به گزارش ایرنا، حمید واحدی روز سه شنبه در محفل ادبی «بررسی شعر انقلاب و انتظار» که باحضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب برگزار شد با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی بر تاریخ ادبیات افزود: جریانهای ادبی،تابع تحولات اجتماعی هستند و شعر انقلاب نیز جریان ساز شعر معاصر بوده و نقطه عطفی در تاریخ ادبیات ایران است.
وی اظهارکرد: اشعار انقلاب را از دو منظر محتوا و معنا و فرم و شکل و قالب می توان بررسی کرد.
این شاعر پیشکسوت اضافه کرد: از منظر محتوا اشعار انقلاب شامل شش محور دعوت به مبارزه و جهاد با دشمنان، تکریم و تجلیل از شهادت، عشق به ولایت اهل بیت (ع)، طرح حماسه عظیم عاشورا و دعوت به همدلی و وحدت و انتظار است.
واحدی یادآورشد: از نظر قالب نیز، رویکرد شعر انقلاب به قالب های سنتی است و در واقع احیای قالب های سنتی رخ داده است اما، قالب غزل مورد توجه بیشتری قرار گرفته است و مهم ترین عامل بازگشت به قالبهای سنتی، ماهیت سنتی انقلاب اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه تعداد شاعران و آثارشان در این دوره افزایش قابل توجهی داشته است گفت: قیصر امین پور، سیدحسن حسینی و نصرالله مردانی، طلایه داران شعر انقلاب هستند.
همچنین دراین محفل ادبی شاعر برجسته استان و دبیر محفل ادبی هاتف گفت: انقلاب اسلامی، دستاوردهای با ارزشی را به ادبیات ایران اضافه کرد و در محفل امروز، شاعران انقلاب اسلامی با جهان بینی اسلامی،گفتمان انقلاب اسلامی و دیدگاه آنان به مهدویت و ظهور بررسی می شود زیرا بحث مهدویت و ظهور، شامل جهانیان است و مختص یک دین و مذهب نیست و انقلاب اسلامی از نمودهای اعتقاد به مهدویت و زمینه ساز ظهور امام زمان (ع) است.
مصطفی قلی زاده علیار افزود: موضوع انقلاب و انتظار، در تمامی ابعاد هنر شامل شعر،موسیقی،نقاشی و خطاطی تأثیرگذار بوده است.
به گزارش ایرنا، انقلاب اسلامی تاثیرات شگرفی در عرصه ها و حوزه های مختلف بویژه ادبیات داشت چنانکه نتیجه این تاثیرتولدآثاری فاخر با مضمون های ارزشی و ظهور نویسندگان و شاعرانی است که به مباحث فراموش شده پرداختند و تحولی نو در تاریخ ادبیات بوجود آوردند.
منبع