به گزارش خبرنگار ایرنا ، رییس دانشکدگان منابع طبیعی و کشاورز دانشگاه تهران روز سه شنبه درآیین بهره برداری از این کارخانه گفت: این کارخانه نمونه بارز درکنارهم قرار گرفتن مردم ، دانشگاه و حاکمیت است .
« ابراهیم زاده موسوی» افزود: ایران سابقه قوی در کشاورزی و دانش بنیان داشته و با توجه بی آبی و شرایط اقلیم دچار مشکل شده که باید برطرف شود .
وی گفت: با توجه به سابقه درخشان نیروی دریایی در طی آب های بین المللی که روز به روز قدرت آن زیاد می شود این کارخانه گیاهی با همراهی نیروی دریایی وارد عمل شد .
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه امکان تهیه سبزی و صیفی برای این افراد روی دریا از اهمیت بالایی برخوردار بود با توجه به ماموریت های چند ماهی که ازآنان شاهد هستیم فعالیت هایی را درآینده با نیروی دریایی برای تامین غذایی سالم و تازه خواهیم داشت .
موسوی یادآورشد: این اقدام یک کاردانش پایه است اگرچه این کار درحد یک ناو طراحی شده ولی همین موضوع برای تولید محصولات با کیفیت بالا مدنظر قرار گرفته است که در فکرتوسعه آن هستیم .
صرفه جویی ۹۹ درصدی تولیدات بخش کشاورزی با کارخانه گیاهی
« رضا صالحی» مدیر پروژه کارخانه گیاهی دانشکدگان منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه تهران نیز گفت: ۲۵ سال است در حوزه نشا پیوندی سبزی و صیفی یعنی پیوند گوجه فرنگی، خیار، هندوانه و بحث های ترویجی آموزش داریم .
وی ادامه داد: باتوجه به چالش های کم آبی ، شوری باید راهکاری اتخاذ می شد تا بهترین گزینه نشا پیوندی با ارزش افزوده بالا را داشته باشیم نشاهای تهیه شده دراین کارخانه با کیفیت بالا دراختیار کشاورزان قرار می گیرد .
صالحی گفت: دراین کارخانه نیازهای گیاه اعم از رطوبت،دما و نور تامین می شود بنابراین صرفه جویی ۹۹ درصدی دارد و هدر رفت آب ندارد بنابراین مدت زمان رشد گیاه کوتاه است اما با کیفیت بالا و گواهی سلامت تحویل کشاورزمی شود.
مدیرپروژه کارخانه گیاهی دانشکدگان منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه تهران اضافه کرد: با توجه به ناترازی برق هم این محیط حساس به صفحه های خورشیدی بوده و از انرژی های نو درآن استفاده می شود .
وی یاد آورشد: پیش از این ایده کارخانه گیاهی ۵۰ درصد محصولات به هدر می رفت که خود چالش بود اما براساس آمار و ارقام اکنون ۷۰ درصد تولیدات ارتقا یافته به ویژه در گوجه فرهنگی و خیار داریم .
منبع