انقلاب اسلامی نمونه ایده‌آل یک زن مسلمان را به جهانیان معرفی کرد + فیلم

به گزارش ایکنا، به مناسبت چهل و ششمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و ایام الله دهه فجر وبینار بین‌المللی «انقلاب اسلامی و بازآفرینی هویت خانواده» امروز، 21 بهمن به همت خبرگزاری ایکنا در این رسانه برگزار شد و بانوان پژوهشگر داخلی و بین‌المللی در آن سخنرانی خود را با موضوع وبینار ارائه دادند.

این وبینار با حضور مریم میرزایی، کارشناس فرهنگی و مدیر اندیشکده «تبار» به عنوان مهمان استودیو مبین ایکنا و در بخش مجازی به‌صورت برخط با ارائه سخنرانانی از کشورهای مختلف برگزار شد.

زینب تورسانی؛ اسلام‌پژوه اندونزیایی با موضوع نقش خانواده در پایداری اجتماع؛ فدوی عبدالساتر، محقق لبنانی با موضوع پیشرفت‌های چشمگیر بانوان ایرانی در تمامی عرصه‌ها پس از انقلاب اسلامی و روافد الیاسری، رئیس اداره وقف اسلامی از نروژ با موضوع خانواده و تربیت کودک تمدن‌ساز به ارائه مطالب خود پیرامون محور این وبینار سخنرانی کردند.


بیشتر بخوانید:

امام خمینی(ره) به زن مسلمان عزت و اعتماد به نفس بخشید + فیلم

سازگاری خانواده ایرانی در چارچوب ارزش‌های انقلاب اسلامی + فیلم


مشروح سخنان فدوی عبدالساتر در ادامه می‌آید:

 

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته

ابتدا به خاطر اینکه مرا به این وبینار دعوت کردید از شما تشکر می‌کنم، این وبینار حرکتی شاخص است که به مناسبتی بزرگ و خاص که از ایام الله است، برگزار شده و من این ایام را به همه مسلمانان و فعالان محور مقاومت، مستضعفان و ملت بزرگ و عزیز ایران تبریک و تهنیت می‌گویم.

این مناسبت بزرگ یعنی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی متعلق به کشوری است که بیش از 40 سال است برای حفظ آزادی، استقلال و اصول و ارزش‌های خود تلاش می‌کند.

زن ایرانی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در همه عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، علمی و .. در صدر بوده و هرگز از جایگاه والای خود در این عرصه‌ها که انقلاب اسلامی آن را ایجاد کرد، دست نکشیده و در کنار مردان برای ساخت آینده کشورش گام برداشته است.

ما دیده‌ایم که زن ایرانی در جمهوری اسلامی فعال بوده و برای حفظ حقوق خود تلاش کرده، همان‌طور که در دانشگاه‌ها، استاد، دانشجو و رئیس دانشگاه بوده و نقش یک مادر و یک مجاهد را نیز ایفا کرده است و همه اینها با وجود جنگ استکباری آمریکا علیه جمهوری اسلامی به شکل‌های مختلف از زمان ظهور انقلاب بوده است و این جنگ همچنان ادامه دارد.

جنگ هشت ساله صدام حسین علیه ایران با اجرای دستورات ارباب خود یعنی آمریکا از دیگر توطئه‌ها بوده است. همچنین تحریم‌هایی که از گذشته تا به امروز ادامه دارد.

علی‌رغم تمام مشکلاتی که ناشی از تحریم‌ها بوده است، امروز می‌بینیم که ایران همچنان در برابر همه هجمه‌ها برای محو هویت اسلامی مخصوصاً علیه زنان ایرانی ایستاده است.

انقلاب اسلامی ایران فرصتی تاریخی برای زن ایرانی فراهم کرد تا پیشرفت کرده و جایگاه خود را در محیطی امن، اخلاقی و عدالت‌محور ارتقا بخشد و از چالش‌هایی مانند فساد، تجاوز، جرم، جنایت و انحطاط دینی و اخلاقی که زنان در جامعه غرب با آن مواجه هستند، به دور باشد.

