به گزارش ایرنا، محمد حاجعلی روز سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت کار در آذربایجان شرقی و افتتاح ۸۳ طرح درمانی، تعاونی و مشاغل خانگی استان، با اشاره به جایگاه تاریخی تبریز، تأکید کرد: تبریز یکی از قطبهای صنعتی کشور و دروازه صادرات به اروپا و غرب آسیا بوده و سرشار از بزرگانی است که پایهگذار مشروطه و قانونگذاری در کشور بودهاند و برای حفظ شأن و منزلت آنها، باید تصمیم گیری و برنامهریزی صحیح و در شان این دیار انجام شود.
وی با تاکید بر اهمیت معیشت و جریان اقتصادی در جامعه، گفت: اکنون چیزی مهمتر از معیشت مردم وجود ندارد و اگر این جریان برقرار باشد، مردم دلگرم میشوند.
وی قراردادهای موقت را یکی از چالشهای جدی کارگران دانست و گفت: خلأهایی در نظام تنظیم قراردادها وجود دارد و این نوع قراردادها باعث از بین رفتن امید، اطمینان و دلبستگی کارگران میشود؛ همچنین، یکی از چالشهای اساسی وزارت کار، مسئله مشاغل فصلی است.
حاجعلی افزود: وزارت کار، فراگیرترین سازمان مرتبط با معیشت مردم است که از درمان تا بیمه بازنشستگی را در بر میگیرد بنابراین، باید با نگاه کرامت و تأمین معیشت به مردم خدمت کنیم.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت نیروی انسانی تحصیلکرده در آذربایجان شرقی تأکید کرد و گفت: دانشگاه تبریز سالها قطب توسعه صنعتی بوده اما امروز از جایگاه خود در ارتباط با صنعت دور شده است بنابراین باید شرایطی فراهم شود تا این دانشگاه دوباره نقش مؤثری در توسعه صنعتی کشور ایفا کند.
وی با اشاره به سیاستهای وزارت کار، بر ضرورت انتخاب مدیران بومی تأکید کرد و افزود: یکی از تأکیدات وزیر کار، انتخاب مدیران بومی در زیرمجموعه شرکتهای تابعه این وزارت خانه است، زیرا معتقد است که اگر مدیر یک مجموعه بومی نباشد، قطعاً نقصی در سیستم وجود دارد.
مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز به موضوع درمان و نقش سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب باید به نقطهای برسیم که بیماران تنها دغدغه درمان داشته باشند.
وی قراردادهای موقت را یکی از چالشهای جدی کارگران دانست و گفت: خلأهایی در نظام تنظیم قراردادها وجود دارد و این نوع قراردادها باعث از بین رفتن امید، اطمینان و دلبستگی کارگران میشود؛ همچنین، یکی از چالشهای اساسی وزارت کار، مسئله مشاغل فصلی است.
حاجعلی بر اهمیت نقش تشکلها در تصمیمگیریها تأکید کرد و گفت: تشکلهای صنفی باید در فرآیند تصمیمسازی، تصمیمگیری و نظارت مشارکت کنند تا سیاستهای اتخاذشده به بهترین شکل اجرا شود.
مدیران باید به میان مردم بروند و مشکلات را میدانی احصا کنند
علی جعفریآذر، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز بر ضرورت حضور میدانی مدیران در میان مردم برای شناخت دقیق مشکلات و دغدغههای آنها تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه اشتغال یکی از مهمترین مسائل مردم است، گفت: رفع مشکلات و دغدغههای مردم در حوزه اشتغال میتواند به افزایش بهرهوری و ایجاد رضایتمندی شغلی منجر شود از این رو باید به مشکلات بیمهای گروههای مختلف از جمله روستاییان، زنان بیسرپرست، تاکسیرانان و سایر اقشار تحت پوشش بیمههای حمایتی توجه ویژهای شود.
وی به مشکل تبعیض در پرداخت حقوق شاغلان اشاره کرد و افزود: باید برای رفع این مشکل، راهکارهای اساسی اندیشیده شود.
جعفری آذر بر لزوم همسانسازی حقوق بازنشستگان تأکید کرد و گفت: یکی از راههای تأمین منابع مالی برای این امر، استفاده از ظرفیتهای معادن کشور است و باید از این منابع بهگونهای بهره برد که عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان محقق شود.
سرمایهگذاری صندوقها در آذربایجان شرقی باید افزایش یابد
رضا صدیقی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز بر لزوم تحقق عدالت محوری و مبارزه با فقر، فساد و تبعیض تأکید کرد و گفت: این ارزشها از مهمترین آرمانهای انقلاب اسلامی هستند و باید در تمام برنامهها و سیاستگذاریها مدنظر قرار گیرند.
وی با اشاره به نقش مردم در پیشبرد اهداف کشور، افزود: باید قدر مردم را بدانیم و همراهی آنها را که در صحنههای مختلف حضور داشتهاند، ارج نهیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی آذربایجان شرقی، گفت: صندوق بازنشستگی آیندهساز ظرفیت بسیار بالایی دارد، اما تاکنون در استان ما سرمایهگذاری نکرده است. انتظار داریم این عقبماندگیها جبران شود .
صدیقی با انتقاد از تخصیص نامناسب اعتبارات به استان، اظهار کرد: آذربایجان شرقی از مظلومترین استانها در زمینه تخصیص اعتبارات بوده و لازم است مجموعههای اقتصادی بزرگی مانند شستا، صندوق آیندهساز و سایر نهادهای سرمایهگذاری برای توسعه صنعتی و اقتصادی در تبریز اقدام کنند.
وی با اشاره به اهمیت صنایع مادر در تبریز، گفت: تبریز همواره یکی از قطبهای صنعتی کشور بوده و صنایع مادر متعددی در آن فعالیت دارند، اما متأسفانه این صنایع اکنون در وضعیت مطلوبی قرار ندارند بنابراین لازم است که با حمایتهای مناسب، این بخش را تقویت کنیم تا به جایگاه واقعی خود بازگردد.
وی تأکید کرد: سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی باید افزایش یابد و مسئولان مربوطه در سطح ملی، توجه بیشتری به توسعه اقتصادی این استان داشته باشند.
منبع