سیاسی مصون میدارد.
اسماعیلی تصریح کرد: قهر با انتخابات، اغتشاش و شورش به جای مشارکت و مطالبهگری، مصداق انحراف از وظایف مردمی محسوب می شود.
وی افزود: هر مسوول در صورت تخطی از وظایف خود و ابتلا به فساد، ناکارآمدی و نداشتن شایستهسالاری، از جایگاه خود ساقط شده و باید کنار گذاشته شود تا افراد شایسته، زمام امور را بدست گیرند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه در نظام سیاسی تعارف و ملاحظه معنا ندارد، افزود: در اموری مانند بیتالمال یا سنجش شایستگی متولیان لازم است قاطعیت بیشتری داشت، زیرا تنها در چنین شرایطی، نظام اسلامی از پویایی و نشاط لازم برای بقاء و قدم برداشتن در راه شکوفایی برخوردار خواهد بود.
به گزارش ایرنا، ۱۲ تا ۲۲ بهمن(سالروز بازگشت تاریخی امام به میهن تا سالروز پیروزی انقلاب) بعنوان دهه فجر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
مردم ایران، امروز دوشنبه چهل و ششمین بهار انقلاب اسلامی را جشن میگیرند.
در اصفهان، مردم در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن در میدان تاریخی امام خمینی(ره) گرد هم میآیند تا شکوه اقتدار را جشن بگیرند.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اصفهان در اطلاعیهای مسیرهای هشتگانه راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن و ساعت شروع راهپیمایی را ۹:۳۰ دقیقه اعلام کرده است.
شهرستان شهرضا در ۸۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.
منبع