در حقیقت این همان تصویری است که غرب می‌خواهد نه تنها از ایران و زنان ایرانی بلکه از همه جهان به نمایش بگذارد و بهترین مثال در این زمینه تلاش‌های صهیونیسم جهانی است که پس از تنش‌ها در داخل ایران به ویژه پس از شعار «زن، زندگی، آزادی» به اوج خود رسید تا هویت اسلامی را از زنان بگیرد.

همچنین دیدیم که چگونه این تنش‌ها با تلاش‌های صهیونیسم به موجی از تنفر و خشونت در میان دانشجویان در دانشگاه‌ها که از زنان دانشجو بودند، منجر شد و بیشترین گروه هدف و مورد آسیب این حرکت زنان بودند.

بنابراین غرب و صهیونیسم جهانی با این اقدامات خواست که تصویری هراس‌انگیز از زن ایرانی و شرایط و اوضاعی که زنان در ایران با آن مواجه هستند، به همه نشان دهد و رسانه‌های جهان زنان ایرانی را به عنوان افرادی قربانی، عقب‌افتاده و ناتوان از انجام ساده‌ترین کارها در جهان توسعه‌یافته و متمدن امروز به تصویر کشیدند و مدعی شدند همه این‌ها به دلیل موانعی است که نظام جمهوری اسلامی در مسیر رسیدن به پیشرفت اجتماعی و علمی بر سر راه زنان ایجاد کرده است.

منظور غرب از این موانع همین حجاب مقدسی است که زنان با پوشیدن آن خود را در جامعه حفظ می‌کنند، اما سؤال اینجاست که این تصویری که رسانه‌های صهیونیستی پس از گذشت بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب از زن ایرانی به نمایش می‌گذارند، چقدر صحت دارد؟

ما می‌توانیم برای پاسخ به این سؤال به آمارهای رسمی که تأییدیه بین‌المللی هم دارد، استناد کنیم، به عنوان مثال می‌توانیم در زمینه آموزشی بر این نکته تأکید کنیم که میزان بیسوادی زنان در زمان پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 میلادی بیش از 60 درصد بوده است.

در اینجا باید به آمارهای درست استناد کنیم که روزنامه همشهری ایران طبق پژوهش‌هایی که انجام داده، به آن رسیده است، درصد سواد و بیسوادی طبق آمارهای بانک بین‌المللی تغییر کرده است و من از زبان خود آن‌ها این آمار را می‌گویم. 

اما امروز بعد از نهضت ملی که برای مقابله با بیسوادی در ایران شکل گرفت، میزان بیسوادی در میان زنان ایرانی به کمتر از 6 درصد رسیده است و این یعنی ایران از کشورهایی است که به عدالت و انصاف درباره آموزش زنان پایبند است؛ به گونه‌ای که آمار دانشجویان زن در دانشگاه‌ها به 49 درصد رسیده است.

 بنابراین با وجود تمام مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی، تحریم و موانعی که بر سر راه ایران وجود داشته است، زن ایرانی در همه عرصه‌ها پیشرفت کرده و پسرفت و عقب‌نشینی نداشته؛ بلکه ثابت‌قدم بوده و به برکت انقلاب اسلامی پیشرفت‌هایی به‌ویژه در زمینه آموزشی و آموزش عالی داشته است.

 زن ایرانی 50 درصد جمعیت دانشجویان در دانشگاه‌ها را تشکیل و 30 درصد کرسی‌های تدریس دانشگاهی را به خود اختصاص داده است، 27 درصد از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها از زنان بوده‌اند و 37 درصد جمعیت پزشکی ایران را نیز زنان تشکیل می‌دهند.

علاوه بر آن تعداد اساتید زن دانشگاه نیز 90 هزار نفر هستند و فارغ‌التحصیل‌های زن در رشته‌های سخت و حساس مانند تخصص‌های عالی پزشکی بیش از 40 درصد هستند.

این نهضت علمی ـ آموزشی زنان ایرانی بازتاب فعالیت‌های بخش دولتی و خصوصی است و این درصدها و آماری را که اعلام کردم، در خیلی از کشورهای متمدن و پیشرفته که تساوی زن و مرد در آن‌ها برقرار است، وجود ندارد.

