به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «کارموکو ژان ماری ترائوره» وزیر خارجه بورکینافاسو که در مراسم بزرگداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در واگادوگو پایتخت این کشور سخن میگفت، حضور مقامات بورکینافاسو در مراسم جشن پیروزی انقلاب اسلامی را نشانه دوستی و همبستگی بین دو ملت دانست و اظهار داشت: من حامل پیام دوستی، برادری و همبستگی رئیس جمهور فاسو، کاپیتان ابراهیم ترائوره، به مناسبت گرامیداشت و تبریک صمیمانه چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران هستم.
وزیر خارجه بورکینافاسو گفت: این انقلاب (اسلامی) برای هر یک از ما الهامبخش است. مردم ایران توانستهاند با مقاومت تحسینبرانگیز؛ کشوری را اداره کنند که علیرغم همه ناملایمات توانسته است راه خود را در جهان پیدا کند تا در بین کشورهای مهم پیشرفت و صعود کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی بورکینافاسو تصریح کرد: ما چیزهای زیادی از ایران باید بیاموزیم، به ویژه از مقاومت، نبوغ و شجاعت آن. مسیر انقلاب ایران، الهام بخش بورکینافاسو بوده و دوستی دیرینه بین دو کشور خالی نمانده است.
رئیس دیپلماسی بورکینا در پایان سخنانش گفت: ایران به محض اینکه کشورمان با ناامنی مواجه شد، حضور و نزدیکی خود را به بورکینافاسو نشان داد. مایلم از این همکاری زیبا که به ما اجازه داد تا مسیری باشکوه را با هم داشته باشیم، تشکر و قدردانی نمایم.
در این مراسم که شماری از فرماندهان نظامی، معاونین وزاری دفاع، بهداشت و درمان، آموزش عالی، بازرگانی و صنایع و سفرا و دیگر دیپلماتهای خارجی مقیم، رهبران مذهبی و شرکتهای خصوصی بورکینافاسو حضور داشتند، «مجتبی فقیهی» سفیر ایران در سخنانی با تشریح دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته بهویژه کوتاه کردن دست بیگانگان از سیاست و اقتصاد ایران، یادآور شد: ما در این راه سختیهای فراوانی از جمله جنگ با تروریستها و تجاوز نظامی خارجی و انواع تحریمها را با موفقیت پشت سر گذاشتیم و از این جهت تلاشهای تاریخساز جاری دولت و مردم نجیب بورکینافاسو را درک کرده و اعلام میکنم ما در این مسیر در کنار شما هستیم و تجربیات و دستاوردهای خود را با شما مردان و زنان استقلالطلب به اشتراک میگذاریم؛ و از مبارزه دولت بورکینافاسو علیه تروریسم حمایت میکنیم.
وی در ادامه به پیشرفتهای چشمگیر ایران در فناوریهای نوین مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکی و فضایی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد این دستاوردها را با کشورهای دوست به اشتراک بگذارد.
فقیهی به موضوع خودکفایی در صنایع نظامی و توان دفاعی و بازدارندگی کشور اشاره کرد و گفت: قدرت دفاعی ایران درخدمت تقویت امنیت منطقه با همکاری همسایگان و دیگر کشورهای دوست است. شما آگاهان سیاسی میدانید که عامل جنگهای منطقه ما اشغالگری خارجی و بحرانهای وارداتی بوده است. مردم خاورمیانه هزاران سال با فرهنگ و تاریخ مشترک کنار هم زیسته و خویشاوند هستند.
وی با اشاره به حضور دانشمندان جوان و فعالیت شرکتهای دانش بنیان در کشور اظهار داشت: هماکنون حدود ۱۰هزار شرکت دانشبنیان در ایران وجود دارد که باعث بهبود رتبه جهانی ایران در بسیاری از حوزههای علوم و فنون از لحاظ انتشار مقالات علمی شده است. به نحوی که در برخی حوزه ها، ایران در میان ۱۰ کشور برتر دنیا قرار دارد.
«ایران دومین کشور مسلمان جهان در تولید علم است. کشور ما اکنون در تولید ایزوتوپهای پزشکی برای درمان سرطان و بیماریهای عصبی و جراحیهای پیشرفته و پیوند ارگانهای حیاتی در میان کشورهای برتر پیشروی جهان قرار دارد. از این جهت بیماران بسیاری از کشوهای همسایه برای درمان بیماریهای داخلی و دندانپزشکی همچنین جراحیهای زیبایی به ایران میآیند. دانشمندان جوان ایرانی در سالهای اخیر توانستهاند، دستکم ۱۰ ماهواره بومی را در مدار زمین قرار دهند.»
وی افزود: همچنین موفقیتهای ما در پیشرفت فناوری فضایی و کاوش در مرزهای جدید و پرتاب ماهوارهایی به مدار زمین، فقط دستاوردهای فناورانه نیستند، بلکه آنها نمادی از تعهد ما به پیشرفت علمی و روحیه همکاری بین المللی در حوزه اکتشاف فضا هستند.
فقیهی با تبیین و تشریح اصول سیاست خارجی دولت ایران گفت: یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی دولت ایران در جهت تامین منافع ملی، گسترش دیپلماسی اقتصادی با دیگر کشورها میباشد. در پرتو یک سیاست خارجی فعال، پویا و اثرگذار، ایران تعاملات چندجانبه خود با سازمانهای بینالمللی و منطقهای مانند بریکس، پیمان شانگهای، اکو و دی-۸ را گسترش داده؛ زیرا ما به دنبال منطقهای قوی و توسعه یافته برای همه هستیم.
سفیر ایران در بورکینافاسو با اشاره به سیاست دولت مبنی بر گسترش روابط با کشورهای حوزه افریقا اظهار داشت: در نهاد ریاست جمهوری ایران ستاد آفریقا تشکیل شده که هدف آن هماهنگی دستگاههای دولتی و بخش خصوصی برای تنظیم و گسترش مبادلات اقتصادی، فناوری و فرهنگی و مردمی با کشورهای آفریقا است. چشمانداز ما برقراری روابط متوازن سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با همه ملتها، تاکید بر تنشزدایی، امنیت جمعی و حل و فصل بحرانهای منطقهای میباشد. مبارزه با تروریسم و مخالفت با تحریمهای غیرقانونی برخی قدرتهای مشخص علیه مردمان استقلال طلب عملی ضد حقوق بشر و ظالمانه است. ما در پیگیری عدالت، برابری، صلح، ثبات و حاکمیت ملتها مصمم هستیم. دخالت قدرتهای خارجی منبع اصلی اختلاف و تنش در منطقه است و تعهد ما نسبت به امنیت همه کشورهای منطقه تزلزل ناپذیر است.
انتهای پیام/318
منبع