میزان اشتغال زنان در مناصب عالی دولتی و حکومتی نیز بیش از 25 درصد است، این میزان در بخش خصوصی به بیش از 40 درصد می‌رسد. همچنین زنان بیش از 9 هزار شرکت جدید در حوزه فناوری و ارتباطات را مدیریت می‌کنند.

همچنین زنان ایرانی 50 تا 60 درصد جمعیت شاغل در ایران را تشکیل می‌دهند، علاوه بر آن نقش زنان در عرصه سیاسی در ایران پیشرفت چشم‌گیری داشته است و زنان از حقوق انتخاباتی برخوردارند که موجب شده است در کرسی‌های پارلمانی سهم داشته باشند و این در کنار افزایش فعالیت زنان فعال در احزاب و تشکل‌های مختلف سیاسی بوده است.

تکرار می‌کنم که این آمارها و درصدهایی که گفتم در بیشتر کشورهای متمدن و پیشرفته وجود نداشته است.

در بخش ورزشی، کشور جمهوری اسلامی اماکنی مناسب را به بانوان اختصاص داده است، اماکن ورزشی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در کل روستاهای ایران 5 سالن بود، اما پس از پیروزی انقلاب به چهارصد سالن در حال حاضر رسیده است.

همچنین زن ایرانی در زمینه ورزشی دستاورهایی تاریخی در شرایط و محیطی امن کسب کرده و جوایز و مدال‌هایی را به دست آورده است.

آمارها نشان می‌دهد که زنان ایرانی توانسته‌اند بیش از 3 هزار مدال را در عرصه‌های ورزشی داخلی و بین‌المللی از آن خود کنند؛ بنابراین حجاب زن ایرانی پس از انقلاب اسلامی نتوانسته است از نقش‌آفرینی او در میادین ورزشی بکاهد؛ بلکه او با حجاب خود توانسته است مانند مردان به همه نقش‌های خود در جامعه عمل کند و در عین حال در کنار حفظ مقام زنانگی از همه حقوق برخوردار و از عزت و احترام جهانی بهره‌مند باشد.

در زمینه فعالیت‌های هنری و فرهنگی نیز که قبل از پیروزی انقلاب به دلیل فراهم‌بودن زمینه‌های فساد، به دختران اجازه فعالیت در آن‌ها داده نمی‌شد، پس از انقلاب اسلامی زنان ایرانی اجازه فعالیت داشتند؛ زیرا محیط امن اخلاقی که از آنان محافظت می‌کرد، برایشان فراهم شد.

در زمینه حقوقی نیز زن ایرانی توانسته است دایره حقوق اساسی خود را در بخش‌های مختلف توسعه بخشد و به حقوقی مانند سرپرستی کودکان، حق طلاق و ارث برسد.

این آمارها حقیقتاً قابل تأمل است و باید آن را یادآوری کرد و نشان می‌دهد که بدون شک یک نمونه ایده‌آل از یک زن مسلمان در ایران و حتی یک زن به معنای عام و غیر مسلمان در ایران پس از انقلاب اسلامی شکل گرفت و این مسئله با دیدگاه‌های جاه‌طلبانه غرب مبنی بر نادیده‌گرفتن زنان و در غل و زنجیرکردن و مقیدکردن زن به بی‌اخلاقی و فساد همخوانی ندارد.

یعنی آنان با شعارهایی مانند آزادی، زندگی و رهایی، زنان را مقید به بی‌اخلاقی و فساد می‌کنند تا طعمه‌ای آسان برای بیماردلان باشند.

ما الان می‌توانیم بپرسیم موانع و سد راه زنان ایرانی کجاست و قیدو بندهایی که از حق زنان ایرانی کاسته‌اند، کجا هستند؟ به‌ویژه در کشوری که چهار دهه است برای حفظ آزادی و استقلال خود مقاومت کرده است.

در پایان یک بار دیگر از شما تشکر می‌کنم و یک بار دیگر پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت عزیز و بزرگ ایران و مستضعفان جهان تبریک می‌گویم، ان شاء الله که در همه کشورهای مستضعف و کشورهایی که استکبار جهانی و فساد بر آن تسلط می‌یابد، پیروز باشیم.      

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

امام خمینی(ره) فقیهی نص‌گرا است

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین امیر مهاجرمیلانی، استاد حوزه علمیه، 23 بهمن ماه در نشست …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